reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

witajcie.,
naprawde u nas juz jesien:( tak sobie dzisiaj zdalam sprawe ze ten rok zdecydowanie za szybko minął, jeszcze troche i swieta, w kazdym sklepie juz prawie swiatecznie..
weekend tez minal u nas szybciutko, gotowaniem w weekedny zajmuje sie moj wiec spelnil moje ostatnie zachcianki przed porodem, placki ziemniaczane i kurczaka w ciescie:) pychotka:))
u mnie zadnych nowych newsow, oprocz tego ze na dzisiaj mam termin a tu dalej cisza..
a jak u cytryny i przerazonej??jak sie czujecie??
pozdrowionka dla wszystkich

reklama
Hej :-)

Justysia Tobie rowniez wspolczuje nocek... :-( Ale dobrze, ze to tylko 3 dni!

Basienka nie martw sie maly napewno niebawem zechce wyjsc :-) Spelniaj swoje zachcianki poki mozesz, ja pamietam jak mialam ochote na parowki z ketchupem ziolowym, ale zostawilam sobie specjalnie na rano na sniadanko... I co o 2 w nocy wody mi odeszly i o parowkach moglam jedynie pomarzyc........ :-p

Hej dziewczynki:-) U czas leci za szybko... Wczoraj byliśmy u naszych znajomych pogratulować narodzin córeczki. Mała przesłodziutka. :-) Aniołeczek taki, że aż pomyślałam, że fajnie było znów mieć takie maleństwo w domu;-). Dziś od rana jeździliśmy po sklepach bo trzeba było kupić w końcu dywan na schody a potem musiałam, pomagać przy jego zakładaniu. Chłopaki właśnie wsuwają kolację i mam nadzieję, że zaraz się z nimi pożegnam:-D
Elffetus ja pamiętam że mój Krystian ok 1 roczku życia, też wędrował po łóżeczku czasem spał w poprzek a czasem głową w nogach i też na brzuszku pewnie łatwiej mu było wędrować:-D. Teraz co prawda nie wędruję ale swojego czasu bardzo często się odkrywał zaś Aleks wprost przeciwnie przykryty po czubek głowy. Więc zaczęłam zostawiać na noc lekko uchylone okno nie ważne jaka pogoda. Krystian już się tak nie odkrywa śpi normalnie. Tylko, że Twój jest jeszcze malutki więc może robić to nie świadomie bp mojemu po prostu było gorąco

Doveinred wspolczuje nocek no I tego ze weekendy zawalone
Doty wspolczuje, a stolik super
Justysia pewnie to zalezy od dziecka, ale u Ciebie może ma tez wpływ ze ty spisz z mala
Bagienka na pewno w krotce urodzisz, już bliżej jak dalej do tej chwili
Bzyczek ja tez jak patrze na takie maleństwa to mysle o nastepnym dziecku, ale potem szybko mi przechodzi. Mi kiedys lekarz powiedział ze niektórym kobietom dosc dlugo utrzymuje się wysoki poziom hormonow i stad takie pomysły.
Elffetus Majka tez mi wędrowała po łóżeczku, strasznie. Śmiałam się ze ona takie kilometry bije, normalnie chodzila po tym łóżeczku. Jak jej kupiłam normalne lozko to się balam ze szybko znajdzie się na podłodze ale jakos spokojnie w nim spi

Ja się musze pochwalic ze my w domu nadal bez pieluchy caly czas i mala ani razu się nie posikal (no raz bo jak siada na nocniku to zapomniala spodni ściągnąć) a jak zakladam jej pieluche to pokazuje na nia i mowi ze chce siku, dzisiaj nawet kupe do nocnika zrobila (nie powiem jak pokoj przy tym zasmrodzila). Za ta Kubie cos zaszkodzilo bo Pol dnia wymiotuje. Wkurzyłam się bo mowi ze powiedział nauczycielce kilka razy ze się zle czuje a oni zbagatelizowali sprawe i nie zadzwonili tylko powiedzieli mu ze jak posiedzi to mu przejdzie i biedak meczyl się w tej szkole. Dalam mu krople i poszedł spac, mam nadzieje ze jutro będzie lepiej.
A ja mam jakies zapalenie dziąsła i przeszlo mi na policzek, nie pytajcie jak boli, Az się jesc odechciewa.
Ja dzisiaj w pracy kolejny meczacy dzien, Az się zastanawiałam czemu ja tam ciagle pracuje, już mi brak sil do tych ludzi

Dzien dobry:-) wyspalam sie za wszystkie czasy:-) Nikola chyba wyczula ze mamusia zmeczona bo cala noc przespala i wstala o 6.30:-) moja mala wczoraj przyszla do mnie i mowi " mama siku" wiec biore nocnik. Ona wstaje, siedzi i znow wstaje ( tak w kolko) mowi "mama zrobilam" a ja na to ale w nocniczku nie ma sikow wiec ona znow siada i tak w kolko. Nie chciala zalozyc pampersa.. skonczylo sie tak ze posikala sie w spodnie ale przynajmniej nie boi sie siadac. Postanowilam ze wezme sie za nia po urlopie.. miejmy nadzieje ze tym razem sie uda.
Basienkaa odpoczywaj jak najwiecej bo teraz mozesz urodzic w kazdej chwili:tak: juz nie dlugo bedziesz tulic swoje malenstwo:-)
Isabell gratki dla majki.

Dzien dobry :-)

Izabelll no prosze jak Maja szybko zalapala ten nocniczek nic tylko sie cieszyc :-):-) Gratki!!! A Tobie i Kubie zycze szybkiej poprawy samopoczucia!

Doty o i Twoja coreczka pomalu rozumie do czego nocnik sluzy super!!! :-)

hej
pogoda dzis nie najgorsza przynajmniej nie pada
ja dziś znów do pracy ale cóż trzeba pracować żeby póżniej tą kaskę wydać na coś fajnego,oboje z mężem niedługo mamy urodziny i doszliśmy do wniosku że nie będziemy kupować prezentów sobie nawzajem tylko kupimy jakieś fajne kino domowe tak więc jesteśmy w trakcie poszukiwań

gratulacje dla dzieciaczków siusiających do nocników moja też zaczyna czaić jak wstaje z nocy i popoludniowej drzemki to sama mówi że chce siusiu więc obie siadamy ja oczywiście na kibelku a ona na nocnik i robimy siusiu i już tak kilka dni jej się udaje a ile przy tym radości mała się tak cieszy że szok

doty a może poproś babcię jak będzie się Nikolą zajmować może jej się uda zacząć naukę siusiania a ty jak wrócisz będziesz kontynuować

isabell tak w sumie to nie wiadomo jak to jest bo emilia śpi sama całą noc ja ją tylko rano biorę do siebie i ona zasypia w ciągu kilku sekund jak by jej się nie chciało już spać to chyba by nie usnęła, jak przychodzi wekend weż Maję rano do siebie i może akurat pośpi troszkę dłużej

osobiście nie uważam nic złego w tym że dzieci chcą do rodziców do łóżka też potrzebują bliskości a czas szybko mija i jak będą duże to napewno już tego nie będą robić mam na myśli wskakiwania do naszych łóżek więc korzystajmy póki są maluszkami

basia już niedługo urodzisz i będziesz się cieszyć bobaskiem odpoczywaj i się relaksuj
cytryna ty pewnie właśnie rodzisz albo już jesteś po bo długo cię nie ma wszystkiego dobrego i wracaj do nas z nowinami

pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia

no troszke was podczytalam:-D rany tak rzadko tu zagladam i znowu zmiany na bb :szok: no cytryna wsiakla nam to chyba dzidzia w drodze:-):-D albo juz po tej str brzuszka:tak::-) a przerazona???? halooooo moze tez na porodowce:eek: ehhhh tak czytam o ciezarowkach i az mnie sie zachciewa kolejnego babelka ale jeszcze musze sie wstrzymac:zawstydzona/y:
amelkowna gada jak maly indyczek i coraz wiecej nawija ale po angielsku a po pl nie chce gadac:wściekła/y:mnie jakos tak czas zepiernicza ze jestem w szoku ledwo sie pazdziernik zaczal a juz jest polowa miesiaca:szok: nie ogarniam juz jaki dzien tyg mamy:confused2: MAGDZIARZ pisz wreszcie jak sie uroczystosc slubna udala:-) no i wogole jest wtorek mialas wpasc z frankowym w odwiedziny:eek:

reklama
hej

przerazona jeszcze nie urodziła :-) dzisiaj spotkanie z położną a Mały dalej się wierci...

ja też myślę, że cytryna na porodówce;) teraz kolej na basienkę:-)

Do góry