reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

magdziarz co do tych kaszek/obiadków dla dzieci to już tyle historii było...dzisiaj na wp.pl jest artykuł w tej sprawie Przecier Nestle ze szkłem we Francji, ale panika w Polsce - Finanse - WP.PL ale ja pamiętam jak jakiś czas temu było głośno bo przeprowadzili badania właśnie na jedzeniu dla dzieci (tylko wtedy jeszcze nie byłam w ciąży więc nie pamiętam dokładnie po nazwach). i wyszło, że te znanych marek i przy tym droższe zawierały znacznie więcej szkodliwych substancji, których w ogóle nie powinno być w jedzeniu a już na pewno nie dla dzieci. najlepiej wypadły jakieś mniej znane ale nie pamiętam nazwy. aż poszukam w google tych badań.

mój dalej, niby żartem, odpowiada mi, że nie lecimy do Pl. ja się pytam to co zamawiamy te bilety a on na to, że co dla rodziny czy chcesz po ciuchach pobuszować? (zna moje uzależnienie :-)). i ma racje! ale się do tego przyznaję;) przy okazji bym pozałatwiała wszystkie sprawy w Pl wreszcie sobie SAMA spakowała wszystkie rzeczy które tam jeszcze zostawiliśmy...ale według mojego on tam nic nie ma a nawet jak coś ma to jemu jest to niepotrzebne. nie wiem czemu on tak bardzo nie chce lecieć do PL...wczoraj mi powiedział, że on tutaj ma wszystko co potrzebuje czyli mnie i Synka więc mu wystraczy:-(

Cytryna i jak tam ćwiczenia pomagają??? mój Maluszek cały czas się wierci i kręci (z bólu to ja umieram). ja nie bardzo jestem w stanie stwierdzić w jakim jest położeniu. wiem tylko, że raz jest nogami po jednej raz po drugiej ale najczęściej leży poprzecznie :-(a ja już bym chciała żeby się odwrócił:-)

reklama
nie mam pojecia czy pomagaja... wydaje mi sie ze mala sie conajmniej z 2 razy od zeszlej srody przekrecila.... robie codziennie, a za tydzien poznam rezultaty :) Mnie obroty w ogole nie bola... polozna mowila ze mojemu malenstwu dosyc latwo sie przekrecic bo mam duzo wod plodowych i macice spora -wiec moze dlatego nie boli, za to jak czasem kopnie to mam wrazenie ze mi powloki brzuszne pekna ;)

Ale masakryczny dzień. Dopiero się biorę za sprzatanie w domu bo za chwilkę kurzem się wszyscy pokryjemy.
Tyle spraw na głowie po tym urlopie i w związku z remontem i przeprowadzką, że nie wiem w co rece włożyć. I jeszcze jak by tego było mało mój Krystian w przedszkolu na podwórku zaliczył glebę i ma pół twarzy obdartej cały nosek, policzek, czoło wygląda strasznie cały czerwony. :szok::-(. Jak po niego przyszłam to powiedział, że go boli i, że płakał. Biedaczek mój.
Doty dzięki:-)

Marlenka to dobrze, ze Klaudi zaczelo sie w szkole podobac
Bzyczek witaj po wakacjach. Biedny Krystian.
Bagienka wspolczuje, ja tez tego nie rozumiem, bo jeśli doszli do tego ze to oszustwo to powinni oddac pieniadze niby maja wielka ochrone kupującego
Doty to co mogę wpaść jutro?

Ja na szczescie skończyłam prace na ten tydz bo dzisiaj mialam już serdecznie dosc i nie wiem czy to dlatego ze zmeczona jestem czy już się wypaliłam w tej robocie. Moja Majka dostala dzisiaj ode mnie drzwiami, pewnie jutro będzie miala sliwe. Nie wiem skad ona mi się wziela pod tymi drzwiami, Az sobie usiadla tak dostala.

IzabellL biedna Majeczka chyba jakiś taki dzień, że się dzieciaki obijają.
Moje Bobki już śpią niestety Aleksa zaczyna chyba rozkładać jakaś grypa. Budził mi się już kilka razy z płaczem jak by się krztusił przypuszczam, że mu katar spływa do gardła. Czuję, że to będzie świetna noc...
Dobrze, że mój mąż ma dziś wolne więc we dwoje jakoś damy radę

Hey Dziewczyny.
Przepraszam Was ze sie nie udzielam, ale mam mega urwanie glowy, od dowch miesiecy jestem w polsce.

Potrzebuje jakis numer telefonu do okulisty, kiedys reklamowali sie w polskich gazetach, na dole leith kolo lidla.
Czy moze ktoras z was ma namiar??
Jest tam polska asystentak i mozna zrobic badanie wzroku.
To jest jakis taki optyk.

A tym czasem Lecę do mamy do szpitala!

Pozdrawiam!

reklama
Jestem spowrotem :-)
Byl to dlugi urlop i chyb teraz dopiero odpoczne. Nie uda mi sie was nadrobic a i czasu na to by nie udalo mi sie znalezc.
Urlop byl wmiare owocny bo juz nasz domek zaczyna wygladac za domkiem, mamy okna drzwi kable elekryczne , pociagniete rury i przewody wodno kanalizacyjne i ostatecznie zalane posadzki. Za kilka dni wchodza tynkarze i bedzie tynkowne w srodku by pozakrywac okna i przewody elektryczne. No i po tym etapie jestesmy prawie na zero a jeszcze kurcze do konca maja 2012 potrzebujemy mase kasy (10tys funtow) by jakos zamieszkac - a kurcze gdzie reszta- opal na zime i reszte prac czy chocby kuchenka do gotowania :-( mowie wam nie ciekawie....

Wczoraj bylam na interview bo jak sie uda zmieniam prace :) taka sama ale w innym miejscu i o wiele wiecej platna wiec zobaczymy.

Pochwale sie Mestwinkem bo juz od 2 tyg sam siedzi ( i od razu jaka ulga bo sie sam pobawi )

Nie wiem jak sie teraz odezwe bo mam mase pracy ze sprzataniem praniem i jakims ogarnienciem czy to przystosowaniem malucha do innego zycia i posilkow.

Mam nadzieje ze jestescie zdrowe i dzieciaczki rowniaz :)

Do góry