reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Witam!!!
Jestem tu pierwszy raz z super nowiną ;) 30 czerwca- dwa testy z wynikiem pozytywnym, 13 lpca ginekolog potwierdził 6tygodni i 3 dni, 6,1 mm dzidzusia, bijące serduszko, niesamowite uczucie.Termin +- 05.03.2018 Pierwsza ciąża, udało się za pierwszym razem ;) oby wszystko się powiodło ;)

reklama
Witam!!!
Jestem tu pierwszy raz z super nowiną ;) 30 czerwca- dwa testy z wynikiem pozytywnym, 13 lpca ginekolog potwierdził 6tygodni i 3 dni, 6,1 mm dzidzusia, bijące serduszko, niesamowite uczucie. Pierwsza ciąża, udało się za pierwszym razem ;) oby wszystko się powiodło ;)
Witaj w naszym gronie:D i gratuluję:D

a to akurat nie jest prawda, ja się bardziej martwię wpływem samej nikotyny bo ona jest tu substancją czynna, ale mocno pracuje nad rzuceniem dziadostwa, gdybym wierzyła, że tak szybko zajdę w ciążę to bym już dawno się za to zabrała, a tak myślałam ' i tak pewnie się nie uda, ludzie latam się starają' xd
Przed zajściem też paliłam ale e-szisze i najczęściej tylko aromaty bądź z bardzo niską zawartością nikotyny 3mg. Ja tego dużo nie paliłam ale czasami i zwykłego papierosa też zapaliłam. Ale Mi się udało z dniem zrobieniem testu od razu to rzucić. Jeżeli chodzi o palenie tego to najważniejsze jakie kupujesz liqidy. Czytałam bardzo dużo o badaniach przeprowadzonych na nich. Nie kupuj liqidów z niepewnych źródeł ponieważ aromaty w nich stosowane są zbyt chemiczne. Lepiej wydać więcej kasy ale z gwarancją, że nie jest to np wlany perfum bo i takie przypadki się zdarzyły. Zostało przeprowadzone badanie w jednym pomieszczeniu było 20palaczy e-papierosów w drugim 20 palaczy zwykłych papierosów. Potem zrobili pomiary. I co się okazało, że powietrze w tym pierwszym było praktycznie czyste w tym drugim wiadomo tyle substancji, że jakby dłużej tam przebywać to by się człowiek jakiejś choroby nabawił. Według wyników ale to jakoś tam w Ameryce przeprowadzonych wynika iż e-papierosy są w stosunku do zwykłych papierosów 1-150 mniej szkodliwe. O tyle Mniej substancji smolistych mają.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Przed zajściem też paliłam ale e-szisze i najczęściej tylko aromaty bądź z bardzo niską zawartością nikotyny 3mg. Ja tego dużo nie paliłam ale czasami i zwykłego papierosa też zapaliłam. Ale Mi się udało z dniem zrobieniem testu od razu to rzucić. Jeżeli chodzi o palenie tego to najważniejsze jakie kupujesz liqidy. Czytałam bardzo dużo o badaniach przeprowadzonych na nich. Nie kupuj liqidów z niepewnych źródeł ponieważ aromaty w nich stosowane są zbyt chemiczne. Lepiej wydać więcej kasy ale z gwarancją, że nie jest to np wlany perfum bo i takie przypadki się zdarzyły. Zostało przeprowadzone badanie w jednym pomieszczeniu było 20palaczy e-papierosów w drugim 20 palaczy zwykłych papierosów. Potem zrobili pomiary. I co się okazało, że powietrze w tym pierwszym było praktycznie czyste w tym drugim wiadomo tyle substancji, że jakby dłużej tam przebywać to by się człowiek jakiejś choroby nabawił. Według wyników ale to jakoś tam w Ameryce przeprowadzonych wynika iż e-papierosy są w stosunku do zwykłych papierosów 1-150 mniej szkodliwe. O tyle Mniej substancji smolistych mają.

no właśnie wydaje mi się, że brak tych substancji smolistych i tlenku węgla wpływa nie zmniejszenie zagrożenia, nowego płynu nie kupie już napewno [te co kupowałam też były ok, bo swojego zdrowia podejrzanymi rzeczami też nie chciałam wbrew pozorom ryzykować], ale ten co mam dalej mnie kusi ;< na szczęście nie dużo go zostało. Jak już zobaczę serduszko to będzie w ogóle łatwiej w to wszystko uwierzyć.

W ogóle chciałabym się już wszystkim chwalić, to jest tak szczęśliwa wiadomość, że chciałabym żeby cały świat z mną skakał ze szczęścia! ;D durne trochę ;pp a na razie wiedzą nasi rodzice, rodzeństwo i moja bardzo bliska przyjaciółka.

Dzisiaj was wczesniej opuszcze:) zjadlam vifona zloty kurczak, no tragedia na takie badziewie mnie nalecialo:D dobrej nocy wam życzę i spokojnej przede wszystkim:D do jutra mamusie;)

no właśnie wydaje mi się, że brak tych substancji smolistych i tlenku węgla wpływa nie zmniejszenie zagrożenia, nowego płynu nie kupie już napewno [te co kupowałam też były ok, bo swojego zdrowia podejrzanymi rzeczami też nie chciałam wbrew pozorom ryzykować], ale ten co mam dalej mnie kusi ;< na szczęście nie dużo go zostało. Jak już zobaczę serduszko to będzie w ogóle łatwiej w to wszystko uwierzyć.

W ogóle chciałabym się już wszystkim chwalić, to jest tak szczęśliwa wiadomość, że chciałabym żeby cały świat z mną skakał ze szczęścia! ;D durne trochę ;pp a na razie wiedzą nasi rodzice, rodzeństwo i moja bardzo bliska przyjaciółka.
Ja Ci opowiem swój przykład. Zanim zaczęłam palić e-szisze paliłam zwykłe papierosy. Nie dużo ale paliłam i wiadomo kondycha okropna szybko się męczyłam i w ogóle. Jakieś 1.5roku temu jak się przerzuciłam na e to tak po miesiącu zauważyłam różnice. Spacery z psami Mnie nie męczył chodzenie po schodach również i co najlepsze przestałam pochrapywać. A jak wiadomo, płuca się same oczyszczają i regenerują jak przestaje się palić. Także jestem pewna, że są w dużej mierze Mniej szkodliwe niż zwykłe[emoji6][emoji6][emoji6].

U Mnie już bardzo dużo ludzi wie o ciąży ale to dlatego bo My się leczyliśmy i nie ukrywaliśmy tego przed nikim i bardzo dużo znajomych trzymało za nas kciuki [emoji1][emoji1][emoji1]no i teraz chwalą się między sobą, że nam się udało[emoji1][emoji1][emoji1]

reklama
Do góry