reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

A ja nie wiem czy się wstrzelę w owulacje 😏😏 zawsze mniej więcej wiedziałam, bo lekkie pobolewanie miałam plus śluz przezroczysty i ciągnący a w tym cyklu w którym rozpoczęliśmy starania nie mogę go rozgryźć 😑 brzuch tez nie pobolewa, według aplikacji mialam owulacje wczoraj no ale nie jestem przekonana🤷‍♀️ Dziewczyny "staracie" się codziennie w okolicach owulacji czy co 2 dzień?😉ja mam w miarę regularne cykle wiec jakos tak jest intensywniej w połowie. Może głupie pytanie, ale to moze pierwsze świadome podejście do ciąży i chciałam zapytać😊

Mi w zeszłym cyklu przyszła pierwszy raz wcześniej o 3 dni i w sumie zaczęłam po owu w nocy, bo wcześniej się zajęłam wszystkim innym i wypatrywaniem czy w ogóle będzie. Trochę późno. Teraz już nie będę się nad nią głowić za bardzo, tylko działać. Jak zrobię drożność w przyszły poniedziałek i lekarz potwierdzi pęcherzyk na monotoringu to działam codziennie. Mniej myślenia, więcej dzialania. 😁 Zwłaszcza, że lekarz mnie pocieszył, że częstszy seks może i sprawia, że jest mniej plemników w nasieniu, ale podobno są bardziej ruchliwe, więc ja zrobię swoje, a natura może to jakoś wykorzysta. 😁

reklama
Czyli testujemy się razem :D 6.03 ma być pierwszym dniem miesiączki ? :D
U mnie okres ma być 7.03. Ciekawe tylko czy dotrwam, ja jestem mega niecierpliwa....
Trzymam kciuki żeby nam się udalo zobaczyć 2 kreski [emoji110][emoji110][emoji110] u mnie to termin @ 14 dpo
Musimy dotrwać, wolę wcześniej nie testować bo jak zobaczę biel to będę załamana [emoji3064] kilka dni dłużej nadziei że będzie dobrze [emoji173]

Nam o tym właśnie androlog mówił a gin potwierdził, że nie ważna jest ilość, a jakość [emoji16] dlatego My też często korzystamy[emoji38][emoji38][emoji38]przy słabym nasieniu wręcz się aż zaleca częstszy sex[emoji4] nawet badania potwierdzają, że faceci którzy mieli słabe nasienie i zaczęli częściej uprawiać sex to po pewnym czasie zostało potwierdzone, że nasienie się poprawiło [emoji16][emoji16][emoji16]
Mi w zeszłym cyklu przyszła pierwszy raz wcześniej o 3 dni i w sumie zaczęłam po owu w nocy, bo wcześniej się zajęłam wszystkim innym i wypatrywaniem czy w ogóle będzie. Trochę późno. Teraz już nie będę się nad nią głowić za bardzo, tylko działać. Jak zrobię drożność w przyszły poniedziałek i lekarz potwierdzi pęcherzyk na monotoringu to działam codziennie. Mniej myślenia, więcej dzialania. [emoji16] Zwłaszcza, że lekarz mnie pocieszył, że częstszy seks może i sprawia, że jest mniej plemników w nasieniu, ale podobno są bardziej ruchliwe, więc ja zrobię swoje, a natura może to jakoś wykorzysta. [emoji16]

Trinnity

Ja mieszkam obecnie za granicą, tutaj to nie można od ręki nigdzie pójść :/
Kilka miesięcy temu robiłam wszystkie "podstawowe badania", hormony, cytologię i progesteron także i wszystko było jak najbardziej w porządku ... Prawdopodobnie w okolicy świąt wielkanocnych będę w Polsce to myślę, że uda się jeszcze przebadać ;)
A Ty robiłaś wcześniej progesteron ?

reklama

Trinnity

Ja mieszkam obecnie za granicą, tutaj to nie można od ręki nigdzie pójść :/
Kilka miesięcy temu robiłam wszystkie "podstawowe badania", hormony, cytologię i progesteron także i wszystko było jak najbardziej w porządku ... Prawdopodobnie w okolicy świąt wielkanocnych będę w Polsce to myślę, że uda się jeszcze przebadać ;)
A Ty robiłaś wcześniej progesteron ?

Rozumiem :/ skoro robiłaś niedawno i wszystko w porządku to tylko trzymam kciuki żeby zaskoczyło [emoji16] ja wcześniej nie robiłam ale w tym cyklu chciałabym sprawdzić. Miałam w planach w 3dc zrobić cały pakiet hormonalny ale niestety się nie udało. Jeśli 6 marca nie zobaczę 2 kresek to wtedy w kolejnym cyklu już na pewno się wybiorę na komplet badań.

Do góry