reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Mnie mdli nadal, ale Ewa&Kubuś będzie dobrze.
Odpoczniesz na wakacjach i wrócisz jak skowronek, może internetu nie będzie to od nas też odpoczniesz :-p.
Normalnie muszę popracować , bo na razie to ściemniam od rana.:dry:

reklama
Hej
No ja przytylam tez 25 kg tylko duzo lezalam . Po porodzie szybko zeszlo tylko 5 nie moglam zrzucic;(
Ja poki co poza rankiem kiedy jestem mega zmulona i nie mam sily wstac ok sie czuje.
Zot jaki masz monitor ja kiedys mialam ale sprzedalam. Moze znow kupie

Kasikz mi też 5 kilo zostało męczyłam się z nimi długo, ale karmiłam do roku więc nie było okazji od razu. Po ciąży zauważyłam, że łatwo mi przytyć, pilnować się trzeba. Nie wolno mi podżerać po 22, mąż to uwielbia, bo w brzuszek mi idzie, a ja go nie lubię chyba że ciążowy.

No właśnie dziewczyny, ja też mam małe upławy. Ale żadnego pieczenia, swędzenia nic. Tylko trochę więcej bezbarwnej wydzieliny.
No wiecie co dziś się stało? W żadne jeansy nie mogłam się zapiąć, więc zarzuciłam sukienkę i do pracy. To normalne w 7tc? Moja przyjaciółka lekarka twierdzi, że możliwe, bo jestem drobna i miałam zawsze bardzo płaski brzuch (ważę 46kilo przy 164cm wzrostu). Ale serio, prawie bym guzik od spodni urwała, a dopiąć, nie dopnę ;)
Ja już od ponad tygodnie nie mogę chodzić w jeansach, zapiąć się jeszcze mogłam, ale ucisk był za duży na brzuchol. Czekaja mnie chyba w najbliższych dniach pierwsze ciążowe zakupy ;) chyba czas nabyć jakieś leginsy na szerokiej, mało uciskajacej gumie.

Właśnie! dziewczyny, podpowiedzcie na co zwracać uwagę przy ciążowych zakupach?

Sunajka, nie tylko ty, każda z nas będzie kuleczką niedługo hihi;-)

Z@t, tak samo się czułam w środę dosłownie jak słoń, brzuch jak wielki balon i przez cały dzień mdłości... Aż wieczorem miarka się przebrała i przy kolejnym parciu na porcelanę dałam sobie spokój z piciem wody, głębokimi oddechami i poszło... :baffled: Od tamtego czasu stwierdziłam, że co ma być to będzie - nie wstaję w nocy do lodówki, nie podjadam. I co? Wczoraj i dzisiaj jestem jak skowronek. Co prawda rano małe mdłości są, ale bez porcelany! :tak: Aha i wyczytałam w necie, że pomaga surowy imbir więc piję małymi łykami przez cały dzień wodę z tym imbirem i nie wiem czy to od tego, ale brzuch też mam mniejszy, już nie taki napięty jak wcześniej :-) Jest lepiej!
Możecie spróbować i dajcie znać, może Wam pomoże?

Znalazłam dwa fajne artykuły, pierwszy o mitach w ciąży, co szkodza, a co nie:
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod...k-naprawde-szkodzi-w-ciazy-prawdy-i-mity.html

Drugi własnie o właściwościach imbiru.
A może imbir? - Artykuł - *-spam-*

Słyszałam, że zdania na temat tej przyprawy w ciąży są bardzo podzielone, jednak większość artykułów pisze o pozytywnych właściwościach. Sądzę, że jest jak ze wszystkim - co za dużo to nie zdrowo ;)

kradz przypomniałaś mi dowcip:

W pierwszej ciąży od razu wskakujesz w dresy, w drugiej ciąży starasz się jak najpóźniej nosić dresy, w trzeciej ciąży dresy stają się twoim normalnym ubiorem :D

Dzięki za linki ;)

Kradz ja z ciazowkami bym poczekala aż miednica się rozejdzie. Ja mam pełno ciazowych jeansow 36 i spadaja ze mnie bo to jeszcze nie czas

reklama
Do góry