reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

U mnie temperatura na razie tak... Owu wg flo ma być w środę (18dc) i możliwe że tak będzie bo te temperatury na razie nie wykazują skoku. Jak w tym cyklu nie wypali to od następnego robię owulaki, bo trochę mnie męczy, że wiem o owu dopiero po fakcie 🤦🏻‍♀️
IMG_20220307_064046.jpg

reklama
Fak, 1,5 roku mierzenia temperatury jak krew w piach [emoji23]
BTW musisz zmienić swoje pomiary bo mierzenie po wstaniu nie ma sensu tak jak po 2 godzinach obsuwy. Lepiej wtedy pominąć taki pomiar bo zaburza wykres. Pamiętaj też, że niektórym (na przykład mnie) alko podnosi temperature.

U mnie dziś taki wykres i wychodzi na to, że chooya wiem kiedy była owu bo totalnie nie pokrywa się z ovitrelle.
Swoją drogą @Zazuu @pluto_nova i reszta - temperature mierzy się pod pachą ! I wtedy zajdziecie [emoji2374]
Screenshot_20220307_075518.jpeg

BTW musisz zmienić swoje pomiary bo mierzenie po wstaniu nie ma sensu tak jak po 2 godzinach obsuwy. Lepiej wtedy pominąć taki pomiar bo zaburza wykres. Pamiętaj też, że niektórym (na przykład mnie) alko podnosi temperature.

U mnie dziś taki wykres i wychodzi na to, że chooya wiem kiedy była owu bo totalnie nie pokrywa się z ovitrelle. Zobacz załącznik 1376463
Wygląda jakby była 5tego :) ewentualnie 6

Teoretycznie jak się mierzy temp później to jest ona wtedy wyższa, nie wiem jak spacerek mógł na nią wpłynąć 🤷🏻‍♀️
Zawsze myslalam ze temperatura spada od momentu wyjścia spod kołderki 🤷🏽‍♀️

U mnie dziś taki wykres i wychodzi na to, że chooya wiem kiedy była owu bo totalnie nie pokrywa się z ovitrelle.
No to wykasowałam wczorajszy pomiar i nadal nic mi wykres nie mówi 🤣 nie pokrywa się to z owulakami ... 4.03 miałam pik 🤷🏽‍♀️
Screenshot_20220307-085125_Flo.jpg

Masz termometr z dwoma miejscami po przecinku (dobra, już ogarnęłam se masz [emoji23])? Mierzysz temperaturę o tej samej godzinie dokładnie? Bez wstawania? Pamiętaj, że temperatura jest kapryśna i wiele rzeczy na nią wpływa.
Ja mierze na przykład zawsze o 7:40 bo o 7:30 jest inna i o 7:50 też już jest inna.
Nawet jedno wypite piwo zaburza mi temperature
Zawsze myslalam ze temperatura spada od momentu wyjścia spod kołderki [emoji2374]

No to wykasowałam wczorajszy pomiar i nadal nic mi wykres nie mówi [emoji1787] nie pokrywa się to z owulakami ... 4.03 miałam pik [emoji2374]
Zobacz załącznik 1376472

A ja mam taki wykres i ciąży z tego nie ma 😂

Załączniki

• 0a8a411f-70d6-4ca2-8cbf-03373744e2c0.jpg
    0a8a411f-70d6-4ca2-8cbf-03373744e2c0.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 66
Nikt nie pytał [emoji2356]
Cześć dziewczyny :) Mam nadzieję, że moja wiadomość prześle Wam pozytywnej energii :)
Piszę dlatego, że z każdym opóźnieniem małpy doszukiwałam się objawów, czytałam jak szalona każde forum. Nie dlatego, że jestem z grupy staraczek, ale przychodzi taki moment, w którym chciałoby się wiedzieć wcześniej i wyluzować lub nie…

25 lat, tydzień temu test pozytywny, 2 dni temu usg-potwierdzone, wczesna ciąża :) dla mnie niespodzianka, nieplanowana aczkolwiek akceptowana i przyjęta do serduszka.
Objawy: żadnych… a nawet nieoczywiste symptomy, więc po krótce:
-Temperatura pod pachą nie była podwyższona,
w trakcie ow. sięga 36,6, a taką codzienną mam 35,5-36,5
(A nawet teraz się waha 35,5-36,8 -taka natura)
-piersi były mniej powiększone niż nawet standardowo przed okresem, ale zaczęłam je delikatnie odczuwać nieustannie już 4dni przed planowanym okresem i to był ból narastający
-szyjka macicy w pierwszym dniu planowanego okresu bardzo, bardzo nisko, lekko otwarta (dodam, że nie byłam wcześniej w ciąży)
-śluzu brak w dniach spodziewanej miesiączki aż do teraz (owulacja zazwyczaj jest intensywna jeśli chodzi o śluz)
-brak plamienia implantacyjnego
Tym razem to były obserwacje czysto teoretyczne, z ciekawości
Cóż jeszcze mogę dodać… tylko tyle, że nic nie jest regułą :) Doszukując się pewnych objawów czasem los odwraca wszystko na opak :)
Kolejna wizyta u gina za 2tygodnie. Jestem tego zdania, że natura wie co robi i jej zaufam niezależnie od przebiegu przyszłych tygodni…

Pozdrawiam Was i nie doszukujcie się niczego, jedynie bądźcie spokojne, test kilka dni po planowej i trzymam kciuki za starające się [emoji4]

reklama
Masz termometr z dwoma miejscami po przecinku (dobra, już ogarnęłam se masz [emoji23])? Mierzysz temperaturę o tej samej godzinie dokładnie? Bez wstawania? Pamiętaj, że temperatura jest kapryśna i wiele rzeczy na nią wpływa.
Ja mierze na przykład zawsze o 7:40 bo o 7:30 jest inna i o 7:50 też już jest inna.
Nawet jedno wypite piwo zaburza mi temperature
Tak, mierze zawsze o 8.20 wyjmując jedna rękę spod kołderki 😁😁 caly tydz poza piatkiem i sobotą nie piłam alko 🤷🏽‍♀️ w niedzielę zjabalam bo zaspałam 😁 no nic, to dopiero mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury, może musze się po prostu nauczyć 🤷🏽‍♀️