reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Hej dziewczyny. My wczoraj byliśmy na chrzcinach, bardzo fajnie było i naprawdę miło spędziliśmy czas, tak naprawdę nic nie wypiłam ale mało spałam i dzisiaj przez cały dzień czułam się jak na wielkim kacu. Maja robi postępy i pomalutku zaczyna raczkować a tak poza tym to straszny z niej urwis.
Emilia co do karmienia to ja najpierw zaczęłam wprowadzać butle w ciągu dnia głównie, czekałam aż mi się tego mleka uzbiera sporo i wtedy karmiłam ją piersią, na noc zazwyczaj dostawała cyca i w nocy o ile się budziła to też i zawsze rano a w ciągu dnia to róznie po ok 2-3 tyg zaczęłam dawać jej kaszkę a potem słoiczki. Nie przestrzegałam tego podziału na miesiące że słoiczki od 6 mies, a tutaj też od razu dawałam jej słoiczki po 9 i 12 mies żeby się dziecko przyzwyczajało a teraz pomału daję jej to co mamy na obiad.
misialula co do skazy białkowej to ja jej nie mam stwierdzonej, lekarka powiedziała zebym narazie wyeliminowała mleko i produkty zawierające mleko i zobaczyła reakcję dziecka, jeśli będzie lepiej to znaczy że to mleko. Teraz ciężko mi stwierdzić czy to mleko co prawda to ha dostaje od tygodnia i tak skórę na policzkach miała szorstką teraz jej się wygładziła, miała wysypkę na bużce taka czerwoną z białym wypełnieniem i to jej tak pomalutku schodzi więc zobaczymy co będzie dalej. Lekarka powiedziała też że może to być trądzik niemowlęcy bo wygląda podobnie. No w szkocji niestety wszystko jest normalne i o wszystko trzeba się wykłócić. No ale co zrobić, tego nie przeskoczymy.

Witam wszystkich
Nie wierzę że dzisiaj pierwsza jestem. No cóż Maja zrobiła pobudke o 7 i właśnie położyłam ją spać więc mam chwilę dla siebie, postanowiłam wypić z wami kawę alę widzę że nikogo nie ma.

Witam moja już drugi dzień wstała o 6, no ale tatuś dstanął na wysokości zadania, i miałam szansę pospać hiii.

U nas co do chrzcin mamy komplikacje, chrzesny nie ma bierzmowania i żyje bez ślubu, co prawda do pazdziernika, no ale jednak.

A to coś na temat....

[video=youtube;llxwpM1LHkU]http://www.youtube.com/watch?v=llxwpM1LHkU[/video]

HEJ
bylysmy wczoraj u lekarza.Asi robi sie ciemieniucha:( no i ma zaczerwnieniona skore-lek stwierdzil, ze pewnie dlatego ze ma wrazliwa.Dostalysmy jakis krem i oliatum do kapieli:) Powinno pomoc.Smaruja je teraz oliwa z oliwek.Jonson poszedl w odstawke.Hmmm moze ja sie na niego skusze.
Dzis bylysmy u hv.Asia wazy 7200.Rozmawialam z babka na temat zywienia.Co prawda niczego niwego sie nie dowiedzialam, raczej potwierdzila to co sama powiedzialam.Wiec postaram sie ja karmic rano i wieczorek piersia (wczoraj nakarmilam ja piersia o 10.30 i dopiero o 20 zaczely mi sie robic kamienie) a poza tym sma.A jedzonko zaczniemy wprowadzac za tydz lub dwa.A no i za jakis miesica dostaniemy zaproszenia na badanie Asi, takie na pol roku zeby sprawdzic jej rozwoj.

witajcie :-)
Emilia-ja karmilam piersia do 8 miesiaca (przerwalam bo chciałam troche odpoczac :) bo zaszłam w ciaze)..od ok. 5-6 miesiaca poprostu wprowadzalismy mu rozne jedzonka-moze dziwne-ale nawet chlebek -i poprostu to co my jedlismy. oczywiscie tylko najpierw "po gryzku"...i wyrósł chłop jak dab :)
nie wiem..kazde dzidzi jest inne..ale mysle ze warto powolutku i delikatnie probowac wszystkiego.
DZIEWCZYNY...jak długo sie czeka na Child Benefit?? kurcze-jakos nie moge sie doczekac ;/ kazdy mowi co innego..a złozylam na poczatku roku dokumenty...czy trzeba ich "cisnac"??

witam i ja.nadrobilam zaleglosci i mam doslownie chwilke zeby popisac i uciekam do pracy:-Djakos dzien mi sie krotki zrobil hihi i nagle widze ile mam do zrobienia w domu:szok::baffled: jak nie pracowalam to jakos wszystko odkladalam na pozniej a jak zaczelam prace to znowu mnie cos goni i sprzatam,piore,prasuje,gotuje ....i zanim sie obejze juz czas do pracy:baffled:
Teraz zastanawiamy sie z Asiek kiedy nawiedzic Azorek:)chyba ze ona ma ochote nawiedzic nas:)
:-D:-D:-D zapraszam,zapraszam....moze piatek???albo czwartek???? jutro lece z mala na szczepienie na 10 wiec wroce zrobie obiad odsapne i bede gnac do roboty:zawstydzona/y: najszybciej zgadam sie z Wami przez smsy bo ostatnio rzadko kompa odpalam:zawstydzona/y::dry: aaaa ja ciasta nie upieke ale moge kupic:tak::-):-):-)no chyba ze ten rozslawiony serniczek "sam" do mnie przyjdzie;-):-D:-D
mialam jeszcze cos pisac ale juz nie pamietam co:-(
spadam juz laseczki szykowac sie do roboty i jakas kawke spije przed wyjsciem:tak:
papapapaty i postaram sie zagladac czesciej na forum:tak::-)
EDIT: juz wiem co mialam pisac hihi praca super...wreszcie moge sie pochwalic ze pracuje w councilu;-):-D niby praca jest od 17 do 20 ale konczymy 30min wczesniej i w piatki niby od 17-19 a konczymy o 18:-D:-Da placa za calosc hihi tak to ja moge pracowac hehehehe

Ostatnia edycja:
azorek gratuluje najwazniejsze ze ty jestes zadowolona.

beti z chb to bywa roznie jeden czeka kruciej inny dluzej trzeba do nich dzwonic i sie dowiadywac jesli czekasz juz tak dlugo. bywaja przypadki ze oni gubia aplikacje i trzeba skladac ponownie. nie staty nie zawsze sa chwtni do zwracania ale czasem sie udaje odzyskac to co jak by nie patrzec sie nalezy w takim wypadku. dla pocieszenia powiem co ze przy 2 dziecku wszystko zalatwiasz od reki dzwonisz podajesz i juz jest :-)

reklama
dzieki ANITHA...kurcze-u mnie ciężko z językiem...a kazdy kogo sie czlowiek pyta mowi co innego...
ale masz racje :) juz mi tylko 8 dni zostalo-wiec juz na drugie by sie załatwilo :)
kolorowych snow :-)

Do góry