Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
U mnie narazie ok ale wybrałam szpital do porodu z 3 stopniem referencji i ich raczej nie ruszają. Masz możliwość udać się do innego szpitala? Lekarza masz z tego szpitala gdzie planujesz rodzić?Jak tam u was dziewczyny w okolicy ze szpitalami? U nas zaczynają przekształcać na covidowe, oddział położniczy ma przyjmować tylko dodatnie pacjentki. Ciekawe jak to będzie w marcu
Za to wczoraj zmarła U mnie dziewczyna 45 lat na covid nikt z rodziny się nie szczepił - teraz jej teść walczy o życie. Sama zaczynam się bać bo rok temu ledwo z tego wyszłam.
W którym szpitalu w Krakowie jest informacja ze przeznaczają budynek na covid? Miałam dylemat gdzie rodzić bo mieszkam między Katowicami a Krakowem ale ostatecznie wybrałam Katowice. Pytanie tylko czy na szybko nie będę szukać innego szpitala jak sytuacja się pogorszyU mnie w mieście szpital jest ogólnie przekształcony na covidowy, nie wiem jak z położniczym oddziałem, na szczęście nie będę w nim mieć porodu.
Ale w Krakowie na patologi ciąży trochę się ostatnio przeraziłam bo na drzwiach pisze ze budynek dedykowany na covid więc sama nie wiem. Jak byłam na poradni to nic nie mówili o tym, mam nadzieję że będzie tam w miare normalnie. Niestety nie mogę mieć odbieranego porodu na zwykłym jakby położniczym tylko szpital z 3cim stopniem referencji. Wydaje mi się że nie powinni tego ruszać, ewentualnie będą testować przed przyjęciem na oddział dobrze ze cc są planowane wcześniej niż termin z obliczen. Akurat jestem zaszczepiona to może i ominie mnie stres z testu na covid.