reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Doveinred dzięki.
Oj ja chyba też mam mysz. Ostatnio robiliśmy porządki na szafkach i wszystkie reklamówki są w strzępach, reklamówka wisząca na drzwiach też co jakiś czas jest w strzępach. Co można tutaj kupić na myszy?
Mnie kurde znowu jakieś przeziębienie łapie, kurde jeszcze nigdy tyle nie chorowałam jak tej zimy, co chwile coś
Dzień w pracy straszny, jeszcze jutro i weekend wolny

reklama
isabell- ciezko powiedziec. My ma myszy zakladalismy lapki i po 8 mies wkoncu wpadla pierwsza :) .
Sa trutki na myszy i szczury ale jak dzialaja nie wiem. Tez mamy taka trutke i zjadaja z niej ale nadal myszy sa. Wiec pytanie : czy dziala? albo czesc zabila i jest tu poprostu z tuzin myszy.
Najlepiej je lapac (z naszego doswiadczenia) recznie, w pudelko na slodka przynete albo na popkorn do mikrofalowki- wlozony do torby (ale nie solony tylko ten slodki) . Lubia jeszcze bulke tarta z Morrison.

Ogolnie rzecz piorac - kup dobrego kotka :)

Doveinred Ty to masz z tymi myszami ja się myszy nie boje ale jakby w domu była to bym panikę siała straszną a jak Ty tu piszesz że 4 złapałaś to ja normalnie mam dość horror jakiś.
Super że już tylko 60 dni do cesarki minie strasznie szybko i dzidzia będzie z Wami

Ola super robótki tylko kiedy Ty czas znajdujesz

Moja kolezanka kiedys tez miala problem z myszami - mowila,ze bylo okropnie - one wlazily nawet na firanki do gory - bala sie, ze wkoncu ktoras wejdzie do lozeczka syna...okropienstwo. Tyle,ze ona wynajmowala mieszkanie - zglosila to lanlordowi i ten przyniosl jakas dobra trutke,bo myszy po paru dniach nie miala... no ale co zrobic-takie uroki Szkocji-plagi myszy:)

no my tez wynajmujemy ale to stara kamienica na leith walk-u pomiedzy deskami a solidna podloga jest okolo10 cm szpara. A w lazience nawet slyszymy sasiadow w szafce . Przechodza pod podlogami po calej kamienicy.

podziwiem was ze tak zyjecie z myszami :) mnie to byle robak czy pajak obrzydzal i jak tylko gdzies jakiegos zobaczylam to pozniej caly dzien chodzilam i patrzylam po scianach czy nic nie ma :D na tym mieszkaniu naszczscie nie ma zadnego robactwa i oby tak zostalo :)

anitha- no nam myszy nie przeszkadzaly az do tego roku. Przez ta zime tak sie rozmnozyly i zaczely podjadac produkty na szafkach.
Ogolnie to mialam 8 chomokow, 2 swinki morskie- wiec gryzonie mi nie straszne :)

dziendoberek:D dalej katar mam ale z zatok wiec sie mecze:/ grrr ponad tydzien juz buuuuuuuuuuuuuu niech to cholerstwo idzie w cholere bo juz nie daje rady:/
dziewczyny widze,ze nie jedna z was ma juz roczne dziecko i tak sie zastanawiam,czy szczepilyscie juz swoje pociechy ta potrojna szczepionka:odra,swinka,rozyczka?? bo ja sie tyle o tym naczytalam i jestem troszke przestraszona-nie wiem ile w tym prawdy,ale im czlowiek wiecej czyta tym glupszy chyba:) ta szczepionka wywoluje tyle kontrowersji, ze juz sama nie wiem...
A jesli szczepilyscie to napiszcie prosze jak przeszly to szczepienie wasze dzieci? bo to ponoc najciezsza do przejscia szczepionka.
I sorki jesli ten temat juz kiedys byl...

Emilkaqq-- co do szczepionki-- dzieci reaguja na nia czesto goraczka,wysypka itp sa marudne i placzliwe,klopoty ze spaniem(bezsennosc). amelkowna przez prawie 3 noce nic nie spala a ja chodzilam na rzesach,pilam kawe litrami i siedzialam z nia nawet do 5 rano bo ciagle chciala sie bawic :O ale lepiej zaszczepic niz pozniej dziecko mialo by zalapac np rozyczke---poczytaj jakie sa skutki u tak malych dzieci zachorowania na te choroby!! a te wszystkie internetowe pogloski to wielkie g*wno za przeproszeniem. dotycz aszczepionki ktora my dostawalismy wlasnie z rtecia!! teraz juz tego nie ma a o autyzm sie nie martw bo jak dobrze doczytasz odpowoednie fora msdyczne to sei dowiesz ze na 100% nie jest pewne ze to po szcepionce :) ale popros w przychodni zeby na pneumokoki czy meningokoki podali w innym terminie(bo tu jak pisza dziewczyny podaje sie skojazona + meningo czy pneumo) ja dopytalam lekarza ze nie powinno sie podawac tych szczepien razem bo przez to wlasnie u dzieci wysypki itp objawy i dzieci gorzej znosza:/ lepiej najpierw zaszczep na ospe i rozyczke. takie moje zdanie aaaa i przygotuj sie --nurofen i nieprzespane nocki--choc wiem ze czesc dzieciaczkow dobrze reagowala na szczepienie to jednak wieksza czesc sie meczyla:((

Ja lece spac. Jutro wielki dzionek :) Barnim bedzie u Emilii a ja wyskocze na ciecie :) Musze sie wyrobic i wyspac bo wizyta fryzjerska na 10 rano.

Milej nocki :)

reklama
azorek - ja wiem jakie konsekwencje moga byc jesli dziecka sie nie zaszczepi, co grozi dziewczynkom pozniej jesli zachoruja na np. rozyczke w nieodpowiednim czasie , a co chlopcom... tyle tylko,ze ja zawsze jak naczytam sie zlych rzeczy to pozniej juz mam metlik w glowie, dlatego tez zapytalam jak przeszly to szczepienie wasze dzieci i podejrzewam, ze Nadke tez zaszczepie, ale chce jeszcze o tym porozmawiac z lekarzem-co maja ciekawgo do powiedzenia. Bo jak moje kolezanki chodzily sie dopytywac to kazdy mial jakas inna wersje.

Do góry