reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

cytryna gratuluje coreczki :-)

przerazona ciekawe jak one sprawdzaja ta wage.. mi jak sprawdzala brzuch to powiedziala ze patryk jest baardzo duzym dzieckiem ze na bank ponad 4 kg! balam sie porodu jak diabli a urodzil sie 3.5 kg wiec jak widac sie pomylila :tak:

ja sie nie odzywalam bo nawet nie mam kiedy na kompa usiasc.. z patrykiem z dnia na dzien bylo coraz gorzej , to ze kupy nie zrobil to juz pomine ale przestal jesc i malo pije. wczoraj poszlam z nim do gp i okazalo sie ze patryk ma zapalenie ucha :-(dostal anybiotyk ale lekarz powiedzial mi ze jesli nie pomoze bedziemy musieli jechac do szpitala... do tego po poludniu zobaczylam ze w buzi ma plesniawki (rano ich nie bylo) i to ogromne bable:-( nic nie chce wziasc do buzi i ciezko mi dac mu antybiotyk czy calpol jak ma goraczke... buzie mu smaruje jak spi bo takto tez jest wrzask. dzis wypil troszke rosolku a takto nic nie jadl znowu pile tez niewiele i przestal juz nawet sikac.. nie wiem juz co robic normalnie , calymi dniami jest u nas na rekach- teraz maz poszedl do pracy i zostalam sama, boje sie z nim jechac do szpitala bo on nie lubi obcych ludzi , lekarzowi nie pozwalal sie dotknac jeszcze tymbardziej ze zagladal tam gdzie go boli..modle sie zeby te plesniawki zniknely jak najszybciej i zeby wrocil

reklama
Anitha kup mu Dactarin oral gel, Majce bardzo szybko pomoglo a na dodatek jet dobry w smaku, lub idz do gp albo apteki i popros o nystatyne. Wspolczuje, bo nie ma nic gorszego niz chore dziecko, zwlaszcza takie male ktoremu jeszcze nie wszystko wytlumaczysz

Na wstepie
CYTRYNA GRATULACJE !!!!
Isabel- gratki dla Maji. A jak synek nadal sie zle czuje i ty?
doty- grunt ze zaczela juz mowic ze chce i siadac na nocniczek wiec teraz bedzie z gorki.
monia- no bol nocek.... nie lubie tak pracowac, dla mnie noc jest do spania dlatego zawsze prawie usypialam w pracy i bylam nie do zycia przez tydzien az do nastepnej nocki.......
Basienka i Przerazona trzymajcie się dziewczynki już nie długo i się rozpakujecie zleci szybko i bedzie male szczescie przy was .
anitha- zdrowka dla synka, oby antybiotyk pomogl a z plesniawkami lacze sie w bolu bo Mestek tez cos chyba ma z kilka bo az wyataja bialutke na wargach ale dziwnejest to ze tylko z przodu?? wiec nie wiem czy to dokladnie to ale i tak smaruje wlasnie tym (Dactarin oral gel).

Doveinred widac ze cos mu dolega, nie chce jesc i przespal polowe wieczoru, ale juz nie wymiotuje, byc moze nie ma po prostu czym. Moj szef napewno byl szczesliwy jak zadzwonilam i powiedzialam ze jutro nie przyjde a moj J stwierdzil ze przeciez moge go z opiekunka zostawic. Faceci. A ja no coz, dziaslo nadal boli chociaz juz nie jest tak zle jak wczoraj

cytryna gratulki i buziole dla malenstwa :D :*
Congratulations-1.jpg

witam sie z rana po ciezkiej nocy.. mam ten daktarin i wlasnie nim usiluje smarowac , ale tylko jak spi bo normalnie mi nie pozwala.. wogule czasami leci mu krew z buzi tak jak by pekaly.. dzis pol nocy spedzilismy w salonie :crazy: polozylam sobie koldre na podloge druga sie przykrylismy i ja drzemalam a on ogladal bajki 1.5 godz.. ide teraz probowac wcisnac mu antybiotyk ciekawe co mi z tego wyjdzie

Dzien dobry
Anitha ja bym poszla do gp skoro az krew mu leci, niech da cos skutecznego, u nas jak bylo bardzo zle to nystatyna szybko podzialala.
Nie powiem zebym byla dzisiaj wyspana, budzilam sie kilka razy w nocy, mloda oczywiscie do mnie przylazla i jak szukala smoczka to lazila po calym lozku przez sen

Dzien doberek:-) alez mam dzisiaj roboty:szok: po 4 dniach spedzonych w pracy mieszkanie jest w stanie tragicznym.. musze doprowadzic wszystko do porzadku. Po poludniu jedziemy na zakupki. Mam nadzieje ze kupie jeszcze gdzies cos nowego na wyjazd :tak:. Mala przespala cala noc. Wstala o 6.15 wzielam ja do lozka a ona jak sie rozkrecila to buzi nie chciala zamknac. Wkurzylam sie i wynioslam ja do lozeczka. Na szczescie byla cicho do 7 wiec jeszcze troszke podrzemalam:-)
Cytryna gratulacje!!
Przerazona, Basienka teraz tylko czas na was:-) blizej niz dalej:tak: trzymam kciuki!
Monia to faktycznie musialas dostac mieszkanie w bardzo dobrym stanie skoro kilka dni remontu i sie wprowadzacie:-) fajnie!! jesli chodzi o pokoje dla dziewczyn to z pewnoscia cos fajnego znajdziesz:-)
Justysia do zobaczenia jutro:-)
Anitha wspolczuje nie ma nic gorszego niz chore dziecko.. na twoim miejscu pojechalabym znim jeszcze raz do gp. Mojej kolezanki dzieckonie dawno mialo takie pecherze ropne na jezyku. Pozniej sobie je porozgryzala.. nie chciala jesc ani pic.. lekarz przepisal masc i cos jeszcze.. po 3 dniach wszystko zniklo.. Mam nadzieje ze i twojemu malemu szybko przejdzie:tak: trzymaj sie jakos..
Isabell wracajcie szybko do zrowia!

reklama
smaruje mu naraie tym daktarinem ile moge, boje sie isc juz z nim do gp bo nawet ja go dotknac za bardzo nie moge a co dopiero ktos obcy:-( po 2 dniach smarowania widze lekka poprawe na czubku jezyka juz prawie zniknelo a jak jest w srodku dowiem sie jak pojdzie spac.. wciaz nic nie chce jesc , rano przemycilam mu antybiotyk w kubusiu bo tylko to chce pic.

Do góry