reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Doveinred współczuję, ale dobrze, że wszystko w porządku. Wiem o czym mówisz, druga ciąża to już nie to samo, chociaż ja miałam lepiej niż ty bo mój Kuba większy więc aż tyle ode mnie nie potrzebował

Vampiria to najadłaś się strachu, dobrze, że tą matę miałaś. Ja o tym myślałam ale w końcu nie kupiłam

Emilkaqq ja też jak do Polski lecę to zabieram wszystko. Ja też sama do Polski latam z dwójką, tylko powrót już jest lepszy bo wtedy z mężem. Nie powiem łatwo nie jest. Ja to nie biore wózka do Polski, tam mam drugi a małą biorę do nosidełka i zawsze wykupuję priorytet, wtedy ludzie się tak nie śpieszą i zawsze ktoś pomaga. Moja mała podobnie jak twoja leniwa i chodzić nie chce, sama zrobi kilka kroków i na kolana albo za rączkę

Azorek nie martw się, glowa do góry a pytałas czy możesz płacić w ratach, bo wiem że ogólnie nie robią z tym problemu

A ja się rozchorowałam. Wczoraj trochę mnie gardło bolało a dzisiaj to już masakra, nie wiem ile razy tej zimy byłam chora ale za dużo, ciągle coś, więc tym razem sięgnęłam po antybiotyk. Dzisiaj w pracy normalnie padałam, raz zimno a raz gorąco. Maja dzisiaj całkiem inne dziecko, uśmiechnięta, nawet sporo się sama pobawiła. Oj fajnie by było gdym odzyskała swoje zadowolone dziecko.

reklama
Hejka
Vampiria to sie najadlas strachu.My sie obylismy bez tego sprzetu.Polozna powiedziala , ze jest zbedny chociaz Asiula byla wczesniakiem, o niskiej wadze.HMMM ale ona spi w spiworku, a jak przykrywalam ja kocem to zawijalam go pod materac.Ona dlugo spala w koszyku.Co do kawki to dopiero sobote mamy wolna, chyba ze wpadniesz na grupe w srode(10.30-12) albo w czw(10.30-12).

Dziewczyny chyba jakis wirus panuje bo ja w zeszlym tyg wymiotowalam, Kupela i jej Malenstwo meczyly sie kilka dni, Asiek tez a teraz Piotrus EwY I Doveinred.Szok!!!

Emilkaqq zycze udanego urlopu.My wybieramy sie dopiero w lipcu, za to na slub mojej siostry
I tu potrzebuje pomocy.Szukam jakiegos fajnego prezentu( garnki odpadaja).Moze cos co wy bardzo chcialybyscie dostac czy tez dostalyscie???

Ale namierzylam zaj..sta stronke o wieczorach panienskich...
Wieczór panieński Warszawa, Kraków, Wrocław, Gdańsk, Sopot, Trójmiasto - największy organizator wieczorów panieńskich w Polsce

Ja tez zawsze biore wozek prawie pod samolot a maly chodzi od ho ho . Jest prosciej czasami juz sie go wlozy do wozka i siedzi i nie trzeba biegac po calym lotnisku a jak czekasz w kolejce to przynajmniej nie trzyma sie torby i jego na rekach- dodatkowy problem. Ja jestem raczej za tym by miec wozek do konca.

Vampiria-
dzieki kochana :) juz przegladam linki. My przy Barnimie nie mielismy bo na poczatku to spal w moses basket zaraz przy mnie a potem jak byl w lozeczku to spal w spiworku i nawet nie przyszlo nam do glowy ze cos mu sie stanie wiec nawet nie szukalismy takich zabawek .

azorek- kurcze przekichane , moze sie jeszcze jakos uda nie poddawaj sie.
Isabell- no u Ciebie lepiej bo Kuba wiekszy ale tez wiadomo ze sa obowiazki wiec tak czy tak sobie nie odpoczelas. Biedulka jestes, ja tez juz tej zimy bylam chora z 5 razy- przesada. Zdroweczka :)

Azorke glowa do gory!!!!Moze przedszkole dla Amelki i wtedy bedziesz miala lepsze opcje co do pracy????
hmm nie zrozum mnie zle ale za co ja te przedszkole mam oplacic niby?? darmowe jest od 2 roku zycia pod warunkiem ze pracujesz min 16h tyg. i tu nam sie kolo zamyka amelka ma 18mcy dopiero i pkt drugi---nie mam pracy!! a ciezko mi znalesc prace na wieczory bo za dnia nie dam rady--zajmuje sie amelkowna iduuuuupinka blada :/
no jak nic nocki pod latarnia mi zostaja:/ tylko zimno w nocy jeszcze i jakos chyba do lata z tym poczekam;]
a szkola no trudno jak bede miala 60 lat (o ile dozyje) to sobie pochodze do szkoly na razie nic z zrealizacji moich planow nie bedzie:((( wqrza mnie to ze lukasz jakos moze se popracowac i wjsc z kolegami na piwko...a ja ani pracy 9bo przeciez to on zarabia na dom:/) a tym bardziej piwka z kolezankami niet bo wszystkie dzieciate albo z facetami albo maja mase zajec i nauki na studiach. no dola mam na maxa dzisiaj:/

azorek- a moze to co ja robilam na nocki albo takie cos jak Kasia ? zawsze na nocki a opiekunow potrzebuja. Praca taka sobie wiadomo :sorry: ale zawsze cos????

My mamy monitor oddechu Angel care,przeszlo mi ostatnio przez myśl,że jak Mała skończy 3 miesiące to powoli z maty będę rezygnować i z samej opcji niani korzystać,ale po tym co przeczytałam to chyba jednak mi ta mata dłużej posłuży...

reklama
azorek- a moze to co ja robilam na nocki albo takie cos jak Kasia ? zawsze na nocki a opiekunow potrzebuja. Praca taka sobie wiadomo :sorry: ale zawsze cos????
a kto mi sie mloda zajmie rano??zanim ja na ten oxgangs sie dobije to bedzie 7-8 rano a mloda jak wiadomo juz na nogach. a lukasz do pracy smiga o 8.30 :((
szukam gdzie sie da i wysylam mase cv ale jakos tel milczy:/
ja sie odespalam z dolem i juz mi lepiej dzisiaj...o tyle o ile moze byc lepiej---ledwo chodze,z bolu w glowie mi sie kreci i strasznie mi slabo a jak wezme moje tabletki przeciwbolowe to zasne po nich bo mnie zamulaja:( qzwa a moj w robocie i nie ma jak przyjechac...ehhhh byc kobieta :/

Do góry