reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

hej dziewczyny,
ojj mnie ostatnio też coś ciagnie do domu:))) ale w pon moj brother przyjezdza wiec nie bedzie mi sie tak samej nudzilo, zwlaszcza ze mi troche podogadza bo jest swietnym kucharzem:)
pozatym po staremu do piatku babce dalismy czas na oddanie kasy ale chyba sie jej nie spieszy, zasiegnelismy porady prawnej u znajomej znajomego i napisalismy e maila ze ma czas do piatku, zobaczymy ...a jak nie to czeka nas wizyta na policji, chociaz ja w dalszym ciagu nie moge pojac jak ebay moze tolerowac takie oszustwa... pisalismy tez do nich odwolanie ale tez czekamy...
pozdrowionka:***

reklama
doty tez mam nadzieje ze tym naszym dzieciom przejda te leki.. byle krzyk stukniecie i on juz wrzask i leci do mnie a pozniej 2 godz nie moge sie go pozbyc :)

bzyczek witaj spowrotem , mi sie nigdy nie chce wyjezdzac z pl ale tym razem jakos tak wyjatkowo mi sie nie chcialo.. do ostatniej chwili liczylam na to ze w totka wygram i zostaniemy ale niestety...

przerażona ja Małej sama zdjęcie robiłam. Położyłam na białej macie i cyknełam dość sporo fotek-nie chciałam Jej u fotografa męczyć. Kilka się udało,wybrałam najlepsze i ja wywołałam u fotografa-zrobił mały retusz i zapłaciłam kilka funtów.Ale możesz też wywołać w maszynach np tesco czy asda mają w opcjach format paszportowy. Dużo taniej no i nie musisz dziecka męczyc bo nie wiado czy u fotografa takie maleństwo będzie współpracowało. Tu masz wymogi co do zdjęcia. http://www.paszporty.mswia.gov.pl/p...ja_zdjecie_ICAO_compliant_131062006_ver_5.pdf

doty jeśli chodzi o czwartkowy poranek to mi najbardziej pasuje po 9 bo po 11 już kładę Małą na drzemkę. No chyba,że wolisz później to też może być bo w sumie to ja planów jeszcze nie mam żadnych,wiec może być tez po południu.

bzyczek welcome back :) Super,że urlop udany. Znam ten ból powrotu-mi też zazwyczaj się tu wracać nie chce. Z Tobą też chętnie się na kawkę lub spacer umówię.

isabell piątek aktualny? O której Ci pasuje? Ja mogę cały dzień bo planów żadnych póki co.

Basienkaaa ja mam nadzieje,ze uda Wam się te kase odzyskać. Masakra jakaś z tym sprzedawcą. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie tej sprawy bo takich stresów w ciąży to ja Ci nie zazdroszczę.

Ja zauważyłam ostatnio,ze Nati często wkłada sobie palec do lewego ucha,często też pociera to ucho i nierzadko jest przy tym płacz i marudzenie. Tylko lewe ucho-prawego nie tyka wcale. Sprawia wrażenie takie jakby Ją to uch bolało. Temperatury nie ma,poza tym zachowuje się normalnie ale na wszelki wypadek umówiłam Ją na jutro lekarza niech zajrzy w to ucho bo trochę mnie to martwi. Mam nadzieje,że nie stracę tylko czasu i nerwów na tę wizytę.

dzięki dziewczyny za informacje w sprawie paszportu dla Małego :-)

ja mam plan namówić mojego na zamówienie biletów na kwiecień najpóźniej do weekendu (czyli musimy wybrać imię :-D a to wcale nie takie łatwe bo niby mamy a nie mamy). mój jakoś nie jest chętny do wizyty w Pl. i ja gdybym miała wybór wolałabym być w Pl natomiast mój w Szkocji :confused: jakoś jemu tu się bardzoooo podoba. u mnie to tylko kwestia języka i pracy (bo w Pl pracowałabym w zawodzie a tutaj kiedy to nastąpi to nie mam pojęcia).

co do zdjecia dla maluszka to do pierwszego paszportu nie ma wymogow zamkniektej buzi i otwartych oczu, tak jak to jest w pozniejszych paszportach. ja jak robilam patrykowi jak mial tydzien to mial oczy zamkniete a tym razem mial lekko otwarta buzie ale i tak zdjecie przeszlo :) nie patrza juz tak rygorystycznie jak np kilka lat temu :)

joasia moj dominik jak byl maly to tez wkladal palce do jednego ucha ciagnal za nie (tylko za jedno) i caly czas ruszal.. niewiem co to bylo ja nigdy nie poszlam z nim z tym do lekarza bo wsumie nie plakal ani nic.. mam nadzieje ze to ze twoja corcia rusza ucho to tylko taki trik a nie jakies problemy :)

Witam po zwariowanym dniu:-) ale takie dni lubie najbardzie:tak: mala wybiegala sie z dzieciakami.. nawet nie miala nic przeciwko jak ja kladlam do lozkaa:-) buzi buzi bajeczka i spi:happy2: Moj A ma dzis i jutro wolne wiec posiedzimy troszke razem:-)
Mariolka jesli masz ochote mozesz wpasc jutro na kawke albo w czwartek razem z Joasia:-) napisz kiedy Tobie pasuje:tak:
Joasia mozesz wpasc w czwartek o 9rano:-) nikola jest od 6.30-7 na nogach wiec nie ma problemu:-) zapraszam..
Basienka mam nadzieje ze uda ci sie odzyskac kasiurke do piatku.. trzymam kciuki:-)
Isabell daj znac jakie dni tobie pasuja w nastepnym tyg na jakies spotkanko:-) ja jak na razie nie mam zbytnio zadnych planow jedynie we wtorek rano jestem zajeta..
Magdziarz slyszalam juz gdzies o tych kaszkach.. szkoda slow.. jesli chodzi o pobyt w PL i rozpieszczanie pociech przez dziadkow to chyba kazda z nas to przechodzi.. od mojego przyjazdu minely 3tyg a ja nadal staram sie przywrocic nikole do normalnosci.. zycze wytrwalosci..
uciekam posiedziec troszke z mezem:-) milego wieczorku zycze...

Witam a ja wciąż dochodzę do siebie po urlopie. Masakra w pracy to myślałam, że zasnę. Teraz tyle spraw na głowie, że nie wiem za co się zabrać. Zaraz np mykam do dentysty:-(.
A muszę Wam powiedzieć, że znów poszłam z synem w PL do okulisty (ponąć bardzo dobrego specjalisty) powiedziałam mu szczerze, że syn dostał w Pl okulary tu stwierdzili, że on ich nie potrzebuje i ja nie wiem co mam robić. Siedzieliśmy 3 godz za nim skończył wszystkie badania, brakowało jeszcze tylko, żeby wyciągnął mu oko i pooglądał pod światłem:-D... W każdym razie stwierdził, że Krystian nie potrzebuje okularów!!! Cieszę się bardzo ale jak pomyślę, że wywaliłam bezsensownie ok 1000 zł na wizyty i okulary to mnie szlag trafia. Niestety w PL też są lekarze i LEKARZE...
Doty to jak tak wszystkich zapraszasz a o swojej najlepszej sąsiadce :-D zapomniałaś to ja się sama wproszę i też wpadnę z Bobkami w czwartek rano??? Aleks o nikim innym nie mówi tylko o Nikoli odkąd ją zobaczył. Wiesz nie możemy pozwolić, żeby usychali z miłości :-D

reklama
Do góry