reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Mi za to luxmed odwołał sobotnią wizytę przez nagła nieobecność lekarza 😭🤬
Dzwoniłam na infolinię, że chce do tej konkretnej lekarki W przyszłym tygodniu. Zgłosili do placowki prośbę o dodatkowy termin, w ciągu 2 dni maja dać znać. Zobaczymy. Jak nie to chyba sobie daruje prowadzenie ciazy w luxmedzie, wezmę kasę na swobodę leczenia i pójdę prywatnie. A tam będę kombinowała tylko badania.

reklama
Póki co nadal z Wami zostaje :) jest zarodek i serduszko ❤️ wiek ciązy wyliczyła wstępnie na 7+1. Termin na 12 marca się przesunął. Założyła mi kartę ciąży,wypisała leki. Kolejna wizyta prywatna dopiero na 17 sierpnia...strasznie długo. Wcześniej 3 sierpnia mam na nfz ale nie wiem czy zrobi wtedy USG czy tylko badania będzie oglądać 🤷 dziś trochę odetchnęłam
Super wieści! ;)

Póki co nadal z Wami zostaje :) jest zarodek i serduszko ❤️ wiek ciązy wyliczyła wstępnie na 7+1. Termin na 12 marca się przesunął. Założyła mi kartę ciąży,wypisała leki. Kolejna wizyta prywatna dopiero na 17 sierpnia...strasznie długo. Wcześniej 3 sierpnia mam na nfz ale nie wiem czy zrobi wtedy USG czy tylko badania będzie oglądać 🤷 dziś trochę odetchnęłam
Bardzo się cieszę 🥰 gratulacje!

Kurde dziewczyny zrobiłam dziś rano betę i zaczynam schizowac. Jestem 6+0 a widełki z betą nie łapią mi się na ten tydzień 😢
Tabelka jest na tygodnie ciąży od zapłodnienia, nie na tygodnie ciąży jako termin położniczy. Przecież żadna kobieta w 1tc (czyli ja ma okres) nie ma jeszcze bety (wg tej skali 5-50). Powinnaś zatem patrzeć na 4tc wg tej tabeli 🙂

Kolejna wizyta wypada w 9/10 tyg....właśnie wtedy kiedy w październiku byłam i okazało się,że nie ma akcji serca. To będzie chyba najtrudniejsza wizyta. I jeszcze tyle czekania do niej 😩😝
rozumiem cie bo sama czekalam az minie 8 tc i w czw mam wizyte i tez sie denerwuje czy dalej serduszko bedzie bilo, ale staram sie myslec pozytywnie 🙂 zadnych plamien nie mam, ani niepokojacych oznak jak w ciazach ktore poronilam takze jestem dobrych mysli 🙂 u ciebie tez bedzie wszystko wporzadku zobaczysz

Tabelka jest na tygodnie ciąży od zapłodnienia, nie na tygodnie ciąży jako termin położniczy. Przecież żadna kobieta w 1tc (czyli ja ma okres) nie ma jeszcze bety (wg tej skali 5-50). Powinnaś zatem patrzeć na 4tc wg tej tabeli 🙂
Aj, doczytałam, że dziewczyny już Cię uspokoiły z tą tabelką 😍

rozumiem cie bo sama czekalam az minie 8 tc i w czw mam wizyte i tez sie denerwuje czy dalej serduszko bedzie bilo, ale staram sie myslec pozytywnie 🙂 zadnych plamien nie mam, ani niepokojacych oznak jak w ciazach ktore poronilam takze jestem dobrych mysli 🙂 u ciebie tez bedzie wszystko wporzadku zobaczysz
Ja niestety nie miałam żadnych oznak... Poszłam po prostu na USG i tak wyszło. Eh... Wcześniejsza ciążę straciłam na etapie 8 tyg, tą ostatnią tak na przełomie 9/10... Za dużo tych złych wspomnień i ciężko opanować emocje i stres...

Jakie póki co 🫣😁 wierzę, że zostaniesz tu do samego marca ❤️ mi się wydaje, że tyle minęło od mojej ostatniej wizyty a to zaledwie tydzien 🫢🫢🫢 do 7.08 jeszcze wuchta czasu. W ogóle znowu się zastanawiam czy lekarza nie zmienić bo tam nie dość, że mam 50 km to jeszcze kurde on się tak ceni. Nie wyobrażam sobie przy każdej wizycie wydać 700 zł :/

reklama
Super wieści :)

Do góry