reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

U mnie temperatura na razie tak... Owu wg flo ma być w środę (18dc) i możliwe że tak będzie bo te temperatury na razie nie wykazują skoku. Jak w tym cyklu nie wypali to od następnego robię owulaki, bo trochę mnie męczy, że wiem o owu dopiero po fakcie 🤦🏻‍♀️
IMG_20220307_064046.jpg

reklama
Fak, 1,5 roku mierzenia temperatury jak krew w piach [emoji23]
BTW musisz zmienić swoje pomiary bo mierzenie po wstaniu nie ma sensu tak jak po 2 godzinach obsuwy. Lepiej wtedy pominąć taki pomiar bo zaburza wykres. Pamiętaj też, że niektórym (na przykład mnie) alko podnosi temperature.

U mnie dziś taki wykres i wychodzi na to, że chooya wiem kiedy była owu bo totalnie nie pokrywa się z ovitrelle.
Swoją drogą @Zazuu @pluto_nova i reszta - temperature mierzy się pod pachą ! I wtedy zajdziecie [emoji2374]
Screenshot_20220307_075518.jpeg

BTW musisz zmienić swoje pomiary bo mierzenie po wstaniu nie ma sensu tak jak po 2 godzinach obsuwy. Lepiej wtedy pominąć taki pomiar bo zaburza wykres. Pamiętaj też, że niektórym (na przykład mnie) alko podnosi temperature.

U mnie dziś taki wykres i wychodzi na to, że chooya wiem kiedy była owu bo totalnie nie pokrywa się z ovitrelle. Zobacz załącznik 1376463
Wygląda jakby była 5tego :) ewentualnie 6

Teoretycznie jak się mierzy temp później to jest ona wtedy wyższa, nie wiem jak spacerek mógł na nią wpłynąć 🤷🏻‍♀️
Zawsze myslalam ze temperatura spada od momentu wyjścia spod kołderki 🤷🏽‍♀️

U mnie dziś taki wykres i wychodzi na to, że chooya wiem kiedy była owu bo totalnie nie pokrywa się z ovitrelle.
No to wykasowałam wczorajszy pomiar i nadal nic mi wykres nie mówi 🤣 nie pokrywa się to z owulakami ... 4.03 miałam pik 🤷🏽‍♀️
Screenshot_20220307-085125_Flo.jpg

Masz termometr z dwoma miejscami po przecinku (dobra, już ogarnęłam se masz [emoji23])? Mierzysz temperaturę o tej samej godzinie dokładnie? Bez wstawania? Pamiętaj, że temperatura jest kapryśna i wiele rzeczy na nią wpływa.
Ja mierze na przykład zawsze o 7:40 bo o 7:30 jest inna i o 7:50 też już jest inna.
Nawet jedno wypite piwo zaburza mi temperature
Zawsze myslalam ze temperatura spada od momentu wyjścia spod kołderki [emoji2374]

No to wykasowałam wczorajszy pomiar i nadal nic mi wykres nie mówi [emoji1787] nie pokrywa się to z owulakami ... 4.03 miałam pik [emoji2374]
Zobacz załącznik 1376472

A ja mam taki wykres i ciąży z tego nie ma 😂

Załączniki

• 0a8a411f-70d6-4ca2-8cbf-03373744e2c0.jpg
    0a8a411f-70d6-4ca2-8cbf-03373744e2c0.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 69
Nikt nie pytał [emoji2356]
Cześć dziewczyny :) Mam nadzieję, że moja wiadomość prześle Wam pozytywnej energii :)
Piszę dlatego, że z każdym opóźnieniem małpy doszukiwałam się objawów, czytałam jak szalona każde forum. Nie dlatego, że jestem z grupy staraczek, ale przychodzi taki moment, w którym chciałoby się wiedzieć wcześniej i wyluzować lub nie…

25 lat, tydzień temu test pozytywny, 2 dni temu usg-potwierdzone, wczesna ciąża :) dla mnie niespodzianka, nieplanowana aczkolwiek akceptowana i przyjęta do serduszka.
Objawy: żadnych… a nawet nieoczywiste symptomy, więc po krótce:
-Temperatura pod pachą nie była podwyższona,
w trakcie ow. sięga 36,6, a taką codzienną mam 35,5-36,5
(A nawet teraz się waha 35,5-36,8 -taka natura)
-piersi były mniej powiększone niż nawet standardowo przed okresem, ale zaczęłam je delikatnie odczuwać nieustannie już 4dni przed planowanym okresem i to był ból narastający
-szyjka macicy w pierwszym dniu planowanego okresu bardzo, bardzo nisko, lekko otwarta (dodam, że nie byłam wcześniej w ciąży)
-śluzu brak w dniach spodziewanej miesiączki aż do teraz (owulacja zazwyczaj jest intensywna jeśli chodzi o śluz)
-brak plamienia implantacyjnego
Tym razem to były obserwacje czysto teoretyczne, z ciekawości
Cóż jeszcze mogę dodać… tylko tyle, że nic nie jest regułą :) Doszukując się pewnych objawów czasem los odwraca wszystko na opak :)
Kolejna wizyta u gina za 2tygodnie. Jestem tego zdania, że natura wie co robi i jej zaufam niezależnie od przebiegu przyszłych tygodni…

Pozdrawiam Was i nie doszukujcie się niczego, jedynie bądźcie spokojne, test kilka dni po planowej i trzymam kciuki za starające się [emoji4]

reklama
Masz termometr z dwoma miejscami po przecinku (dobra, już ogarnęłam se masz [emoji23])? Mierzysz temperaturę o tej samej godzinie dokładnie? Bez wstawania? Pamiętaj, że temperatura jest kapryśna i wiele rzeczy na nią wpływa.
Ja mierze na przykład zawsze o 7:40 bo o 7:30 jest inna i o 7:50 też już jest inna.
Nawet jedno wypite piwo zaburza mi temperature
Tak, mierze zawsze o 8.20 wyjmując jedna rękę spod kołderki 😁😁 caly tydz poza piatkiem i sobotą nie piłam alko 🤷🏽‍♀️ w niedzielę zjabalam bo zaspałam 😁 no nic, to dopiero mój pierwszy cykl z mierzeniem temperatury, może musze się po prostu nauczyć 🤷🏽‍♀️