reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Ja na katar kupiłam w aptece Spray Ibuprom zatoki to wlasnie jest woda morska i mogą ją stosować kobiety w ciąży, ja na migreny i bole zatok smaruje się maścią taka rozgrzewająca "kotek" która najpierw grzeje potem chłodzi powiem że trochę lepiej.

reklama
Na zatkany nos dobre są bardzo inhalacje, nie tylko sam spray do nosa. Ze zwykłej soli fizjologicznej lub olejku eukaliptusowego. To dobrze oczyszcza drogi oddechowe. Ważne, żeby dużo pić! Herbaty malinowe, z miodem, z cytryną, z imbirem - rozgrzewają. I jeść dużo owoców i warzyw z wit. C, cytrusy, papryka, dużo natki z pietruszki. I niestety, cierpliwości, aż przejdzie...
Zdrówka życzę:-)

Mi lekarz zalecił brak Pregnę plus i DHA
W pierwszej ciąży też tak brałam może nie codziennie ale co drugi dzień, teraz jak jest pełnia lata to więcej witamin zjadamy ale jak przyjdzie jesień i zima już nie będzie tak kolorowo...
I trochę nie zgadzam się z tym że na witaminach dzieci są "pędzone". Mnie tak przekonywała koleżanka która była prawie równocześnie ze mną w ciąży. Ona żadnych witamin nie brała bo się bała o duże dziecko...
A finał był taki że moja ważyła 3200 a jej 4300 :-D
Tak że wydaje mi się że to bardziej sprawa genów niż witamin :-)

Ja tez juz biore witaminy od jakis 2 tygodni. Zdecydowalam sie, bo bylam wczesniej 3 miesiace na Dukanie, wiec balam sie, ze moj organizm jest troche wyjalowiony. Teraz to bym najchetniej jadla warzywa i owoce, do miesa w ogole mnie nie ciagnie, za to do slodyczy niestety bardzo. :eek:

Dzisiaj krocej w pracy bo ide na pobranie krwi, takze jeszcze poltorej godziny i zwijam manatki! Ufffff!

Co do kataru to ja mam od alergii i niestety nic mi w nocy nie odblokuje nosa tylko krople z xylometazolinem. :(

Sealpup, co innego alergia, a co innego zwykły katar, nie? Powiem Ci, że mnie odrzuca od słodyczy, ale brzoskwinie i nektarynki jadłabym bez umiaru:-)

Ja na badania krwi idę w czwartek dopiero. 4 września usg i 10 września kolejna wizyta u gina... To teraz czas będzie się dłużył...

Okropne uczucie dla mnie, fuj. Nigdy tego nie lubiłam...

Moje dziecko obchodzi dzisiaj 9-te urodziny:-)
Będzie 10 lat różnicy... Wczoraj mu powiedzieliśmy o dzidzi. Baaaaaaardzo się ucieszył:-)

reklama
Do góry