reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Co do sprzątania to ja tak samo, zrobię to najlepiej i nikt inny tak jak ja nie posprzątam [emoji3] ale wiem że to siedzi w głowie, teraz się męczę z oknami, nie mogę na nie patrzeć bo takie brudne, ale mimo że nic mi nie jest boje się trochę myć. Lekarz powiedział że absolutnie w grę nie wchodzi podnoszenie rąk powyżej barków. Że ogólnie zabrania tego prawie wszystkim swoim pacjentkom bo ma doświadczenie i wiele widział, i takie długotrwałe podnoszenie rąk może powodować zerwanie więzadła podtrzymującego macicę, a w zaawansowanej ciąży oderwanie łożyska. Moja koleżanka poroniła w 14tc bo szorowała jakaś półkę wysoko w kuchni, a ciąża była zdrowa, dostała takiego krwotoku że szok.
A wy jakie macie zdanie na ten temat? Wypowiedzcie się te mamy co już rodziły, spotkaliście się z czym takim?
W poprzednich ciazach robiłam.wszystko w 1 byłam swiezo po przeprowadzce do nowego domu...teraz nie robię nic wiekszego że względu na krwiaka ale.wiecie jak jest przy 2 dzieci sama...
Tak . Ale i tak robię amniopunkcje żeby wiedzieć na 100% . Długa droga przedemną w cierpieniu
Trzymam kciuki mocno za Was
Jezu dzisiaj się już wkurzyłam [emoji14] znowu podkrwawiam lekko, oczywiście dzień spędzony na sprzątaniu i niby wiem że jak odpocznę powinno przejść ale generalnie już mnie nieźle wnerwiają takie niespodzianki bo muszę na siebie chuhać i dmuchać co mnie drażni [emoji2356]
Ja nie plamie od 5tc mimo że krwiak jest i ostatnio myślałam że może już go nie ma no ale był...

Ja też cały czas i mdłości i wymioty nic mi nie przeszło nawet mam dni co nie mogę nic przełknąć tylko krakersy🤢
Ja też już 13 tc chociaż mogę zjeść np kanapkę z szynką, wcześniej nigdy w życiu 😄.

A co do tej niteczki krwi to faktycznie raz tylko było i czysto 🙂 a jeszcze wspomnę ze było przytulanko wczoraj w nocy z mężem może też dlatego ...

Detektor u mnie narazie nic nie wyłapuje. Będę próbować dalej

Miałam fazę na śledzie w sosie kurkowym a teraz nie mogę już na śledzie patrzeć i śmiać mi się chce jak ciąża zmienia smaki. Na szczęście maz dziś mnie zaskoczył zrobił śniadanko do łóżka i nawet trafił w mój smak 😂😂
Dzisiaj ja odwrotnie bo pół nocy nie spał młodsza nie może coś spać to mu kawkę że śniadaniem zrobiłam i dzieci ogarnęłam z jedzeniem zanim wstał

reklama
Ja też już 13 tc chociaż mogę zjeść np kanapkę z szynką, wcześniej nigdy w życiu 😄.

A co do tej niteczki krwi to faktycznie raz tylko było i czysto 🙂 a jeszcze wspomnę ze było przytulanko wczoraj w nocy z mężem może też dlatego ...

Detektor u mnie narazie nic nie wyłapuje. Będę próbować dalej
Tak przytulanki też mogą spowodować na początku jak jeszcze nie miałam potwierdzonej u gin ciąży to też były przytulanki a potem krew i lekarz mi odradzał bo miałam przy tym bóle ale wiadomo że od czasu do czasu jest chęć i co zrobić 😂

Do góry