reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Anitha współczuję synusiowi. Dorosły jak się męczy jak nie może się załatwić a co dopiero taki maluch. Oby HV dała coś co mu pomoże. Trzymam kciuki.
Ja mam lenia dziś strasznego. Rano była u nas fizjoterapeutka Aleksa i właściwie to tylko tyle przy czym się wysiliłam. Nawet obiadu nie zaczęłam :zawstydzona/y:

reklama
MGDZIARZ WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE KOCHANA W TYM WYJATKOWYM DNIU :-)
20915_Z%C5%82ote%20obr%C4%85czki....JPG

Dzieciaczki polozone wiec mam chwilke czasu. Nie iem jak dlugo pospia bo Mestek oczywiscie nie chcial spac wczesniej a teraz za to szedl o godzine spac za szybko ale mam nadzieje ze jakos pospi z 2 godzinki.

Teraz zajme sie malowaniem i troszke odetchne....milego dzionka mamuski

elffetus- grupy sa w poniedzialek 10:30 (0-3lat) i w czwartek o 10:30 (0-1) w Destiny Church Leith Walk- dzieci sie bawia a mamusie czy to tatusie siedza i plotkuja pijac kawusie ( grupa za darmo i kawa tez choc mie widziane sa drobne do skarbonki ale nie trzeba) .
We Wtorek sa Polskie piosenki w bibliotece na Leith Walku o 10:30
Grupa czwartkowa w kosciele przy York place niedaleko zyraf jest na 10:00 (0-3lata)- na tej samej zasadzie z tym ze wiecej miejsca dzieci dostaja poczestunek a mamusie kawke ale placi sie 2 f na wejsciu.
W srode jest grupa do roku i od roku o 10:00 i do 3 lat o 10:30 przy Gayfield ( ogolnie piosenki i zabawy.
Chyba wszystko opisalam. Na jakiej wysokosci Leith Walka mieszkasz?
bzyczek - wpolczuje nocki
anitha- rowniez wspolczuje synkowi, i zycze zdroweczka.

azorek- magdziaz sie hajta?

Anithawiem jak twoj maly sie meczey bo moja mala do nie dawna rowniez miala problemy z wyproznieniem sie. Bedac w PL mama podunela mi pomysl zeby malej dawac rumianek do picia i czasami miete. Pomoglo wiec sprobuj rowniez i ty.. moze rowniez i twojemu malemu pomoze:-) trzymam kciuki
Magdziarz wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia:-) szczescia zycze:tak:
Uciekam do pracy wiec do uslyszenia wieczorkiem..

alez jestem zla.. poszlam do hv i powiedzialam ze kupy nie ma od poniedzialku (od wt ale doszlam do wniosku ze jak powiem od pn to bedzie lepiej) a ona do mnie ze 5 dni to nie tragedia!! ze jak nie bedzie kupy 7 dni to dopiero sie tym zainteresuja.. normalnie rece mi opadly. miesiac temu jak bylam mowilam jej o problemach i ze robi 1-2 kupy na tydz , powiedziala ze jesli mu nie przejdzie po bananach soku pomaranczowym i jogurtach to mu cos przepisze... wg niej wszystko jest ok brzuszek tez jest w porzadku. mam dawac wiecej wody do picia wiecej bananow brazowy chleb(on nie je chleba wogule) i platki ktorych tez nie lubi.. jesli nie zrobi kupy do pn to mam isc do gp i dopiero wtedy mu cos przepisza.. chyba go zarejstruje i naklamie ze nie robi od tygodnia.

mi tez sie dzis nic nie chce po tej wizycie, obiadu naszczescie nie musze robic bo jest z wczoraj sprzatac tez nie zabardzo mam co wiec odpoczywam bo patryk spi teraz :tak:

dzieki doty sprobuje z tym rumiankeim bo akurat mam :-) a moge go lekko oslodzic?? bo niesadze zeby chcial taki gorzki wypic :confused:

Ostatnia edycja:
Magdziarz wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!! Wielu pieknych chwil razem, milosci i szczescia :) Gratulacje!!!!

Ja z nudow upieklam ciasto, choc jeszcze tego z wtorku nie zjedlismy :-D zaraz ide wieszac 3 pranie, a jak maz wroci z pracy to go na jakis spacer wyciagne. Jak fajnie by bylo choc kilka takich dni bez deszczu miec po narodzinach dzidzi, ale jak sie bedzie tak ociagac to sie chyba nie zalapiemy.

magdziarz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia;)

cytryna skąd Ty masz tyle siły??? ja w nocy mam tak twardy brzuch więc się nie wysypiam. nie wiem czy to tak Mały się wypina czy to te skurcze. dzisiaj zrobiłam dwa prania i je powiesiłam, założyłam pościel do łóżeczka i mało nie wykituję...tak mnie kręgosłup boli, że teraz to bym wzięła jakąkolwiek tabl przeciwbólową ale w domu nie ma nic;/ powiem o tym w szpitalu dzisiaj bo to aż nienormalne...wczoraj zauważyłam niedużo białego śluzu (może to od golenia), dzisiaj też jest trochę. oby Mały poczekał jeszcze przyszły tydzień bo u nas w domu istne pobojowisko a mój ma dopiero pon i wt wolne i będzie sprzątał i prasował...
faktycznie, fajnie by było kilka takich dni jak urodzimy...

basienka co do wizyty to dam znać jak będę po ale znając ich podejście to się skończy na ktg, spr moczu krwi i ciś i przepisaniu tabletek...a ja tak bym chciała wiedzieć co u niego...

Ostatnia edycja:
Pranie sie samo pierze, ja tylko wywieszam, ciasto tak samo pomieszam wstawie do piekarnika i tyle ;) a chodzic nigdzie nie mam sily :( moje spacery wygladaja tak ze jedziemu autem pod park, robimy rundke dookola max 20 min i z powrotem do domu ;)

to co z tym szpitalem? I z twoim cisnieniem?

Magdziarz wszystkiego najjjjpiekniejszego i dużżżżżżżo miłości!
a ja dopiero dochodze do siebie obudzilam sie ze strasznym bolem glowy:/ ledwo chodziłam troche mi przeszlo:/
tez zrobilam pranie, moze jakies porzadki obiad mam gotowy bo moj wczoraj robil krokiety:)
tez musze wyjsc na jakis spacer bo moze to od tego siedzenia i myslenia mnie ta glowa tak boli:/
przerazona chyba kazda z nas chcialaby wiedziec co tam u naszych malenstw....:)

reklama
Witam sie I ja. Cos mnie glowa rozbolala, chyba juz zaczynam jak Szkoci, jak pada to czuje sie ok, a jak slonce wyjdzie to zaraz glowa boli, ale az przyjemnie bylo dzisiaj na zakupy wyskoczyc.
Elffetus dzieki, no ja tez mam taka nadzieje. Wlasnie Bzyczek podpowiedziala mi jedn rzecz, musze ja sprawdzic i może już nie będę potrzebowala opiekunki.
Doty ja mam podobnie, moloda wczoraj o 21 poszla spac a wdzien miala drzemke może z 40 min i co dzisiaj 5.30 ona już nie spi. Próbowałam jeszcze do łóżeczka włożyć a postawilam je kolo lozka ale wrzask niesamowity no i w lozku mi wyladowala. Chyba musze ostro zabrac się za moja pannice bo powoli zaczynam psychicznie wysiadac
Anita wspolczuje, mój Kuba tez miał problemy ale lactulosum i dhupolac załatwiły sparwe, co do rumianku u nas tez pomaga, zawsze jak mala zaczyna mieć problemy to jej rumianek robie, mysle ze możesz troche posłodzić, ja młodej daje te herbatki dla dzieci a one słodkie sa. Ja bym bananow nie dawala bo slyszalalm gdzies ze powoduja zatwardzenie
Magdziarz wszystkiego najlepszego, gratulacje
Bzyczek mialas racje, nawet do sklepu nie dojechałam, mloda padla po drodze. Mam nadzieje ze w koncu się wyspi
Ja dzisiaj poza zakupami nie zrobiłam nic, nawet ich jeszcze nie wypakowałam, nic mi się nie chce a i tak siedze przez weekend w domu wiec czasu na robote będę miala mnostwo

Do góry