reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Azorek dokładnie może nocki w takie dni kiedy potem masz męża w domu, żebyś chociaż mogła trochę odespać. 2 nocki i już masz 24 godz. O ile oczywiście dasz radę, bo np. ja na nocki się nie nadaję.
Zastanawiam się nad zmianą pracy albo cos bliżej domu albo coś wogle innego

reklama
Azorek ja pracowalam w piatek bo rano w sobote moj byl w domku i mialam nocke z soboty na niedziele i wtedy tez moj byl w domku ( no chyba twoj maz nie pracuje 7 dni z rzedu) . Jak chodzilam w poniedzialki to moj G mial ugadane w swojej pracy ze w ten dzien przychodzi pozniej bo tez bysmy sie mijali on zaczyna 8:45 (autobusem dojezdza godzine od nas) a ja najszybciej bylam w domku o 8:15/20.
Jak twoj nie pracuje w weekendy to moze te 24 godzinki?na nocki.

azorek wiem co czujesz , ja musialam odejsc z pracy bo szefowa przestala chodzic mi na reke z dniami pracy.. dawala mi takie dni kiedy moj maz tez pracowal wiec nie bylo wyjscia. myslalam o szkole ale doszlam do wniosku ze szkola kasy mi nie da wiec zaczelam szukac nowej pracy..
nie jest lekko bo wiadomo ze nikt nie zatrudni mnie w takie dni jakie ja moge a przedszkole przy 2 dzieci nawet z dofinansowaniem wyszlo by drogo. ostatnio znalazlam oferte na sprzatanie okazjonalne napislam maila i dostalam odpowiedz ze ktos sie ze mna skontaktuje w celu umowienia spotkania.. na tel sie nie doczekalam niestety :( ogolnie nie pracuje dopiero 2 tyg a juz mnie szlak trafia w domu..
badz dobrej mysli wkoncu moze sie cos znajdzie :D

zdrowka zycze dla wszystkich chorowitkow tych malych i tych wiekszych :) u mnie patrykowi ida trójki i od kilku dni budzi sie kolo 3-4 nad ranem i nie spi do ok 5! pozniej i tak wstaje o 8. jetsem taka nie wyspana ze szkoda gadac, jeszcze tylko 6 zabkow i bedziemy miec komplet :)

Hej dziewczyny :)
Azorek wspieram Cie myślami - ja mam dokładnie tak samo:-( i o tym samym myśle - i pomyslu nie mam jak???? tez chciałabym pojsc zeby te 16h nazbierać..........ale u mnie to jeszcze gorzej bo nie mam zednych chb ani innych a podobno jak sie to ma to dopiero mozna starac sie o dofinansowanie do przedszkola .....mój Kuba ma 17mcy w lipcu skonczy 2 lata i normalnie byłabym happy gdybym mogła gdzies polatac do pracy .........moj m cale dnie w pracy a my w domu..........ufffff nie to samo czuje !!!
A wiec nie jesteś sama..........a i jeszcze na dodatek mieszkamy ze wspołlokatorami ......ooooooo Marze zeby stanac na własnych nogach i byc choc troche niezalezna ale niestety.....i co robić czekac czy jak..........sama nie wiem- przecież nie może byc tak że nie mamy teraz wyjścia..........chociaż dołek za dołkiem.....
dziewczyny a gdzie wy na nocki pracowalyście? Bo faktycznie - racja! - 2 noce to 24 godz. nam potrzeba 16 tygodniowo.......hm.......... to dobry pomysl

Ja Isabelll i Kaska pracujemy jako opiekunowie do osob starszych. Ja pracowalam w domu opieki najpierw na dniowki ale po powrocie z macierzynskiego moglam tylko na nocki . Ja robilam 36 godzin ale niektorzy pracuja 12 godz czy 24 godz. Idzie sie do menagera i mowi co i jak i ze mozna pracowac w takie a takie dni i jak sie zgodzi to super.
Jak maz nie pracuje w weekendy to mozna tez pracowac na dniowki w sobote lub niedziele . Wtedy mozna juz miec 12 godz i jeden shift 6 godzinny co daje 18 godzin no chyba ze dwa dni po 12 godz.

Azorek ja pracowalam w piatek bo rano w sobote moj byl w domku i mialam nocke z soboty na niedziele i wtedy tez moj byl w domku ( no chyba twoj maz nie pracuje 7 dni z rzedu) .
wszystko bylo by git gdyby nie to ze noj czasem w soboty rano tez smiga do roboty :( czasem musi jezdzic na wycene do klienta i nie zawsze to sa godz wieczorne niestety:(( po za tym ja nie wiem czy dom starcow to dla mnie dobre miejsce...pracowalam w kilku i jakos sobie nie wyobrazam siebie w roli opiekuna
ale szukam dalej cv rozsylam nawet juz do pl firm choc zawsze bylam temu przeciwna :O ale jak mus to mus
w 3 agencjach maja moje dane raz w tyg im sie przypominam ale nadal cisza:((

Ejdzejka a czemu nuie macie chb ??? jak nie pobierasz zasilkow z pl to tu mozesz brac. no chb kazdemu sie nalezy i tu zarobkow nie biora po duwage. co innego child tax ale tez powinniscie dostac

dzięki doveinred - czaje......miałabym jakieś szanse ? co trzeba zrobić aby starać się tam o pracę?
azorek my juz czekamy na chb i reszte od lipca '10........i niemozemy sie doczekać - masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie pobieramy w polsce nic.......oni ciagle cos przesylaja - ostatnio dowod kuby im wysyłam ale juz mi odeslali i tak....pisma im piszemy dzwonimy - każą czekać.....masakra jest..............ogólnie.:-(

reklama
azorek ile czekasz juz na housing benefit? my mielismy wczoraj spotaknie z gosciem od benefitow. powiedzial ze spokojnie mozemy sie starac o housing i council tax benefit i cos tam jeszcze wszystko ma nam przeslac poczta wiec teraz czekamy. na stronkach jest napisane ze czeka sie ok 13 tygodni ale wiem ze moze byc i dluzej...

ja pracowalam na nocki w hotelu na recepcji ale to na zmiane z moim mezem. po 2 miesiacach szefowa oznajmila nam ze nie ma szans na to zebysmy dostali urlop w tym samym czasie- wiadomo brakowalo by im 2 osob wiec ja wtedy odeszlam a maz zostal.

Do góry