reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Bachuta, to ja pisałam. jestem świadoma tego co piszą.
u nas to chyba "wada" rodzinna - śpimy na brzuchach. Filipa też kładłam w zasadzie od urodzenia na brzuch. moje dzieci nie potrafią spac na plecach. chyba że na spacerze w wózku. no ale w nocy na spacer nie pójdę, ani nie będą imitowac spaceru poprzez bujanie wózkiem.

co do SIDS. znam osobiście jedną mamę, któej dziecko zmarło w wieku 4 m-cy na tą "przypadłość". spało na pleckach.

reklama
czy ktoras z Was dostala juz okres? bo ja wczoraj... a wlasxiwie biorac pod uwage, ze bylo po polnocy to dzisiaj.... zalamka. co prawda poki co sie ze mnie nie leje. ale krew na papierze byla. ehh... myslalam, ze troche pozniej jednak dostane

Wow kropelka a karmisz piersią? Ja po porodzie Haneczki dostałam tak szybko okres ale z wiadomych względów miałam zatrzymaną laktację. Po porodzie Zuzi dostałam okres po 4 miesiącach a karmiłam prawie 3 miesiące. Wiec miesiąc po odstawieniu.

Kopara mi opadła na te okresy Wasze. Ja to już nawet zapomniałam jak to jest:)

Dziś mamy wizytę kończącą połóg. Ja tam wcale nie czuję tego końca. Mam jeszcze delikatne upławy i ciągnie mnie szew z jednej strony. I chyba nie wiedzieć czemu teraz wyszedł mi hemoroid.... tak wnioskuję po objawach przynajmniej:p A między nami mówiąc wróciło moje zabite w ciąży libido i ledwo się powstrzymuje.

Elżbietka - wodę organizuję następująco: biorę przeznaczoną do tego miseczkę (pojemnik po pieczarkach;P) i wlewam trochę cieplej wody. Stawiam na przewijaku, wrzucam gazik lub watkę i myję po wciśnięciu jak chusteczka mokrą. Potem oszuszam ściereczką albo tetrówką. Rano biorę wodę z czajnika bo myję też Frankowi buzię i oczy.

Ja dzis idę do mojej gin.. Ciągle boli mnie ta noga .. Ciągle mam jakies dolegliwości po porodzie w sobotę wieczorem postanowiłam z lusterkiem zbadać co mi tak krwawi zywa krwią.. Myślałam ze to jakies otarcie od majtek na tej bliźnie po cieciu albo hemoroid a tam patrzę ROPIEŃ... szok i to nie jeden a dwa w bliznach po szwach.. I chyba w środku w pochwie.. Masakra atad te moje osłabienia i omdlenia pewnie.. Pewnie juz mam jakies większe zakażenie dlatego ta noga mnie ciągle boli.. Jestem normalnie kolkiem...

E lzbietka to twoje talerze są wniebowziete jak mają takie wyprasowane ręczniki
Ciuszki nadal prasuje
Pupa pod kran albo wacik z wodą i koniecznie ciepła bo moj książę wrażliwy i od razu wyje jak za zimne
Chusteczki okazjonalnie
My bioderka mieliśmy 14 kwietnia bo lekarz w szpitalu stwierdził że coś mu nie pasuje z jednym biodrem ale na szczęście wszystko ok

My bioderka dopiero 2 czerwca.. A byliśmy dzis u pediatry bo Rafal ma wielki gruczoł sutkowy i przy okazj ważenie bylo.. Moja kruszynka wazy 4020g

Ja pracuję ubranka bo nie lubię pognieconych rzeczy. A tetrowe pieluchy to już w szczególności bo są bardzo niemiłe w dotyku bez tego. Swoją drogą nie wyobrażam sobie bez nich życia. Mają nieskończenie wiele zastosowań. Głupio tylko, że trzeba je prac osobno bo inne ubrania się niszczą- białe kulki się przyczepiaja

sunajka, talerze nie korzystaja z tych recznikow ;), zmywarka je suszy. a uprasowane reczniki estetyczniej wygladaja na wieszaczku ;)
moze przy 3 dziecku sie poddam z tym prasowaniem :-D

xenian, ja nie widze zadnych kulek. piore tetrowe razem z ubrankami Michasia

reklama
Do góry