reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

micela ja tez pracuje w laboratorium, tzn sama nie jestem chemikiem (tylko ksiegowa). :) Z chemikaliami nie ma zartow. Czy jest u was ktos od BHP (health & safety?). Bo powinno byc cos takiego jak ocena zagrozenia dla kobiet w ciazy. Zakladam, ze w Holandii BHP traktuje sie tak samo powaznie jak w UK. Ja odmowilam chodzenia do labu z rtecia jak tylko zaczelismy sie starac o dziecko.
Ja tam i farbowalam wlosy jak juz bylam w ciazy i scieralam manicure hybrydowy czystym acetonem (podkradnietym z laboratorium). Bardziej mnie stresuje ile wycpalam paracetamolu i tabletek na alergie, akurat w tygodniu gdzie mialam focha na negatywny test... :eek:

reklama
Witajcie :-) Witam również nowe mamusie i oczywiście gratuluje :-)

Filmik SUPER :-D

Jeśli chodzi o farbowanie włosów to ja sobie daruję. Wolę dmuchać na zimne.
Ale Paznokcie maluje :tak:

Jutro rano jadę na bętke......proszę o trzymanie kciuków....mimo że wynik dopiero we wtorek podczas wizyty ;-)

Pytanko...czy któraś jest juz na zwolnieniu? Mnie moja gin chce wysłać właśnie w przyszłym tygodniu....ale 7 tc to nie za wcześnie? :baffled:
Fakt wolałabym siedzieć w domu....nie chciałabym stracic kolejnego dzieciatka. A praca w gastronomii do lekkich nie należy :eek:

MisiaMonisia ja jestem na zwolnieniu od dwóch tygodni i pewnie już będę nieprzerwanie do porodu. Ja pracuję przy badaniach społecznych, jestem od metodologii więc jest to ciężka "intelektualna" praca- sporo wzięłam sobie do domu więc nikt nie narzeka. Od września zaczynam dyżury streetworkerskie na dworcach- mam nadzieję że nic nie stanie na przeszkodzie , przez to L4 będę musiała robić to nieoficjalnie. Sealpap z chemikaliami nie ma żartów :-)tak samo jak z przesadami i mitami krążącymi wokół ciąży:-) a koralow nie można nosić bo dziecko urodzi się owinięte pepowina, nie dAj Boże włosy ścinać bo odetniecie synom przyrodzenie:p nie wiem jak z tym farbowaniem, ja nie farbuje wogóle bo mam mocne, brązowe włosy ale do 12 tc bym się wstrzymała. Paznokcie zawsze malowalam normalnie i zmywalam, a niedługo też zaczynam z hybryda bo mam dosć malowania co 3 dni

Micela pewnie ze co ma byc to bedzie i czasem ta kobieta co dmucha chucha niestety dzieje sie cos ze rodzi chore dziecko a ta co pije pali i ma w nosie dbanie o siebie rodzi zdrowe...tak sie dzieje... ale ta kobieta co dbala o siehie przynajmniei nie bedzie miala wyrzutow do siebie ze zrobila cos nie tak...
Nie wiem w jakim labolatorium pracujesz ale jestes odwazna bo ja bym sie bala;) ale taka juz jestem;)(moze to juz zwiazane jest z moja akurat praca)

Pewnie nie ma co popadac w skrajnosci...scinajie wlosow czy gotowanie podalam dla jaj;) a korale to juz mnie zabily;)ale z chemia bym sie bała...

Sealpup paracetamol jest hezpieczny w ciazy...gorzej z lekami na alergie ale slyszalas ze 2tyg po zaplodnieniu dziecko jest chronione??takze nie martw sie!

Gratuluje wam dziewczyny udanych wizyt,super ze juz moglyscie zobaczyc swoje fasolki :-)
Jesli chodzi o farbowanie czy malowanie paznokci to w poprzedniej ciazy lekarki mi mowily tutaj ze jesli dobrze sie czuje i zapachy mnie nie draznia to smialo moge a co do tych zabobonow to Ja nie wierze w takie cos.

Witam wszystkie nowe mamusie ;-)

Witam nowe mamusie :-)

Jeśli o chemie chodzi to ja też bym się bała!!! I to bardzo... hmmm bo to jest tak jak napisałam... że nie niby nie ma co przesadzać i właśnie w skrajnosci popadać gdyż na wszystko wpływu nie mamy... ALE jeśli jest coś co jednak zrobić mozemy... to lepiej to zrobić.... przecież żadna z nas nie będzie piła...prawda? Czyli w jakiś sposób chronimy te nasze dzieci.. łyakmy suplementy, chodzimy na wizyty, nie jemy zakazanych rzeczy.... z tą chemią... też bym uważała...

Prawda jest taka, że póki coś nas nie dotknie to wydaje nam się że "takie rzeczy zdarzają się innym/ na filmach/ w telewizji"... aż tu nagle.... jak grom z jasnego nieba!!!! I wtedy się zaczyna: "Dlaczego ja???" i : "Co zrobiłam nie tak?" Dlatego lepiej pewnych rzeczy unikać... ale to tylko moje zdanie..

Ja narazie na urlopie przyspieszonym i wydłużonym z powodu ciąży... a zaraz po urlopie na L4.

nie miej wyrzutów sumienia!!!!!!!! Za pracę w ciąży NIKT Ci nie podziękuje... bo uważają to za Twój obowiązek... a jak stracisz dzidzię to tylko ty bedziesz miała żal do siebie... Poza tym... należy Ci się to zwolnienie i już.... Całe zycie przed Tobą na pracę.....a w ciąży będziesz tylko raz/kilka razy...;-)

reklama
Dziewczyny, my nie pracujemy w maskach, wiec na wdychanie potencjalnie niebezpiecznych substancji nie jestem narażona:tak: sealpup mamy kartę charakterystyk dla niebezpiecznych substancji, więc wszystko sprawdzam na bieżąco ;-)z czym pracuję itp.

Rurka, kobita oczywiście masz rację, że jeśli możemy coś zrobić, to jasne dlatego syntezy od razu odstawiłam, bo wiadomo, zapachy itp. Oczywiście, wszystkie o siebie dbamy, ale z tymi koralami czy malowaniem paznokci to bzdura jak dla mnie-ale wiadomo każda robi jak uważa:tak: Dopiero obejrzałam filmik przepiękny....

z@t zawsze chciałam umieć jeździć konno...zazdroszczę:-)

MisiaMonisia oczywiście, że trzymamy kciuki !!! Jakbym miała taką możliwość tot eż bym poszła na zwolnienie...Szczególnie jak Twoja praca jest ciężka to się nie wahaj:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry