reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Sunajka od wypisu.. Od urodzeniowej to tylko pól kilo by Rafalek mi przytul nie cale w dodatku:)

Xenian ja wiem czy pięknie.. Za grube dziecko to tez nie powód do radości.. Jak zbyt dużo przybywa to wcale nie jest dobry objaw.. Przynajmniej tak powiedzial pediatra Rafałka..

Przybieranie to skłonność genetyczna, j dzieci karmionych piersią wyłącznie nie ma czegoś takiego jak za szybkie przybieranie...o dzieciach na mieszanakch tudzież karmieniu mieszanym nie wiem, ale pewnie wtedy trzeba uważać...na piersi nie da się przekarmic

Ja nie patrzę na nic tylko karmie kiedy Franek ma ochotę. Zwykle chce co dwie godziny i trudno- może za często ale się nie przejmuje bo to jest jego decyzja. Nabiera ciałka i co mam poradzić? Na dietę go przestawić? Albo sama przejść? Gruby nie jest, ale chudy też nie. Jest cały duży. I niemowlakowy taki:) nawet jak będzie przez chwilę pulchny to potem zrzuci jak zacznie chodzić:)

Jakie macie sposoby na czkawkę? Bo Franek regularnie przynajmniej raz dziennie na nią cierpi. Zostało mu z życia płodowego:) najczęściej jak mu się odbije tak głęboko i porządnie. Nie ma problemu jak jest już jakiś czas po jedzeniu bo przystawiam go do piersi i przechodzi ale niestety najczęściej go dopada przy odbijaniu pojedzeniowym i już wtedy za nic w świecie piersi nie chce. Niby buzię otwiera ale ma odruch wymioty więc nie zmuszam.

reklama
u mnie caly dzien za oknem mokro... cisnienie jakies masakrycznie niskie. glowa co prawda mnie nie boli, ale caly dzien chodzimi z M jak jakies Zabiaki. a nawet nie moge powiedziec, ze Teos nam daje w nocy popalic. bo nie daje. budzi sie raz tylko.
poza tym moj okres w pelnym rozkwicie... a to w sumie 6 dzien ( jakby liczyc ten pierwszy, ktory zaczal sie w nocy smuga krwi a potem byl suchy). a na dzis to wyglada tak jakby mialo sie nie skonczyc... w zesniej mialam okres max 5 dni i ten oststni byl taki juz usychajacy. ehh...

Do góry