reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

hej dziewczyny...już jestem po.....otóż NT czyli przezierność karkowa ok..nosek super..badanie ginekologiczne super i usg też super!!!!
ale podal mi jakieś dziwne parametry..mówi,że norma do 0,23 a ja mam 0,19 czyli super tak mi powiedział!!!

a dzidzia tak fikała tak kopała,machała rączkami..brała paluszki do buźki...podciągała nożki,ale się z ginem naśmialiśmy!!!i mówię aż dziw,że ja tego nie czuję..a gin,że mam jescze czas na ruchy

reklama
Sunajka, heven, super wiadomości! Gratuluję :)

Ja schudłam na początku 3 kilo, a teraz utyłam 1kg. Myślę, że jakbym się nie zmusiła to wiele bym nie zjadła. Np. jak pomyślałam dzisiaj o zupie, którą zamierzałam zrobić na obiad to aż mi niedobrze było, ale kiedy już ją włożyłam na talerz i zjadłam trochę to zasmakowało i było lepiej. Może to tylko w naszych głowach jest niechęć do czegoś, a jak już mamy zjeść to trzeba się przemóc bo okazuje się, że smakuje.
Wiecie, zauważyłam, że przez kilka dni coś mi strasznie smakuje, a później nagle przestaje mi smakować i przerzucam się na coś innego. Np. przez tydzień jadłam ciągle kanapki z topionym serkiem (to Wasza wina ;) a później nagle przerzuciłam się na żółty. Nie mam tak, że coś mi smakuje, a coś odrzuca. To zależy od dnia chyba :p Jak dzisiaj pomyślę o pizzy to niedobrze mi na samą myśl, jeszcze tydzień temu zjadłabym całą sama :)
Nadal mam katar, to już trzeci tydzień. Może to nie przeziębienie tylko jakaś alergia, minęło tyle czasu a tu tylko katar, nic więcej...
Zaraz się kładę bo oczy mi się kleją. Boże, chodzę spać z kurami i potem z kurami też się budzę :)

Ana doskonal Cię rozumiem..mam jota w jotę tak samo..począwszy od jedzenia a na spaniu skończywszy..

odkąd przeszłam zapalenie żołądka mam okropne mdłości.. bez względu na to czy jem czy nie, choć jak nie zjem- gorsze.. czuję się jakby przejechał mnie pociag, a przecież to już IV miesiąc i teoretycznie powinno być lepiej..podejrzewam albo bakterie albo wrzody..

w poprzedniej ciąży przytyłam 18kg, ale nie chciałabym teraz tyle przytyć.. nie chciałabym przekroczyć 70kg! sporo ćwiczyłam przed ciążą, musiałam to porzucić, ale od 18 września biorę się znowu za siebie:tak:wcale nie było mi prosto zrzucić zbędnych kg, nie mówiąc o ciązowym flaczku

gratuluje wizyt i wyników

Ostatnia edycja:
kartagina oczywiście zapraszamy rozgość się dopisz do listy marcóweczek, napisz coś o sobie
Witamy z otwartymi ramionami :-)

Ja dziś ważenie u położnej i jeszcze kilo mi zostało do wagi sprzed ciąży czyli przytyłam na razie minus 1
Wina braku apetytu i nie jedzenia słodyczy

Dziś na wizycie miałam widownie mój mąż z córką, córa patrzy w monitor i mówi i co jedno jest drugiego nie ma nie schowało się gdzieś :-(. A gin nie nie ma jest jeden dzidziuch. Maja sobie wymarzyła dwójkę chłopca i dziewczynkę. Patrzy na monitor i mówi patrz mamo pępowina jest, a nikt wcześniej jej nie pokazał :szok:.
Wyszła dumna ze swoimi zdjęciami dzidziucha.

reklama
Sunajka dzięki! dużo by pisać o mnie... zapraszam na bloga BB- tam jest prawie wszystko.. czwarte w drodze, to już 2 leżąca ciąża, musiałam się oswoić ze wszystkim by wrócić na BB. generalnie łatwo nie jest ale silna i pełna zapału wierzę, że znów się uda:)
USG z dzieckiem? super! ja się nie odważyłam wziąć córy

teraz powalczę z 4 suwaczkiem bo już zapomniałam...:)

Do góry