reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

z@t no tak :) bo to dowcip

A wracając do artykułu z linka, mały cytat:
"Szkodliwy wpływ na płód mają: żeń-szeń, mięta pieprzowa, arcydzięgiel litwor, cząber ogrodowy, tymianek pospolity, cynamonowiec i chmiel zwyczajny."

No i po mojej miętowej herbatce, co mi zmniejszała mdłości :(

reklama
Ja również mam monitor ale dopiero w tej ciąży i nie wiem od kiedy używać, u mnie plamienie się zmniejszyło, tylko plecy od leżenia bola ;) brzuch tez wielki i wzdety chyba od kompletu witamin. Oj ja tez będę z tych dużych ciężarówek. Niestety

Hej dziewczyny. Ja jestem u rodzicow chwilowo wylaczona... w niedziele wracam na szczescie do domu wiec nadrobie zaleglosci :)
Gratuluje slicznych fasolek :)

Dziewczyny, to może spróbujcie melisy (melisę możemy). Też orzeźwia, ale w moim przypadku tylko taka świeża. Pięknie pachnie, lekko cytrynowo, uspokaja - ponoć żołądek też. Ja np. zawsze lubiłam napić się wieczorem - dużo spokojniej się spało. Latem polecam lemoniadę z melisy: zaparzona melisa, miód, cytrynka, kostki lodu (lub całość po prostu schłodzona w lodówce). Pycha!

O miecie nie wiedziałam, na działce u mojego byłego męża rośnie dużo i zawsze sobie zrywam i robię dziewczynkom mrożona miętę, uwielbiają!
Czekam z informowaniem rodziny do usg w 9 tygodniu, jeśli będzie ok jestem pewna ze dotrwam do Marca albo końca lutego, rodzilam w 38 i 39 tc więc zwykle wcześniej, zobaczymy jak tym razem będzie.

Czesc dziewczyny!!!!!! tyle dni mnie nie bylo i widze masa stron do nadrobienia! dooobrze :-):-) tylko kiedy ja to doczytam wszystko... u mnie znowu zaczely sie plamienia, dzisiaj bylam u lekarza w przychodni ktory wiece do czego mnie namawial? zebym zaczela pic akohol w ciazy bo to nic nie zaszkodzi a jak mam ochote to czemu mam sobie odmawiac.... czy ja kiedys trafie na jakiegos normalnego lekarza na nfz:confused::confused::confused::confused: masakra. ide Was czytac mam nadzieje ze dogonie i bede na czasie :-)

dzisiaj bylam u lekarza w przychodni ktory wiece do czego mnie namawial? zebym zaczela pic akohol w ciazy bo to nic nie zaszkodzi a jak mam ochote to czemu mam sobie odmawiac.... czy ja kiedys trafie na jakiegos normalnego lekarza na nfz:confused::confused::confused::confused: masakra.

hę???
normalnei nic tylko skargę złożyć na takiego idiotę

Rampampam współczuję tych plamien, domyślam się ile to emocji kosztuje kobietę.
Co do alkoholu to ja bym na miejscu zjechała takiego konowała, co za ciemnogrodzie!!! Nie ma bebezpiecznej dawki alkoholu w ciąży, bo nie wiadomo co się akurat kształtuje u płodu i który ośrodek będzie uszkodzony. Nawet po kieliszku wina- które kiedyś się zalecalo- rodziły się dzieci FAE( feat alkohol effect). Długo pracowałam w domu dziecka i co drugie, trzecie nasze dzieciątko było obciążone pełnoobjawowym FASEM. Nóż mi się w kieszeni otwiera jak słyszę takie rzeczy, lekarz zaleca kieliszek wina bo rozluznia matkę, ale uszkadza płód.

reklama
Część wszystkim
Jestem po dzisiejszym Usg Wszystko super.:) Maluch rośnie ma już 15 mm, serducho bije 170 uderzeń na minutę. 21 sierpnia idziemy na usg prenatalne.

Do góry