reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Hejka dziewczyny, mdłości nie odpuszczają a stają sie coraz gorsze... Dzis rano wzięłam premovit na mdłości, i wiecie co tak jakby troche lżej. Calkowicie nie ustaly 🙄 ale moge funkcjonowac jakos... Ktoras z was brala to na mdlosci?
A mi dzisiaj totalnie przeszły mdłości i ból piersi, więc stresuje się w drugą stronę czy aby na pewno wszystko ok... Wczoraj skończyłam 7tc. Zwariuję, tak źle i tak niedobrze 😫 Oczywiście czytanie internetu nie pomaga... 😩 ale wszystko odeszło jak ręką odjął..

reklama
Czy któraś w Was też tak miała, że nagle dolegliwości ciążowe zniknęły? A może powrócą jutro? W sumie to bym się cieszyła, bo przynajmniej byłabym spokojna, że wszystko ok.. Nie chce panikować, ale to mega dziwne. Na szczęście brzuch mnie nie boli ani nie mam plamień.

Czy któraś w Was też tak miała, że nagle dolegliwości ciążowe zniknęły? A może powrócą jutro? W sumie to bym się cieszyła, bo przynajmniej byłabym spokojna, że wszystko ok.. Nie chce panikować, ale to mega dziwne. Na szczęście brzuch mnie nie boli ani nie mam plamień.
Olaa91, to moja pierwsza ciąża, ale wydaje mi się że na takie rzeczy jak mdłości i ból piersi może wpływać więcej rzeczy. Ja nie mam dużych mdłości, ale takie lekkie to zazwyczaj wieczorem, ale były też takie dni, że ciągle, albo że wcale. Poza tym jest rano, może lepiej się wyspałaś, albo wczoraj inaczej jadłaś i dolegliwości przyjdą później, albo jutro :).

Olaa91, to moja pierwsza ciąża, ale wydaje mi się że na takie rzeczy jak mdłości i ból piersi może wpływać więcej rzeczy. Ja nie mam dużych mdłości, ale takie lekkie to zazwyczaj wieczorem, ale były też takie dni, że ciągle, albo że wcale. Poza tym jest rano, może lepiej się wyspałaś, albo wczoraj inaczej jadłaś i dolegliwości przyjdą później, albo jutro :).
Dziękuję :) to też moja pierwsza ciąża i totalnie nie wiem jak moje ciało zareaguje, ale przez ostatnie 2 tygodnie mdłości miałam całe dnie i byłam jak zombie.. 😣 a teraz powrót do normalności 😱 dziwne uczucie.
Wizytę u gin mam w środę, ale jak do końca weekendu nic się nie zmieni to chyba przyspieszę. Na USG w 6+1 widziałam już serduszko, wyniki badań też mam ok, więc pewnie tylko panikuje.. Ech..

Czesc dziewczyny, u mnie dziś pojawiło się trochę krwi i chyba już po wszystkim. Na 17 mam do lekarza, zobaczymy...
Hej tak jak dziewczyny pisały, krwawienia i plamienia im się pojawiały i niekoniecznie był to zły znak. Bądź dobrej myśli koniecznie! I daj znać co powiedział dziś lekarz.

A mi dzisiaj totalnie przeszły mdłości i ból piersi, więc stresuje się w drugą stronę czy aby na pewno wszystko ok... Wczoraj skończyłam 7tc. Zwariuję, tak źle i tak niedobrze 😫 Oczywiście czytanie internetu nie pomaga... 😩 ale wszystko odeszło jak ręką odjął..
Współczuję stresu. Ale pamietaj ze to nic nie znaczy, moze ale nie musi. Zdarza sie ze objawy mijaja zeby wrocic z podwojoną siłą 😊. Ja tak miala wczesniej bo gdzies w 5tc ale tez jeden dzien nie mialam nic juz panika. I sie rozkrecilo tak ze masakra teraz jest 🙄
Trzymam kciuki zebys byla poprostu farciara ✊✊❤️

Hej tak jak dziewczyny pisały, krwawienia i plamienia im się pojawiały i niekoniecznie był to zły znak. Bądź dobrej myśli koniecznie! I daj znać co powiedział dziś lekarz.
Tyle, że ja poprzednia ciążę poroniłam trzy miesiące temu i mam wrażenie, że to powtórka z rozrywki :( ech, strasznego mam doła, tym razem byłam pełna dobrych przeczuc, czekam na wizytę u lekarza...

Jakiej wielkości masz krwiaka? Daj koniecznie znać po wizycie co i jak.. Mój krwiak ma 16mmx6mm i do kontroli 3 sierpnia.. 😔
Lekarka nie mówiła jakiej wielkości, w sumie nawet nie była pewna czy to krwiak, bo mówiła że tam pulsuje, cokolwiek miała na myśli. Mam macicę dwurożna i ciąża rozwija się z prawej strony rogu macicy. Lekarka mówiła że trudniejszy widok, nie chciała wyginać mi pałka USG w środku 🤣 stąd mówiła że fasolką tak płasko wygląda. Wizytę mam w pon zaplanowana, zobaczymy, może się uda jakoś przetrzymac.
Czytałam na temat krwiaków, zalecane jest przyjmowanie progesteronu. Jedni lekarze zalecają bezwzględne leżenie, inni z kolei uważają że to nie ma wpływu na to czy się wchłonie czy nie. Napewno nie można się forsować, nosić ciężkich rzeczy/osób ;)

U mnie mdłości raz są, raz nie ma, wczoraj znowu były mega, podobnie mega osłabienie. Dziś mniejsze mdłości, pobolewa mnie podbrzusze, choć nie wiem czy to kwestia macicy,czy ogólnie zoladek.

reklama
Do góry