reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2021

Na wyjście mam rozmiar 56.
Co do covida to normalnie odwiedzamy najbliższą rodzinę.
Jak czytam imiona tych waszych dzieci to się wzruszam ( ogólnie to nie jestem ckliwa) ale sobie wyobrażam już te małe różowe pulchniutkie bobaski . Wszystkie imiona piękne.

reklama
Na wyjście mam rozmiar 56.
Co do covida to normalnie odwiedzamy najbliższą rodzinę.
Jak czytam imiona tych waszych dzieci to się wzruszam ( ogólnie to nie jestem ckliwa) ale sobie wyobrażam już te małe różowe pulchniutkie bobaski . Wszystkie imiona piękne.
Hehehe chociaż moja Antosia po urodzeniu była mała, chuda i brązowa/żółta od żółtaczki. Ale powiedzmy że wyobrażam sobie tak je po miesiącu:)

Ch
Dziewczyny, zaczynam się mocniej denerwować. Dziś 36+0 i już czuje powoli że się zbliża nieuchronne. Z jednej strony czuję ekscytacje że za chwilę pojawi się maleństwo a z drugiej strony już zaczynam fiksować ze strachu jak będzie poród wyglądał. Już mi się on nawet w nocy cholera śni.😱 Przepraszam musiałam się wygadać.
Chyba każda z nas już panikuje 🙂jest strach i euforia to normalne🙂

My na pewno chcemy minimum tydzień, jak nie dwa pobyć w domu z małą sami. Chcemy się z nią poznać, nacieszyć, spędzić czas razem, to jest czas dla nas. A rodzina myślę po dwóch tygodniach może przyjechać zobaczyć małą, mówię o rodzicach, naszym rodzeństwu itp 😉 Teść na pewno małą zobaczy już w szpitalu, bo pracuje tam jako informatyk, więc będzie mógł wejść do mnie.
Ja tez już sobie wyobrażam te pielgrzymki rodzinne🙂

My z rodziną się spotykamy normalnie. Chyba, że ktoś jest przeziębiony to naturalnie, że wizyty odpadają.

Na wyjście body z krótkim, pajacyk, skarpety, kombinezon taki z misia,czapeczka cieplejsza.
Otulacz do nosidła.
Dziewczęta a rozmiar jaki naszykowałyście? Ja 62 i ciągle się zastanawiam... Eh.
Jak już kiedyś pisałam, moja Mała po wciśnięciu do ubranek i kombinezonu wyglądała jak szyneczka przy wyjściu. Ledwo, ledwo ją ubrali 😀A ważyła 3750
Mój waży dopiero 2300 więc obawiam się że muszę kupić 50 lub 52 mam wszystko 56 i 62 ale gin powiedział że jak dotrwamy to żeby poczekać do kolejnego usg tj 38 tydz dzisiaj dopiero 36. Jeszcze poczytam🤪

Ja tez już sobie wyobrażam te pielgrzymki rodzinne🙂
Ja zabroniłam przynajmniej do szczepien 2 ms nie będę ryzykować. U mnie rodzice pracują jeszcze, teść też, teściowa się tylko nudzi🙄
To jest czas dla nas🤗 jeszcze się na patrzą. Mąż zostaje z nami ms, do tego połóg rana po cesarce o nie! Nie ma mowy o przyjmowaniu gości 🙉

My z rodziną się spotykamy normalnie. Chyba, że ktoś jest przeziębiony to naturalnie, że wizyty odpadają.

Na wyjście body z krótkim, pajacyk, skarpety, kombinezon taki z misia,czapeczka cieplejsza.
Otulacz do nosidła.
Dziewczęta a rozmiar jaki naszykowałyście? Ja 62 i ciągle się zastanawiam... Eh.
Jak już kiedyś pisałam, moja Mała po wciśnięciu do ubranek i kombinezonu wyglądała jak szyneczka przy wyjściu. Ledwo, ledwo ją ubrali 😀A ważyła 3750

My z mężem z racji braku doświadczenia nakupowalismy ciuszków w rozmiarze 62. Najwyzej bede w szpitalu wywijać wszystko (no trudno). Najwyzej jeszcze w następnym tygodniu jak zdołam to coś w pepco kupie w mniejszym rozmiarze albo przez neta zamowie. A jak nie,to najwyzej męża szybko gdzieś wysle i on cos kupi mniejszego.

Mój waży dopiero 2300 więc obawiam się że muszę kupić 50 lub 52 mam wszystko 56 i 62 ale gin powiedział że jak dotrwamy to żeby poczekać do kolejnego usg tj 38 tydz dzisiaj dopiero 36. Jeszcze poczytam🤪

Musimy dotrwać. Chociaż tydzień! 😃 ale nie powiem, dziś mam nastrój typu - ciekawe jak moja mała wygląda. Chciałabym to wiedzieć. Nie mam żadnego normalnego zdjęcia 3d więc jestem tego ciekawa

reklama
My z mężem z racji braku doświadczenia nakupowalismy ciuszków w rozmiarze 62. Najwyzej bede w szpitalu wywijać wszystko (no trudno). Najwyzej jeszcze w następnym tygodniu jak zdołam to coś w pepco kupie w mniejszym rozmiarze albo przez neta zamowie. A jak nie,to najwyzej męża szybko gdzieś wysle i on cos kupi mniejszego.
Ja tak w 1 ciąży a potem się topila😬🙈ale jak donosisz do terminu to może na 62 będzie ok. Ja 1 ciąża 15dni wcześniej naturalny poród.
Teraz już na 56 większości mam

Do góry