reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2024

Tak ja też jak pisałam trafiałam na same fajne. Jedynie na porodówce były właśnie jak opisywalas: dzwoniłam dzwonkiem bo miałam problem a one z gębą. Jak potem poszłam po nie osobiście to mnie opieprzyly,że ich budzę 🙃 takie cyrki to tylko na porodówce widziałam. Na chirurgii, pediatrii czy innych takich na żadne nie mogę narzekać. Leżałam z córką tydzień np to wszystkie przemiłe. Proponowały,że one z nią posiedzą żebym chwilę odpoczęła. Na prawdę do rany przyłóż.
Dokladnie. Teraz sobie przypomnialam ze jak lezalam z moim miesiecznym synem na pediatri w gliwicach to tez pielegniarki byly na medal. Zwlaszcza ze byl sezon chorobowy i pol personelu na l4.

reklama
Pielegniarka mało zarabia ? No proszę Cie. Ja pracuje jako opiekun medyczny w dps i na 97 osób są 2 opiekunki. I my mamy prawie najniższa krajowa a taka pielegniarka co chodzi z nóżki na nóżkę na rękę ma myślę 6000. I to na 14 dyżurów więc zazwyczaj ciągną 2 etat. Koło dyszki pewnie w szpitalu wyciągną na dwa etaty. Nie mówiąc o tych co jeszcze mają płacone za staż.
Widocznie zależy gdzie jak wszędzie. Ja znam takie które właśnie kokosów nie zarabiają i dziwię się szczerze,że siedzą w tej robocie. I może jak w DPS tyle zarobią prywatnych to na pewno nie wyciągną tyle w szpitalu. Koleżanka po mgr i specjalizacji nie może się doprosić żeby podnieśli jej pensje do tej ustawowej,którą należy się z jej wykształceniem. Cały czas uważam,że są bardzo niedocenione :)

No to ile zarabiają? 5? Nawet jeśli to według mnie to bardzo mało za taką pracę. Nie sądzę,żeby zarabiały więcej zwłaszcza,że teraz pełno protestów,że nawet nie chcą im podnieść pensji za specjalizacje czy magistra :) wiem bo mam kilka koleżanek w różnych szpitalach i jedna pracuje w powiatowym w mieście 25tys mieszkańców i bierze 3 tys na rękę. Dodatkowo ciągnie dyżury w innym szpitalu i tam wyciąga 2. Więc taka 5 z dwóch prac i to za taką robotę .. ja bym podziękowała. Dawno by mnie tam już nie było. Dla mnie to śmieszna pensja jeśli chodzi o zakres obowiązków jakie wykonują. Nie wiem ile musieliby mi zapłacić,żebym komuś zmieniała obsranego pampersa i to po kilka razy dziennie. Albo pościel na zarzyganym łóżku. O innych rzeczach nie wspomne
Ale wlasnie o to chodzi. Same wybieraja zawod. Tu yrzeba miec cierpliwosc. Jak pacjent lezy i nie moze wstac po zabiegu 12 h to ktos musi mu cos podac. Po zabiegu przemyc. O tym ppdobne. Ja nie mowie ze one maja tryslac usmiechem i radoscia. Nie. Ale szacunkiem. I trzymac jezyk za zebami a nie glupip dogadywac. Tez bym z checia chciala zaeoboc wiecej ale w chwilach jakiegos kryzysu w zadnym wypadku nie mysle by olac klienta. Dalej jestem przemila. Bardziej mysle a moze zmienie prace? Sprobuje czegos innego.

Ale wlasnie o to chodzi. Same wybieraja zawod. Tu yrzeba miec cierpliwosc. Jak pacjent lezy i nie moze wstac po zabiegu 12 h to ktos musi mu cos podac. Po zabiegu przemyc. O tym ppdobne. Ja nie mowie ze one maja tryslac usmiechem i radoscia. Nie. Ale szacunkiem. I trzymac jezyk za zebami a nie glupip dogadywac. Tez bym z checia chciala zaeoboc wiecej ale w chwilach jakiegos kryzysu w zadnym wypadku nie mysle by olac klienta. Dalej jestem przemila. Bardziej mysle a moze zmienie prace? Sprobuje czegos innego.
No tak powinny odnosić się z szacunkiem to prawda. Pisze tylko o wypaleniu zawodowym dużej części i,że zapewne są przemęczone i im się nie chce. Ja mam ten plus,że jestem sobie szefem i jak mnie ktoś poirytuje to nie muszę być miła 🤭 a teraz niestety bardzo dużo roszczeniowych ludzi, którzy nie widzą dalej niż czubek własnego nosa a żądają cudów na już i najlepiej za darmo. Eh :) temat rzeka :p

No tak powinny odnosić się z szacunkiem to prawda. Pisze tylko o wypaleniu zawodowym dużej części i,że zapewne są przemęczone i im się nie chce. Ja mam ten plus,że jestem sobie szefem i jak mnie ktoś poirytuje to nie muszę być miła 🤭 a teraz niestety bardzo dużo roszczeniowych ludzi, którzy nie widzą dalej niż czubek własnego nosa a żądają cudów na już i najlepiej za darmo. Eh :) temat rzeka :p
Dokladnie. Niestety sa tez rzeczywiscie i chamscy pacjenci... zmieniajac lekko temat. Zawsze mnie "bawi" jak stoje w kolejce na poczcie. Z reguly mnostwo osob i przewaznie obsluguka dwie Panie. I nie daj Boze jedna na chwile wyjdzie czy to siku czy cos zjesc... bo jak to ona idzie sie herbaty napic? Haha i naprawde to glownie starsze babeczki na rentach po mezu... przeciez taka biedna kobieta powinna sie rozdwoic by kogos szybko obsluzyc.

Laski Wam też tak "trudno"siedzieć teraz ? Boli jakby wszystko mnie szczególnie plecy :/ akurat jesteśmy na urodzinach taty i musiałam chwilę wyjść się położyć :/
Tak, ja miałam wczoraj taki dzień. Nie mogłam sobie znaleźć miejsca i pozycji do siedzenia. W każdej było mi niewygodnie i coś ciągnęło. Na szczęście dzisiaj lepiej i zrobiłam nawet 11 tyś kroków 🤪

Dokladnie. Niestety sa tez rzeczywiscie i chamscy pacjenci... zmieniajac lekko temat. Zawsze mnie "bawi" jak stoje w kolejce na poczcie. Z reguly mnostwo osob i przewaznie obsluguka dwie Panie. I nie daj Boze jedna na chwile wyjdzie czy to siku czy cos zjesc... bo jak to ona idzie sie herbaty napic? Haha i naprawde to glownie starsze babeczki na rentach po mezu... przeciez taka biedna kobieta powinna sie rozdwoic by kogos szybko obsluzyc.
To wszędzie tak jest... Jak pracowałam u kogoś strasznie musiałam się hamować i gryźć w język. Jak jestem na swoim to uważam,że abym odniosła sukces w swojej pracy potrzebuje zaufania i porozumienia z klientem. A jak ktoś przychodzi i od progu mi pieprzy same pretensje a bo to a bo tamto bo kolejka i musiał czekać a jemu się spieszy a ceny też drogo łopani...to wiesz... Przy którejs takiej osobie tracisz cierpliwość. Zdarzyło mi się dwa razy podziękować komuś za korzystanie z moich usług bo nie wyobrażałam sobie współpracy z takimi osobami. Uważam,że trzeba traktować innych tak jak sami byśmy chcieli być traktowani i tak podchodzić do ludzi. A jak ktoś na dzień dobry jest chamem to trudno zachować się inaczej 🤷 takie refleksje ....

To wszędzie tak jest... Jak pracowałam u kogoś strasznie musiałam się hamować i gryźć w język. Jak jestem na swoim to uważam,że abym odniosła sukces w swojej pracy potrzebuje zaufania i porozumienia z klientem. A jak ktoś przychodzi i od progu mi pieprzy same pretensje a bo to a bo tamto bo kolejka i musiał czekać a jemu się spieszy a ceny też drogo łopani...to wiesz... Przy którejs takiej osobie tracisz cierpliwość. Zdarzyło mi się dwa razy podziękować komuś za korzystanie z moich usług bo nie wyobrażałam sobie współpracy z takimi osobami. Uważam,że trzeba traktować innych tak jak sami byśmy chcieli być traktowani i tak podchodzić do ludzi. A jak ktoś na dzień dobry jest chamem to trudno zachować się inaczej 🤷 takie refleksje ....
👏🏻

reklama
ŚWiat bylby piekniejszy gdyby kazdy sie staral byc wyrpzumialym i milym. Ale bywa roznie i chy a to sie nie zmieni.

Do góry