reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
ja u siebie sobie wgl nie wyobrażam w bloku zwierzęcia (nie mogłabym go zostawić przecież kiedyś wrócimy do pracy, a słyszę i widzę co się dzieje ze zwierzętami na osiedlu masakra skamlą pół dnia albo zamykane są na cały dzień na balkonie 😢 dla mnie to przemoc jest!)
więc będziemy mieli raczej jak w domu a sznaucer to już wgl, poza tym ta Pani nam mówiła, że on nienawidzi kojca i musi mieć przestrzeń, ona bardzo dużo czasu mu poświęca pracuje z domu jest 'wolnym duchem'🤔 (nie wiem co to znaczy) i to jest jej rodzina.
Myślę, że była tak grubo po 50-tce.
Jak można psa zamknąć na balkonie?!!! W głowie mi się takie coś nie mieści! 🤬🤬 U nas sąsiedzi w porządku, że jak nasza sunia się przyzwyczajała do otoczenia to miała etap wycia, teraz jest cicho, że sąsiedzi się czasem pytają czy nadal pies z nami jest 😂 Lusi jest kanapowcem typowym, raz po raz szczeknie jak usłyszy że jakiś pies za oknem szczeka, a tak to przesypia całe dnie. (A boczki rosną 😂😂) Za to na spacerach musi się wybiegać.

A widzisz, pies psu nierówny...
Nasza whippetka jest z nami od szczeniaczka. Nie powiem kupiliśmy ją po roku starań u różnych hodowców i kosztowała niemało, właśnie dlatego, że mieszkam w bloku i musiałam dobrać sobie psa, który zniesie tę sytuację w miarę dobrze. Charty to lenie ogólnie, na sspacerze muszą się wybiegać, a właściwie wysprintować ok. 30 min i starczy, potem cały dzień śpią.
Po każdym spacerze pies do wanny i ma łapki myte, poza tym sierści prawie brak więc nie kłaczy. Tylko chart mógł z nami zamieszkać. Pasuje do naszego trybu życia.
Ma oczywiście wady, ale trudno mi je wymienić, bo ten pies to naprawdę przemyślany wybór. Przez rok na wystawy jeździłam i rozmawialam z dziesiątkami właścicieli. Wiedziałam czego się spodziewać.
Tak Funda spędza dzień.
One by się z Lucyną dogadały. Na spacerze musi się wybiegać i w naszym przypadku dużo wąchać (niestety miks dwóch myśliwskich ras robi swoje), a tak to nie mogę narzekać na psa bo przyjdzie się tylko przytulić i cały dzień śpi. Dziś jedynie miała napad głupawki że musiałam się z nią pobawić, chociaż Nastka się pośmiała z psa.
Tutaj mam zdjęcie jak się Lusi tuliła do brzucha jak byłam w ciąży, jakby czuła że jest w drodze nowy członek rodziny.

Załączniki

• 20201203_134402.jpg
    20201203_134402.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 63
Jak można psa zamknąć na balkonie?!!! W głowie mi się takie coś nie mieści! 🤬🤬 U nas sąsiedzi w porządku, że jak nasza sunia się przyzwyczajała do otoczenia to miała etap wycia, teraz jest cicho, że sąsiedzi się czasem pytają czy nadal pies z nami jest 😂 Lusi jest kanapowcem typowym, raz po raz szczeknie jak usłyszy że jakiś pies za oknem szczeka, a tak to przesypia całe dnie. (A boczki rosną 😂😂) Za to na spacerach musi się wybiegać.
oj można widzę, że nawet to robią jak są w domu masakra
albo jedni zostawiają Labradora na cale popołudnie wracają koło 3 cały czas ujada nie pomogły kartki i mówienie im że on za nimi tęskni i żeby go nie zostawiali
w zeszłym roku była akcja mam jedną sąsiadkę na piętrze która kocha psy i ma 3 dla mnie masakra ale jest cisza, czysto i nie mogę złego słowa powiedzieć to się wkurzyła i wezwała jakąś organizację bo zauważyła psa uwiązanego na balkonie w budzie ludzie są nie normalni.... niestety wiadomo skąd to wynoszą 😖 a u mnie jak na osiedlu zamkniętym prawie 1000 mieszkań to naprawdę wiele da się zobaczyć ale nie odzobaczyć niestety!

oj można widzę, że nawet to robią jak są w domu masakra
albo jedni zostawiają Labradora na cale popołudnie wracają koło 3 cały czas ujada nie pomogły kartki i mówienie im że on za nimi tęskni i żeby go nie zostawiali
w zeszłym roku była akcja mam jedną sąsiadkę na piętrze która kocha psy i ma 3 dla mnie masakra ale jest cisza, czysto i nie mogę złego słowa powiedzieć to się wkurzyła i wezwała jakąś organizację bo zauważyła psa uwiązanego na balkonie w budzie ludzie są nie normalni.... niestety wiadomo skąd to wynoszą 😖 a u mnie jak na osiedlu zamkniętym prawie 1000 mieszkań to naprawdę wiele da się zobaczyć ale nie odzobaczyć niestety!
Brawo dla tej Pani bo to samo bym zrobiła. Albo bym powiedziała że mają mi oddać tego psa jak im tak ciąży że musi być na tym balkonie.

pytanie do dziewczyn z długimi włosami co robicie z nimi na noc?
ja zawsze spałam w rozpuszczonych ale teraz tak mi wypadają że kosmos no i czytałam że powinno się wiązać robi tak któraś z Was? nie niszczą się bardziej?
a jak ktoś znalazł sposób na wypadające włosy to pls panie formułę bo ja już sił nie mam 😞
(badania mam ok)

ja zawsze spałam w rozpuszczonych ale teraz tak mi wypadają że kosmos no i czytałam że powinno się wiązać robi tak któraś z Was? nie niszczą się bardziej?
a jak ktoś znalazł sposób na wypadające włosy to pls panie formułę bo ja już sił nie mam 😞
(badania mam ok)
Kovhana mi włosy jeszcze do niedawna leciały na potęgę. Co do związywania na noc to ja zawsze tak robię ale w taki luźniejszy koczek i tylko gumką sprężynką lub jeszcze lepiej kawałkiem mieekiego materialu- może być obcięta gumką og góry skarpetki😁 Zbyt ciasne wiązanie może nasilić wypadanie. Ja przez 3 m-ce brałam suplementy plus dodatkowo wcierki. Teraz robię jeszcze wcierki plus szampon przeciw wypadaniu. Już widzę efekty, włosy mniej wypadają i mam mnóstwo baby hair, takiego wysypu to jeszcze nie miałam 😆😆 Aha a jak będziesz szukała suplementu dobrego to koniecznie sprawdzaj czy nie na w składzie tlenku tytanu. To jest takie *****, niestety w sporej ilości suplementów i leków obecne gdyż nadaje biały kolor. Niestety ten związek spożywany regularnie bardzo szkodzi. Ja najpierw brałam drogie, francuskie suplementy ale gdy okazało się, że mają to w składzie to zmieniłam nie dość, że na tańsze to lepsze 🤨

Ostatnia edycja:
reklama
(badania mam ok)
Ja zawsze wiąże włosy na noc. Zaplatam luźnego warkocza albo robię luźnego koka. 4 mies.po porodzie tak mi zaczęły wypadać włosy że myślałam że będę łysa... Ale już teraz mniej mi wypadają. Stosuje wcierke na skórę głowy ale to bardziej na porost nowych włosów niż przeciw wypadaniu. Teraz mam dużo krotkich baby hair

Do góry