reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Ja mam cały czas wzdety brzuch i juz coś tam widac a to dopiero miesiąc i dwa tygodnie ;) bardziej widac to ze przytyłam bo ja całe życie dieta i byłam nie jadkiem a teraz sie staram więcej jesc i juz przytyłam . Mam nadzieje ze nie zrobi sie ze mnie kulka ;P

reklama
Heh czemu nie będzie ?;) ważne zeby dzidzius był zdrowy , a my dojdziemy sobie powolutku do formy podczas drzemek dzidziola ;) ja bede włączać Ewę chodakowska i ćwiczyć przez godzinie z płyty ;P tak planuje ,zobaczymy jak to będzie ;P

Damy rade. ;) ja najbardziej sie martwie jak pogodze prace i mala dzidzie. Niestety jak sie ma wlasna firme nie jest tak rozowo. Ale bede sie pozniej o to martwic . Oby z dzidziusiem bylo ok.

Ja w ostatniej ciazy przytyłam tak ze 20kg i 10kg nie moglam dlugo zgubic mimo ze karmilam piersią. :( Mam nadzieję ze tym razem nie będzie tak zle. Wtedy ciągnęło mnie do pizzy i mięsa a teraz do slodkiego (chociaz kabanosem nie wzgardzam) także nie wiem jak będzie.

Hej dziewczyny :-)
Damy rade z tymi kg o to bedziemy sie martwic w przyszlym roku,a po porodzie duza czesc spada od razu,moja koncowa waga byla +- 75 kg a po porodzie spadlo mi 10-12kg a potem to roznie bywalo ale niektorym mama sprzyja karmienie cycem i chudna przy tym ,wiec moze i wasze maluszki wam pomoga stracic na wadze ;-)
Moj cudasny synus ostatnio daje mi pospac rano do 8 i jest to juz kolejny tydzien gdzie on tak super dlugo spi :-)
U nas sloneczko swieci i jest ladnie;-)
Milego dnia zycze ;-):-)

Ja podczas karmienia przez pierwsze 6 miesięcy po każdej ciąży przytylam po 10 kg, a potem chudlam z nawiązką ale pi 30 nie wiem czy będzie tak łatwo, do tej pory bez problemu mi to przychodziło potem ponoć metabolizm zwalnia. Ja chce kupić wózek do biegania dla siedzącego dzidziusia tym razem biegać albo charriota do roweru i cała rodzina jeździć.

Dziewczyny czy któraś ma wadę wzroku ? Ja mam -5 i boje sie ze przy porodzie naturalnym mogłabym stracić wzrok , oczy bolały mnie zawsze przy większym wysiłku lub ćwiczeniach i zaraz bolała głowa .. Słyszałam o odklejeniu siatkówki .. Albo o dużym pogorszeniu wady przy porodzie naturalnym .. Czy jak pójdę do okulisty to mogę dostać skierowanie na Cc ? Jak to w końcu jest ..

Charlie na pewno bedziesz musiala pochodzic po lekarzach i wtedy sie wszystkiego dowiesz ale wiem ze przy duzej wadze wzroku jest mozliwosc dostania cc ale wiesz co miasto i lekarz to jest inna opinia,najlepiej zebys pogadala o tym ze swoim ginem a potem z okulista oni Cie pokieruja i doradza co bedzie najlepsze dla Ciebie.

reklama
Musisz o tym porozmawiać z ginem. Niestety lekarze są różni, jedni są przychylni cesarce przy wadzie wzroku, inni nie. Ja mam z kolei duży astygmatyzm, prawie -4, ale rodziłam naturalnie. Pogadaj z lekarzem.

Do góry