reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Ja też w pierwszej ciąży miałam najpierw robione dopochwowo, dopiero później przez brzuch...W tej tak samo,najpierw dopochwowo :-)

reklama
Cześć dziewczyny. Poratujcie mnie, co mogę na katar i ból gardła? Cala noc nie przespalam :(
@Aneczka1985 nie martw sie słowami lekarza. Dbaj o ssiebie i wszystko bedzie dobrze. A jesli slowa lekarza wzbudzaja w tobie niepokój to zastanów sie nad wyborem innego prowadzącego ciąże :)

Co do witamin to w pierwszej ciazy najlepiej przyswajalam femibion wiec w tej tez bede go brać.
A usg zazwyczaj pierwsze dopochwowe a potem zależy. Przy córce do 12 tc mialam dopochwowe. Przez brzuch robi sie wcześniej u bardzo szczuplych dziewczyn bo u nich mozna juz coś zobaczyc i gdy macica sie podniesie tak ze przez dopochwowe nic nie widac.

Nie biorę żadnych. W pierwszej ciąży miałam tylko przez brzuch, w drugiej dopochwowo, teraz tez. Później dopiero przez brzuch.

Napisane na myPhone_CUBE_LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@kandi92 też mam dzisiaj wizytę i trochę się stresuje ;< oby było serduszko, minęły 2tyg odkąd wiem, a już tak bardzo się związałam z maleństwem.

a Mąż chodzi ze mną na wizyty ale na razie nie wchodzi do gabinetu

Cześć dziewczyny. Poratujcie mnie, co mogę na katar i ból gardła? Cala noc nie przespalam :(
@Aneczka1985 nie martw sie słowami lekarza. Dbaj o ssiebie i wszystko bedzie dobrze. A jesli slowa lekarza wzbudzaja w tobie niepokój to zastanów sie nad wyborem innego prowadzącego ciąże :)

Co do witamin to w pierwszej ciazy najlepiej przyswajalam femibion wiec w tej tez bede go brać.
A usg zazwyczaj pierwsze dopochwowe a potem zależy. Przy córce do 12 tc mialam dopochwowe. Przez brzuch robi sie wcześniej u bardzo szczuplych dziewczyn bo u nich mozna juz coś zobaczyc i gdy macica sie podniesie tak ze przez dopochwowe nic nie widac.
Tamtum Verde, paracetamol, sól morska do nosa i inhalacje z soli jak dla dzieci.

Hej. Powiedzcie mi czy Wy macie robione usg dopochwowe? Czytałam na necie, że pierwsze usg powinno być właśnie dopochwowe. Ja mialam teraz przez brzuch i w poprzedniej ciąży też wszystkie miałam takie. Jak jest u Was?
Hej ja miałam przy każdej ciąży z 2-3 pierwsze USG dopochwowe .

reklama
To tylko ja biorę wszystko oddzielnie. Folik, jodid 200 i Wit d3 2000j I magneb6 tak doraźnie max 2*2tab. Zalecenia lekarza przy staraniach. Na pierwszej wizycie kazał mi przy tym zostać narazie. Ja jeszcze myślę o dha ale to może później

Do góry