reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Ana, próbuj robić sobie inhalacje. Jak nie masz inhalatora, to nalej gorącej wody do miski z np. olejkiem eukaliptusowym, przykryj się ręcznikiem i wdychaj. Dobrze jest wymoczyć stopy w ciepłej wodzie i skarpetki założyć. Dbać o to, żeby stopy były ciepłe. Co jeszcze... herbatki malinowe, ale z lipy na przeziębienie są serio super. Jakiś spray do nosa i cytrusów jeść dużo. I czekać aż przejdzie. Nie łaź po domu, tylko poleż uczciwie pod kocem.

reklama
Dziewczyny, ja już chyba z 2 mies pomidorowej nie jadłam.... Trzeba zrobić na dniach. Poza tym nigdy z pomidorów nie robiłam świeżych, a jedynie z przecieru i ketchupu :zawstydzona/y: Zaciekawiłyście mnie.
Za to właśnie kompocik jabłuszkowy zrobiłam :-D

My robimy tak - gotujemy pomidory, dużo. Potem przecieramy przez sito. I reszta jak zwykle. :) Jest duuużo smaczniejsza (wg mnie przynajmniej). Ja nie przepadam za pomidorową z przecieru w ogóle, rzadko jem. A moja przyjaciółka robi na soku pomidorowym. :)

Jeśli chodzi o przeczucia - mnie się wydaje, że będzie Wituś, a mężowi, że Marysia. :D

I po spacerku. Pójdę chyba zaraz na hamak się położyć podłapać trochę słońca:-)

Zjadłam przy okazji trochę kapusty kiszonej. Ochota mnie naszła na coś kwaśnego:-)

Normalnie zazdrość mnie bierze za ten hamak i leżenie w słoneczku... Ale mam chwilową przerwę w pracy więc tu zaglądam do Was ;-)

WITAJCIE :biggrin2:
Witajcie Dziewczyny,
Ja dzisiaj od rana w podłym nastroju, zaczynam schizować ze nie mam żadnych objawów to pewnie coś złego się dzieje,a wizyta dopiero za tydzień, nie wiem jak wytrzymam ten czas :(. Jakiś taki ogólny dół.
spokojnie ja od samego początku ciąży aż do teraz nie mam objawów ciążowych na to nie ma reguły :-) też się kiedyś martwiłam tym ale każda ciąża jest inna :-) spokojnej ciąży dziewczyny :-)

Ha! To już wiem skąd ten katar... zawsze się dość ciepło ubieram, ostatnie dni były u nas dość chłodne i wietrzne. Ale gole stopy i baletki czy inne mało kryjące butki... i już wiem dlaczego kataru dostałam. Od dziś zmiana obuwia ;) idzie jesień ;)

witajcie dziewczyny!!!

ja też mam problemy z upławami,ale po poprzedniej ciązy to schizy!!!!!wczoraj sie pytałam gina i powiedział,że jak nie szczypie i nie swędzi to jest ok,bo upławy w ciąży to normalne!!!zapisał mi globulki jakby co!!!

dzięki diecie cukrzycowej schudłam 2 kg..sukces!!!
czy mi padło na oczy czy rurka sie dawno nie odzywała???

Hej dziewczyny :) mam pytanko....czy którejś z Was podczas badania moczu wykryto krew?? no i czy któraś z Was traci na wadze?? bo ja zamiast tyć to poleciałam 2 kilo w dół ale to pewnie dlatego, że ostatnio najlepiej czuję się po suchym pieczywie i pomidorach :):):):)

reklama
Zarunia spokojnie jeszcze zdążysz przytyć...nie bój nic..ja schudłam 2 kg ,ale dlatego ,że jestem na diecie

z moczem niestety nie pomogę

Do góry