reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe kreski 💕💕💕

Ja np. jak mam owu z lewego jajnika to zawsze ból lewego masakryczny i wtedy wiem. A jak z prawego to mnie bardziej środek podbrzusza boli, a nie prawy jajnik (albo w ogóle nic nie boli). To wtedy wiem, że była z prawego 😂
wlasnie, ja owulkę z lewego zawsze czuję wyraźnie jak kłucie. Miałam miesiac temu z lewego. A w tymi miesiącu bóle jak na okres promieniujące w prawo. W ogóle inny rodzaj bólu.

reklama
Ja w dni płodne mam przez jakieś 2 dni praktycznie sama wodę i jest tego dużo, a kolejne 3 już wlasnie takie kurze białko, az do samej „teoretycznej owulacji”. Ale to chyba nie jest typowo wyznacznik, bo jak widać w tym cyklu miałam tak samo a ginekolog powiedziała, ze raczej ten cykl był bezowulacyjny przez ten torbiel a raczej jego pozostałość 🤷‍♀️ Jednak ja z śluzem akurat problemu nie mam, bo w dni płodne jestem dosłownie zalana 😄
Ja czasami myśle, ze ze mną jest coś nie tak bo ja to nie mam takiego efektu ze zalało, czy dużo jest tego ogólnie. Jak już się pojawi to się cieszę jak głupia. Tersz się pojawił, wiec liczę ze coś bedzie😅

reklama
A ile u Ciebie trwa taki ból owu?
różnie 🤣 Raz zaczyna mnie boleć lekko już na 5 dni przed owu (ale yak delikatnie), w owu na maksa, a po owu już nic. Czasem tylko w owu, a w tym cyklu combo, bo najpierw mocno lewy, potem tylko brzuch bolał owulacyjnie i jak na okres, a teraz (po owu) ciągną mnie dwa jajniki 😂 Więc chyba nie ma stałego schematu 😝