reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Agaawa - a je coś od 20.00 do 9.00? U nas niemożliwe takie spanie:) 6.00-7.00 rano już gotowy do zabawy. Ja niestety jeszcze nie:p no ale czy ktoś się matką przejmuje?

Moja teściowa nawet nie tyle wisiala nad Jankiem co koniecznie chciała go nosić. A on krzyczał w nieboglosy, co znaczyło ODLOZ MNIE! No, ale w końcu sie przystosowali do siebie.
Rurka, moj Janek robi podobnie - tzn zatoką niby przed 21, ale to jest drzemka ;-) budzi sie po 20 min i z godzinę muszę go wyciszac. Ale spi za to do 10-11 :-) nam to w sumie pasuje, bo też jestesmy nocne marki i ranne spiochy, mąż ma wolny zawód, więc chodzimy spac o 1-2. Nie mam pojęcia jak można byłoby to zmienić, wcześniej próbowałam, bo sobie wkrecilam ze dziecko nie może tak późno chodzić spac, ale odpuściłam.

od czego zacząć porządki - od przerwy :-)

dzień dobry
mój niespokojny dziś w nocy co chwila pobudka uspokoić się nie dał inaczej niż przy cycu kilka łyków i ok masakra
mi ostatnio tez budzi się ok 6 -7 ale ja nie wstaję z nim leżymy po marudzi przewinę go pobawi się chwilę jak za dużo marudzi to na brzuch i po jakim czasie mu się uśnie

Bachuta które to szczepienie
ja się zastanawiam czy mi dobrze datę podali do szczepienia
pierwsze jak noworodek w marcu, potem 2 miesiąc życia czyli w maju, 3-4 miesiąc życia u nas było 23 czerwca i napisali mi że mam 4 sierpnia czyli będzie miał wtedy 4 miesiące i 2 tygodnie a w wytycznych książeczkowych jest napisane 5-6 miesiąc życia sama nie wiem jak to rozumieć dopiero po 18 sierpnia będzie miał 5 miesięcy
może jest ktoś bardziej wtajemniczony i wytłumaczy łopatologicznie

Sunajka ja Ci wytłumaczę. Szczepienia sa najcześciej co 6 tygodni. Pierwsze jak dziecko ma 6-8 tygodni i potem juz dwa kolejne co 6 tygodni. Oczywiscie jest to minimalny odstęp, jaki należy zachować pomiędzy szczepieniami, jak jest większy to nic nie szkodzi. Czasem przecież celowo sie opóźnia podanie szczepionki ze względu np na infekcje. Ale po opóźnionej szczepionkę następną podaje sie najwcześniej za 6 tygodni. Zrozumiale? :-D

My sie zapiszemy na przyszły tydzien na drugą dawkę pneumokoki i rotawirus. Uuuu bedą kłopoty z brzuszkiem.... No ale to druga i ostatnia dawka rotawirusa, musimy przeżyć. Trzecia dawkę 5w1 damy za miesiąc w sierpniu.

Hehe... Nie zbijajcie sie ze mnie i mojego synka! Pewnie, ze go nie glodze całą noc. Idzie spac po 20-tej, budzi sie koło 3 rano, potem koło 6 rano+ przebierania pampersa. Potem jak jest mocno zaspany to do lozeczka i do 8-9 spi, a jak juz sie wybudza, to do naszego łóżka i wszyscy we trójkę śpimy do 9. W ciagu dnia jest jedna dłuższa drzemka ok. 11, nawet do półtora godziny, potem drzemie na spacerach ( chodzimy 3-4h dziennie), potem krótka drzemka ok 18-tej, jak juz jest zmęczony. Generalnie jest śpiochem po rodzicach:)

reklama
Marketing lokalny z cyklu podpatrzone na spacerze ;)

Załączniki

• 20150714_130830.jpg
    20150714_130830.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 40
Do góry