reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Sunajka spróbuj posmarować grobą warstwą nivea lub innym kremem ochronnym dla dzieci. Na luszczenia miejscowe zawsze mi pomaga.

Z owcą kapitalne. Znalazłam chyba ze 20 takich komicznych bzdur, ale te co wam wypisałam były czad. Heven, szacun za owcę!:rofl2:

Jeszcze coś, obiecuję, że ostatnie:-)
Dobre znieczulenie. Wśród staropolskich środków znieczulających ból porodowy był np. placek z pszennej mąki rozczynionej w zimnej wodzie, rosół ugotowany z całego koguta lub wódka zmieszana z tłuszczem. Na przedłużający się poród lub kłopoty z urodzeniem łożyska aplikowano rodzącej okłady z kobylich odchodów, a doustnie – wróble łajno w proszku. Okadzano kobietę ziołami, a także wkładano jej do ust welon Matki Boskiej, czyli kawałki płótna dostarczane przez zakony.

Dzięki ci Boże za rozwój medycyny, ha, ha.

Ostatnia edycja:
reklama
Anulka marcowa, padłam ze śmiechu, jak przeczytałam te przesądy. Dziekan oczywiście się nie odezwał (tak, jak sądziłam) więc w poniedziałek jadę sama się dowiedzieć co postanowił. Chyba, że mnie zaskoczy i napisze tego maila... Mówię Wam dziewczyny, żeby ciężarnej tak utrudniać? :-D to oni nie wiedzą, że mam prawo robić rzeczy skandaliczne, z powodu buzujących hormonów? :p
heven, ja na czwarte się gramolę. I też zdyszana jestem jak po treningu... muszę zacząć ćwiczyć, poszukam jakiś programów dla mam. No i od października idę polubić się z basenem ;)
Patrycja, susz grzybki i potem nam wyślij każdej po paczuszce :) będą na sos do mięsa :) Ja co prawda jeszcze mam po ostatnim grzybobraniu ale się przecież nie przyznam i czekam na przesyłkę od ciebie :D
Jakiś film chyba zapodamy, jutro wolne więc można pospać :tak: Muszę się wybrać na nowy film Allena, uwielbiam jego i jego filmy :) Jakby miał z 40 lat mniej to zostałby moim mężem :p Ostatnio w kinach tylko horrory oglądamy albo thrillery, lubię bardzo bardzo ale czasem trzeba coś lżejszego puścić :) Poza tym jak się na filmie wystraszę i chwycę się za brzuch to wiecie co się stanie :-D

sunajka sąsiad obok we wsi ma owce...to pożyczę jedną i objazdówkę zrobię!!!
a młody ma skarbonkę owieczkę może być???

Zarunia no tak już mam że zapamiętuje nicki i np. cyfry he he , nic nie mów o byciu nienormalnym ja to normalnie jakbym chorobę dwubiegową miała raz śmiech potem płacz.
Płaczek to ze Mnie okrutny widzę małe dzieci łezki się krecą, mebelki dla dziecka oglądam łezki i tak z różnych przyczyn jeszcze pewnie zacznę na reklamach ha ha

Katargina wytrwałości w leżeniu, może sobie pooglądaj filmy na tvn player

Natalia a co tam przynajmniej będziesz bezpieczna poszukaj jeszcze osikowego kołka ha ha.
Wierszyk rosołkowy czemu nie, chyba CI brakuje pisania ha ha ledwo pracę napisała i wierszokletka teraz

Karola, Basidrak jak się czujecie mam nadzieję że ok

Dziewczyny no mamy tempo ale mam nadzieję że się nie zniechęcimy mimo rosnącej ilości stron do nadrabiania

Anulka niezłe te przesądy upsss większość z nich robię ha ha, no i rzeczywiście całe szczęście że medycyna poszła do przodu, uśmiałam się znów

Z szybkim tempem też mam problem , dzisiaj w ikei robiłam przystanki kanapowo krzeslowe

Ana 89 też uwielbiam Allena ostatnio właśnie sobie oglądałam na nowo niektóre bo były na tvnplayer

Heven to się z tą owcą najeździsz

Oki nie produkuję się już mówię Wam dobranoc i dobrej nocy
Buziaki

Podałam, leze i płacze ze śmiechu! :) Anulka, piękna konkluzja :D

A czy owieczki z mojego rogala i pościeli też się wliczają? :)

Nie będę nawet próbowała nadrobić tego co napisałyście :-)

Ja miałam pracowity wieczór. Razem z mamą upiekłyśmy 2 ciasta i rurki.

Jutro jedziemy na 1 urodziny mojej siostrzenicy. Może wieczorem do Was zajrze jeżeli będę w stanie po obżarstwie :-)

Dobranoc wszystkim :-)

Jestem w szpitalu . Lekarz kazał jechać. Brzusio pobolewa nie tak bardzo ale boli. Dostałam zastrzyk z nospy w pupę. Poplakalam się bo bardzo nie lubię zasyrzykow. Duphaston i te moje hormony i paracetamol. Nie wiem na co :/ do poniedziałku leżę. Doktor powiedział że wszystko ok. A moj mnie wysłał raczej na w razie w patrząc na moją historie... Cholerna endometrioza.
Tak więc wszystkie przesądy są super ale który prawdziwy sprawdzimy w marcu :)

reklama
Iman ja chce rurki!!!

zrobiłam wielki gar gulaszowej...nalałam sobie w małą miseczkę a ksionże ze bajki zabrał resztę na imprezę:angry::angry::angry::angry::angry: to sobie zjadłam!!!no i żebym nie wypadła z rytmu to znowu miał focha

wiecie jak mi smakuje chleb ze smalcem???taki swojej roboty z cebulką,majerankiem!!!!!kuźwa a potem narzekam,że taka ciężka jestem!!!
Basidrak...
leż pachnij i odpoczywaj...wszystko będzie ok...trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
Do góry