reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

A to ciekawe bo próbowaliśmy 13 lutego i 15 i 16 lutego i nie udało się.. Hmm mam 26 dniowe cykle.. jedna wielka zagadka z tą owulacja... [emoji29]

To ze owu wystąpi i będzie w tym czasie seks nie oznacza ze napewno dojdzie do zapłodnienia. Ba, jest na to góra 30% szans [emoji6]

reklama
No właśnie czasami się dziwię jak dziewczyny piszą, że się starają ale czekają aż owu się potwierdzi [emoji848]
Według Mojego gina jak ktoś się stara to co 2 dni powinno się współżyć, a nie czekać bo można po prostu przegapić owulacje[emoji2368][emoji2368][emoji2368]poza tym plemniki im dłużej przebywają w mosznie tym gorzej bo się po prostu starzeją. Tym parą którym się udaje po jednorazowym sexie w okolicach dni płodnych zajść w ciążę naprawdę towarzyszy szczęście i to duże. To znaczy, że tacy faceci mają SuperPlemniki[emoji16][emoji16][emoji16]co niestety jest rzadkością. U Nas np lekarz po roku czasu nie zachodzenia pytał się jak często współżyjemy bo to jest bardzo istotne.
Dokładnie.. Ja działałam właśnie w okolicach owulacji, apka zawsze wyznaczała ja ok 14-15dc (cykle regularne 28-29 dni) , na śluzie sie jeszcze nie znałam ( bez wiesiołka miałam go mało) Jakie było moje zdziwienie jak lekarz w lutym w 9dc powiedział, że max pojutrze będę miała owulację czyli 11dc [emoji81] sama się zaśmiałam, że chyba się mijałam..
I też mi lekarz powiedział, że regularne starania co dwa dni, tylko nie zawsze się da [emoji2370]

Wiadomo, że nie zawsze się da[emoji16][emoji5]
Widzisz sama jak to organizm płata figla[emoji1787]a znam dziewczyny co okazało się, że owulacje mają w 7dc jak jeszcze mają końcówkę [emoji204] to jest rzadkość ale niestety się zdarza
Dokładnie.. Ja działałam właśnie w okolicach owulacji, apka zawsze wyznaczała ja ok 14-15dc (cykle regularne 28-29 dni) , na śluzie sie jeszcze nie znałam ( bez wiesiołka miałam go mało) Jakie było moje zdziwienie jak lekarz w lutym w 9dc powiedział, że max pojutrze będę miała owulację czyli 11dc [emoji81] sama się zaśmiałam, że chyba się mijałam..
I też mi lekarz powiedział, że regularne starania co dwa dni, tylko nie zawsze się da [emoji2370]

Wiadomo, że nie zawsze się da[emoji16][emoji5]
Widzisz sama jak to organizm płata figla[emoji1787]a znam dziewczyny co okazało się, że owulacje mają w 7dc jak jeszcze mają końcówkę [emoji204] to jest rzadkość ale niestety się zdarza
Dlatego się mówi, że miesiączka nie jest zabezpieczeniem przed ciąża. Bo są różne przypadki. Ja mam krwawienie ok 5 dni plus 2 dni plamienia.. A owulacja ok 10-11 czyli wychodzi ok 3-4 dni po okresie

Jasne dziewczyny wszystkie macie rację jak najbardziej! Tylko wiecie jak udało mi się dwa razy zajść w ciążę właśnie idąc takie trybem co dwa dni to się udawało i dlatego takie twraz zdziwienie O NIE UDAŁO SIĘ DLACZEGO ALE DLACZEGO 🤦‍♀️🤦‍♀️

No ba bo to mimo wszystko nie daje 100% pewności [emoji16] jakby to było takie oczywiste to byśmy raz dwa zaciążyły[emoji6]ale napewno regularne współżycie daje większe szanse niż takie sporadyczne[emoji6]
Ja przy poprzednich staraniach z clo zachodziłam od razu(pierwszy cykl z clo I od razu dwie kreseczki niestety poroniłam, ale w następnym cyklu znów clo I też dwie kreseczki mam synka 3 letniego ), a teraz jestem w trakcie drugiego cyklu także Nom [emoji5]

Jasne dziewczyny wszystkie macie rację jak najbardziej! Tylko wiecie jak udało mi się dwa razy zajść w ciążę właśnie idąc takie trybem co dwa dni to się udawało i dlatego takie twraz zdziwienie O NIE UDAŁO SIĘ DLACZEGO ALE DLACZEGO [emoji2356][emoji2356]

No to też bardzo szybko masz owulacje. Ale dobrze, że teraz wiesz o tym. Dzięki temu większe szanse, że się wcelujecie w owulacje [emoji5][emoji5][emoji5]
Dlatego się mówi, że miesiączka nie jest zabezpieczeniem przed ciąża. Bo są różne przypadki. Ja mam krwawienie ok 5 dni plus 2 dni plamienia.. A owulacja ok 10-11 czyli wychodzi ok 3-4 dni po okresie

Hej ale wiesz, że ta owulacja 11dc to była raczej jednorazowo, jeśli masz regularne cykle co 28-29 dni?

reklama
No ba bo to mimo wszystko nie daje 100% pewności [emoji16] jakby to było takie oczywiste to byśmy raz dwa zaciążyły[emoji6]ale napewno regularne współżycie daje większe szanse niż takie sporadyczne[emoji6]
Ja przy poprzednich staraniach z clo zachodziłam od razu(pierwszy cykl z clo I od razu dwie kreseczki niestety poroniłam, ale w następnym cyklu znów clo I też dwie kreseczki mam synka 3 letniego ), a teraz jestem w trakcie drugiego cyklu także Nom [emoji5]
Może powinnam się zgłosić gdzieś żeby skontrolować owulacje.. 🤔 Może doktor podjąłby jakieś działania..

Do góry