AnnaK.
Fanka BB :)
8t2dSuper! Ile ma już tygodni ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
8t2dSuper! Ile ma już tygodni ?
Po wizycie wszystko dobrze mam założoną kartę ciąży i termin na 08.03.2024 dziś 8+2 muszę zapisać się na badania prenatalne tylko nie bardzo wiem gdzie i na czym to polega ( tzn wiem że wcześniej muszę mieć badania krwi ale nie wiem jakie ) i będę mieć problem bo nie wiem czy nie będę musiała zmienić lekarza prowadzącego miałam wcześniej napisać ale niespodziewanie mieliśmy gości i nie Miałam jak później napisze szczegóły i wyśle zdjęcie naszego maluszkaI jak po wizycie? Bo nie wiem czy nie pisalas czy przeoczylam
Wszystko ok smrodek rośnie prawidłowo. Jak od linijki
U nas dzisiaj tez było usg, zapomniałam napisać, ale również wszystko ok! Rośnie ładnie, serduszko bije! Jeszcze jakby mdłości troszkę odpuściły to dzień byłby lepszyZobacz załącznik 1552887
Gratulacje dziewczyny, niech maluchy rosną zdrowoPo wizycie wszystko dobrze mam założoną kartę ciąży i termin na 08.03.2024 dziś 8+2 muszę zapisać się na badania prenatalne tylko nie bardzo wiem gdzie i na czym to polega ( tzn wiem że wcześniej muszę mieć badania krwi ale nie wiem jakie ) i będę mieć problem bo nie wiem czy nie będę musiała zmienić lekarza prowadzącego miałam wcześniej napisać ale niespodziewanie mieliśmy gości i nie Miałam jak później napisze szczegóły i wyśle zdjęcie naszego maluszka
Reasumując. Zdaniem Twojej lekarki, jeśli do zakażenia dochodzi na wczesnym etapie ciąży, to albo poronienie, albo z dzieckiem wszystko ok, bo do zarażenia nie doszło? Ja to świruje. Wciąż nie mam wyników badań. Dzisiaj w pracy poryczałam się jakieś milion razy. Jeszcze jeden dzień i nie dźwignę. Nie wiem czemu diagnostyka tak zwleka, ale ze mną coraz gorzej.Już tu raz pisałam ale dla pewnosci: na samym początku ciazy zachorowałam na Półpasiec. Nikt nie pamiętał czy chorowałam wcześniej na ospę. Konsekwencje dla dziecka bardzo powazne- głuchota, brak rozwoju kończyn. Lekarka w dużym skrócie powiedziała że gdyby wirus dotarł do płodu w tych tygodniach to już bym najprawdopodobniej poroniła. Trochę żal do niej miałam że tak z grubej rury walnęła, nawet z tego wszystkuego lekarza zmieniłam(drugą ciążę już u niej prowadzilam). No miała rację. Tyle stresu a córce nic nie jest. Właśnie siedzi koło mnie, gada jak katarynka i robi bransoletkę. Jeśli nadal jesteś w ciąży to znaczy że twój bobas nic sobie z wirusa nie robi, ma się dobrze i rośnie w siłę
wpisz mi proszę zwykła wizytę na 22.08Nasze terminy
1.03 @AnielkoweLove @Sabina86
2.03 @Anet23 @dajboże @karolinaven98
3.03. @Marcia 1983 @Oli55 @Mija9191 @karolaaa93
4.03 @Sylwia 7 ♹ 🕖 @Paulina933
5.03 @Kotciara @Altojaxx @Manvi @Alabama89
6.03 @nicola27
7.03 @Kimkolwiek @magdak2603
8.03 @Justyna1996 @pestka339
9.03 @Juliaaawe @marzenieowielodzietności
10.03 @AnnaK. @Nusia93 @Cloui
11.03 @Mamachlopcow @Lili851
12.03 @Dolvit
14.03 @olis87
15.03 @Madzinka96
17.03 @Belferka @Ania936 @XnetiX
19.03 @pyrk @orzechowooka
20.03 @Joanna91 @Pszczoła2020 @Migdałkowa @Anulakacpi @Shee92
21.03 @marlusia @Madziaair
23.03 @Dominika_Dom.
24.03 @Cherry_Tomato
25.03 @Lenkaaa90 @carmena
26.03 @Wartaa
28.03 @nasze_kolejne_szczęście @MaagdaB @Polusia1
29.03 @AScarlett
Nasze wizyty
1.08 @AnnaK. @pestka339 @ladydaise @MaagdaB @pyrk @ladydaise
2.08 @Ania936 @marzenieowielodzietności @Mama3222 @AScarlett @magdak2603 @Lili851 @Justyna1996 @Alabama89
3.08 @nasze_kolejne_szczęście @Dolvit @Migdałkowa @Kimkolwiek
7.08 @Nusia93 @Sylwia 7 ♹ 🕖
8.08 @Oli55 @Cherry_Tomato @Madziaair @Dominika_Dom.
9.08 @Belferka @marlusia @Juliaaawe @Polusia1
14.08 @BeataBet @Shee92
16.08 @Marcia 1983 (prenatalne) @Mamachlopcow @Oli55 @XnetiX
17.08 @AnielkoweLove @Dolvit @Oli55 (prenatalne)
18.08 @orzechowooka
22.08 @AnielkoweLove (prenatalne) @Paulina933 (prenatalne)
23.08 @Altojaxx (prenatalne) @Anet23 (prenatalne)
24.08 @Alabama89 (prenatalne) @Kotciara (prenatalne)
25.08 @dajboże (prenatalne)
26.08 @Wartaa
29.08 @Madzinka96 (prenatalne)
31.08 @AnnaK. (prenatalne)
1.09 @Migdałkowa (prenatalne) @Justyna1996 (prenatalne)
5.09 @XnetiX (prenatalne)
-----------------------------------------------
Cześć! Pozwolę sobie się przywitać, jako że od kilku dni wychodzą mi pozytywne testy. Jak na razie baaaardzo niepewnie do tego podchodzę, jako że miałam być listopadową mamą 2023. Tym razem mam jednak nadzieje, że będzie mi dane być tu z wami do końca.
Termin wychodzi mi na 5 marca. Dziś 11 dpo, czekam na wyniki bety.
Mam nadzieje, że niedługo ten wątek zacznie tętnić życiem.
Tak to w dużym skrócie brzmiało. Byłam na wizycie 8+1(sprawdziłam specjalnie dla ciebie ), powiedziała że w tym tygodniu jeśli nadal jest ciąża to będzie ok(dużo bardziej niestosownie ubrala to w słowa...). Jak strzeliłam na nią focha to poszłam do super-celebryty-lekarza i w zasadzie powiedział to samo. Plus dodał że najgorzej jak dziecko zarazi się witusem wrodzonym w 3 trymestrze, potem po porodzie walczą o jego życie na neonatologii a tak jeśli przetrwa w brzuchu to chronią go przeciwciała matkiReasumując. Zdaniem Twojej lekarki, jeśli do zakażenia dochodzi na wczesnym etapie ciąży, to albo poronienie, albo z dzieckiem wszystko ok, bo do zarażenia nie doszło? Ja to świruje. Wciąż nie mam wyników badań. Dzisiaj w pracy poryczałam się jakieś milion razy. Jeszcze jeden dzień i nie dźwignę. Nie wiem czemu diagnostyka tak zwleka, ale ze mną coraz gorzej.
Naczytałam się dziś opisów przypadków, na tym forum z resztą. Nic mi tak chyba dotychczas horyzontów nie poszerzyło w życiu jak ciąża i realna możliwość, że coś pójdzie nie tak. Dziękuje za te informacjeTak to w dużym skrócie brzmiało. Byłam na wizycie 8+1(sprawdziłam specjalnie dla ciebie ), powiedziała że w tym tygodniu jeśli nadal jest ciąża to będzie ok(dużo bardziej niestosownie ubrala to w słowa...). Jak strzeliłam na nią focha to poszłam do super-celebryty-lekarza i w zasadzie powiedział to samo. Plus dodał że najgorzej jak dziecko zarazi się witusem wrodzonym w 3 trymestrze, potem po porodzie walczą o jego życie na neonatologii a tak jeśli przetrwa w brzuchu to chronią go przeciwciała matki