reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Faza lutealna z założenia powinna być stała dla każdej kobiety (ale może się w określonych sytuacjach zmieniać, ja przy KP miałam raz np 7 dniową, kolejna już ok) i wynosić średnio te 12-15 dni
Ja miałam ekhm "objawy"owulacji, śluz, kłucie... i co? Prawdopodobnie cykl bez owu był 🙈

Kochane a przypomnicie mi ile tego wiesiołka łykacie? Mam w kapsułkach 1000mg.

reklama
Witajcie, z porannymi rozkminami. Powiedzcie mi proszę, ja jako ze zawsze miałam biedę w śluzie to nie mam na to poglądu, wiec mam zagadkę. Jak to jest z tym śluzem płodnym u was? W całym okresie do owu macie ten przezroczysty, rozciągliwy jak białko? U mnie wszedł pierwszy cykl z olejem z wiesiołka i chyba pierwszy raz od momentu miesiączkowania po porodzie od 2 dni widzę u siebie ten śluz. Dwa dni temu to był taki szczytowy, długi, rozciągliwy, teraz jest ale najwiecej w sumie na wieczór go widzę. Czy w momencie owu ten śluz zmienia się jakoś? Czy wogole pojawienie się tego śluzu może świadczyć o tym ze będzie to cykl owulacyjny, bo prześledziłam temat i niby tak, ale to nie reguła.. jak jest u was z tym płodnym śluzem?
Ja mam śluz płodny zazwyczaj 1 do 2 dni przed owulacją, a w owulacje już nie ma. 🙈😁

Ja np. jak mam owu z lewego jajnika to zawsze ból lewego masakryczny i wtedy wiem. A jak z prawego to mnie bardziej środek podbrzusza boli, a nie prawy jajnik (albo w ogóle nic nie boli). To wtedy wiem, że była z prawego 😂

Witajcie, z porannymi rozkminami. Powiedzcie mi proszę, ja jako ze zawsze miałam biedę w śluzie to nie mam na to poglądu, wiec mam zagadkę. Jak to jest z tym śluzem płodnym u was? W całym okresie do owu macie ten przezroczysty, rozciągliwy jak białko? U mnie wszedł pierwszy cykl z olejem z wiesiołka i chyba pierwszy raz od momentu miesiączkowania po porodzie od 2 dni widzę u siebie ten śluz. Dwa dni temu to był taki szczytowy, długi, rozciągliwy, teraz jest ale najwiecej w sumie na wieczór go widzę. Czy w momencie owu ten śluz zmienia się jakoś? Czy wogole pojawienie się tego śluzu może świadczyć o tym ze będzie to cykl owulacyjny, bo prześledziłam temat i niby tak, ale to nie reguła.. jak jest u was z tym płodnym śluzem?
Ja w dni płodne mam przez jakieś 2 dni praktycznie sama wodę i jest tego dużo, a kolejne 3 już wlasnie takie kurze białko, az do samej „teoretycznej owulacji”. Ale to chyba nie jest typowo wyznacznik, bo jak widać w tym cyklu miałam tak samo a ginekolog powiedziała, ze raczej ten cykl był bezowulacyjny przez ten torbiel a raczej jego pozostałość 🤷‍♀️ Jednak ja z śluzem akurat problemu nie mam, bo w dni płodne jestem dosłownie zalana 😄

reklama