reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Kochana ja mialam wynik bodajże w 23 dniu cyklu, juz dobrze nie pamietam, betę 0.1 a trzy dni pozniej juz 76 😜. Myslalam ze to jest niemozliwe i ze beta nawet przy zaplodnionym jajeczku juz jest wyzsza 😅😅 a sie okazuje ze lepiej wczesniej nie robic bety 🤭
Ja też tak miałam tylko beta u mnie 1.20 i nawet spowrotem nie szłam z tym wynikiem. Na USG po dwóch tyg biło już serce 😄

reklama
Kochana ja mialam wynik bodajże w 23 dniu cyklu, juz dobrze nie pamietam, betę 0.1 a trzy dni pozniej juz 76 😜. Myslalam ze to jest niemozliwe i ze beta nawet przy zaplodnionym jajeczku juz jest wyzsza 😅😅 a sie okazuje ze lepiej wczesniej nie robic bety 🤭
Ja robiłam betę w 28 dc. Teraz jestem w 31, więc cicho sobie czekam na tą @, ale jak nie przyjdzie do piątku to zrobię test i betę.

Ja sobie jeszcze od czasu do czasu Was poczytuje

Byłam ciekawa co u Ciebie, szkoda że się nie udało.. Ale nadzieja pozostaje aż do czasu przyjścia @.
Ja sama czekam @ powinnam dostać dwa dni temu. Jestem zrelaksowana wogóle się nie stresuje, ba nawet wybrałam się do fryzjera jak lekarz powiedział że nic z tego nie będzie. Pytałyście o farbowanie, można farbować najlepiej od drugiego trymestru i farbą bez amoniaku, ona tak nie pachnie jak te z amoniakiem. Ja wzięłam te druga z myślą że nie jestem w ciąży i się dusilam.
Także czekam cierpliwie, bóle w podbrzuszu mam cały czas już od dobrego tygodnia tak jak na @ Ale jak leżę to ustają. Miała może z Was któraś tak, że byliście na usg w stwierdzone bardzo wczesnej ciąży ok 3t6d i ginekolog nic nie widział? Mój zasugerował się że beta była 0,1 to nie daje nadziei. Ale tak sobie myślę że jeśli owulacja była później to po 6-7 dniach beta może dac taki wynik ??
Zawsze jest nadzieja w poprzedniej ciąży też poszłam za wcześnie ani nic lekarz nie widział i beta też nie wskazywała.Po dwóch tyg wszystko już było 😀

Ja tez mialam taka jedna noc. Spac nie moglam tez panika. Myślę że nam po stratach, to psycholog by sie przydał. Bo to nie jest zdrowe. A jezeli nasze kropki sa całe i zdrowe? To one niestety tez odczuwaja nasz niepokoj i strach i panikę.
Ja to mam objawy co drugi dzień. Raz mnie mdli raz wcale. Raz mnie bola piersi drugi dzien wcale. Mysle ze utrata objawow, to nie jest regułą. Wiele kobiet nawet po stracie miała objawy, ja po zabiegu jeszcze mialam okropny ból piersi. Wiec musimy sie uzbroic w cierpliwosc. A tak jak mówisz jak przychodzi niepewność, dla wlasnego spokoju lepiej sie udac na usg. A moze innego bys poszla lekarza? Nie musza przeciez o sobie wiedziec 😜
Ja wczoraj to miałam mega stresa. Wieczorem przy podcieraniu miałam jakąś wydzielinę na papierze. Nie była to krew ani nic brązowego tylko takie kremowe. Odrazu panika, płacz. Od tamtej pory spokój. Pół nocy nie spałam. Jestem zeschizowana po ostatnim poronieniu. Dzisiaj mam wizytę i nawet nie wiem czego się spodziewać 😔

Mieszkamy sami z mężem ale mam blisko rodziców. Prawdę mówiąc to moja mama jak usłyszała że jestem w 3 ciąży to źle to odebrała trochę nawet mnie zwyzywala że kto to widział tak szybko że nie ma z czego się cieszyć. Teraz już trochę przetrawila temat ale niesmak został. Muszę sobie sama radzić bo mąż w swojej pracy ma częste wyjazdy w kraju i za granicę. Ale o pierwsze dziecko się staraliśmy dwa lata więc wiem co to znaczy nie moc mieć dzieci więc postanowiliśmy że pójdziemy za ciosem z 3 tak jak zawsze marzylismy :-)
Ja mojej nie mowie narazie bo bedzie podobna reakcja 🙄 tez sobie radze sama. Fakt jest taki moi rodzice sie rozwiedli po moim slubie 🤔 chyba czekali az ja sie wyprowadze z domu... Teraz juz maja drugich partnerow. Mama jak za mna byla tak jest, chociaz co do pomocy to zawsze ma jakas wymówkę 😅 a tata dogadujemy sie jest dobrze. Za to z tesciami mieszkam w jednej miejscowowsci. Jakies 2 km od siebie. I powiem wam ze na miejscu maja dwoch wnukow od pierwszego syna (mieszkaja razem) i o moich dzieciakach wogóle nie pamiętają. W tym momencie z połowa rodziny meza nie rozmawiam. Po 12 latach malzestwa miarka sie przebrala. Wyobrazcie sobie ze syn mial urodziny teraz w czerwcu i nikt od nich nawet zyczen mu nie zlozyl... Bo czasu nie mieli 🤮 jak mysle o tym to mi sie slabo robi... Ja prdl zdenerwowalam sie znowu 😒

Ja wczoraj to miałam mega stresa. Wieczorem przy podcieraniu miałam jakąś wydzielinę na papierze. Nie była to krew ani nic brązowego tylko takie kremowe. Odrazu panika, płacz. Od tamtej pory spokój. Pół nocy nie spałam. Jestem zeschizowana po ostatnim poronieniu. Dzisiaj mam wizytę i nawet nie wiem czego się spodziewać 😔
Ja tez mam dzis wizytę i wmawiam sobie ze moze byc różnie, chociaz ostatnio w tym czasie jeszcze serduszko było 😪. A wydzielina taka kremowa to ja mam takie gluty 😅 ciemniwjsze. Ale wiesz co ja jak mialam plamienia ro zawsze byla to krew zywa, takie nitki. Sluchajcie mysle ze juz sie limit strat wyczerpał. Troche dziewczyn juz odeszlo od nas. W sumie to ile moze byc strat 🤔🙄

Ja tez mam dzis wizytę i wmawiam sobie ze moze byc różnie, chociaz ostatnio w tym czasie jeszcze serduszko było 😪. A wydzielina taka kremowa to ja mam takie gluty 😅 ciemniwjsze. Ale wiesz co ja jak mialam plamienia ro zawsze byla to krew zywa, takie nitki. Sluchajcie mysle ze juz sie limit strat wyczerpał. Troche dziewczyn juz odeszlo od nas. W sumie to ile moze byc strat 🤔🙄
Mam nadzieję, trzymam kciuki za nas😘

Co do teściów to moje dziewczyny też były gorsze wnuki niż ich córki.... Ale wiadomo przykre to. W każdym bądź razie odwdzięcza się jak babci nie będą odwiedzać kiedyś 🤷‍♀️

reklama
Co do teściów to moje dziewczyny też były gorsze wnuki niż ich córki.... Ale wiadomo przykre to. W każdym bądź razie odwdzięcza się jak babci nie będą odwiedzać kiedyś 🤷‍♀️
Moje dzieci juz nie chca. Sn na tescia to powiedzial kiedys co to za pan przyszedl 😅 mial wtedy 2 lata. A corka jak juz idzie to nie ma o czym rozmawiac z nimi, ma juz 11 lat i ciekawie mozna z nia podyskutowac ale nie oni... 🤦‍♀️

Do góry