niby tak ale w ciagu tygodnia moze odrzucic ci cyca jak sie przyzwyczai do butli. nie koniecznie musi ci sie mleko konczyc tylko mala przechodzi pewnie skok rozwojowy. przy skoku dzieci albo jedza wiecej albo mniej, zreszta joasia ma juz 4 mce wiec i jedzenia potrebuje wiecej.. i teraz decyzja nalezy do ciebie czy bedziesz wytrwala i dawala jej tylko cyca czy butle. jesli zostaniesz tylko przy cycu powinnas zauwazyc rozniece po kilku dniach ze jest lepiej i ze maz tez wiecej mleka.
reklama
Ciezkaa sprawa.
Przez ostatnie kilka dni Mala dawala niezle koncerty.Mysle, ze byla glodna.Chociaz w koncu zasypiala.Czy zasnela by glodna?Moze az tak sie umeczyla, ze zasnela?Nie wiem
Wczoraj popoludniu probowalam jej dac cyca ale po kilku probach go wypluwala.Moze z lenistwa-napewno latwiej jesc z butelki.Ale tak naprawde nie wiem.
Dzis rano obudzilam sie z wielkim cycemStwierdzilam ze pewnie panikuje.Nakarmilam ja, sciagnela wszystko a za pol godz byla glodna i zjadla jeszcze 30ml ktore wczoraj sciagnelam.
Moze nadszedl juz czas zeby zegnac sie z cycem?W srode skonczy 5 miesiecy.Moze juz czas na cos konkretniejszego?
Jak dlugo wy karmilyscie piersia?
Przez ostatnie kilka dni Mala dawala niezle koncerty.Mysle, ze byla glodna.Chociaz w koncu zasypiala.Czy zasnela by glodna?Moze az tak sie umeczyla, ze zasnela?Nie wiem
Wczoraj popoludniu probowalam jej dac cyca ale po kilku probach go wypluwala.Moze z lenistwa-napewno latwiej jesc z butelki.Ale tak naprawde nie wiem.
Dzis rano obudzilam sie z wielkim cycemStwierdzilam ze pewnie panikuje.Nakarmilam ja, sciagnela wszystko a za pol godz byla glodna i zjadla jeszcze 30ml ktore wczoraj sciagnelam.
Moze nadszedl juz czas zeby zegnac sie z cycem?W srode skonczy 5 miesiecy.Moze juz czas na cos konkretniejszego?
Jak dlugo wy karmilyscie piersia?
no ja niedlugo. dominika 2 mce, od urodzenia wydawalo mi sie ze mam za malo mleka i zaczelam dawac butle na noc. przez to w ciagu dnia bywalo coraz gorzej i zrezygnowalam. przy patryku uparlam sie ze chce karmic i wszystko bylo ok. jak mial miesiac bylismy w pl. wiadomo ze nie zawsze moglam byc w domu i tesciowa dawala mu butle. pozniej po powrocie odrzucil mi cycka. w nocy karmilam normalnie a dzien musialam odciagac. jak mial 3.5 mca przeszlam na butle bo jednorazowo odciagalam juz tylko po 20 ml.
dajesz jej cos oprocz cyca? moze poprostu by wystarczylo jak bys jedno karmienie zastapila zupka , pozniej jakies owocki... zrobisz jak uwazasz jesli ci zalezy to nie poddawaj sie wytrzymalas juz tak dlugo najgorsze juz wsumie za toba :-) i pamietaj ze mleko tez kosztuje (8 f na tydzien ) do tego butelki i samo wstawanie nocne robienie sprawdzanie czy nie za cieple... a cyca masz zawsze pod reka :-)
dajesz jej cos oprocz cyca? moze poprostu by wystarczylo jak bys jedno karmienie zastapila zupka , pozniej jakies owocki... zrobisz jak uwazasz jesli ci zalezy to nie poddawaj sie wytrzymalas juz tak dlugo najgorsze juz wsumie za toba :-) i pamietaj ze mleko tez kosztuje (8 f na tydzien ) do tego butelki i samo wstawanie nocne robienie sprawdzanie czy nie za cieple... a cyca masz zawsze pod reka :-)
witam mamusie
Jestem sales leaderem firmy AVON na terenie UK. Szukam nowych konsultantek. Jesli chcialabys zarobic dodatkowe pieniadze i podreperowac domowy budzet - zapraszam - nic prostrzego.
Wejdz na moja strone youravon.tk i skontaktuj sie ze mna.
Pozdrawiam serdecznie
Marta
Jestem sales leaderem firmy AVON na terenie UK. Szukam nowych konsultantek. Jesli chcialabys zarobic dodatkowe pieniadze i podreperowac domowy budzet - zapraszam - nic prostrzego.
Wejdz na moja strone youravon.tk i skontaktuj sie ze mna.
Pozdrawiam serdecznie
Marta
Emila dziecko karmione piersia moze dostac juz cos innego do jedzienia od 5 mies a sztucznie od 6 mies.
Ja karmilam 5 mies. Barnimek dostawal pierwsze sloiczki juz jak skonczyl 5 mies moze troszke wczesniej ale nie zabardzo. Daj jej moze jusz jakas zupke ..nie wiem ja dawalam sloiczki z HIPPa i jadl, ale sama mozesz zrobic cos.
Ja karmilam 5 mies. Barnimek dostawal pierwsze sloiczki juz jak skonczyl 5 mies moze troszke wczesniej ale nie zabardzo. Daj jej moze jusz jakas zupke ..nie wiem ja dawalam sloiczki z HIPPa i jadl, ale sama mozesz zrobic cos.
Zastanawialam sie nad tym.Hmm ale jak to rozegrac.Dzis przez caly dzien dawala jej piers a potem "dokladke" 30-120 ml sma.W ksiazeczce pisze zeby zaczac podawac dzidzce pokarmy najpierw lyzeczke lub dwie myslicie , ze wystarczylo by?Nie chce jej wprpwadzac sma i jedzonka razem bo boje sie jak zareaguje, wiec musze zdecydowac co pierwsze.Nie wiem jak to zrobic?
1.dac piers a potem 1-2 lyz.jedzonka?A co jesli nadal bedzie glodna?Dac jej wiecej jedzonka czy sma????
2.czy przestawic ja na sma i za tydz lub dwa dac jej jedzonka?
Zauwazylyscie ze jak cos sie partoli to zwykle w weekend?Jutro rano zadzwonie do hv i zobaczymy co ona powie.
Ja zglupialam.
1.dac piers a potem 1-2 lyz.jedzonka?A co jesli nadal bedzie glodna?Dac jej wiecej jedzonka czy sma????
2.czy przestawic ja na sma i za tydz lub dwa dac jej jedzonka?
Zauwazylyscie ze jak cos sie partoli to zwykle w weekend?Jutro rano zadzwonie do hv i zobaczymy co ona powie.
Ja zglupialam.
Emila jeszcze nie wiem,grupa startuje gdzies od polowy sierpnia,poderzewam ze bedzie kolo lidla ale jeszcze skontaktuje sie z prowadzaca to dam wam znac albo podam wam numer do niej:-)
Emila najlepiej bedzie ak skontaktujesz sie z hv,mi bardzo duzo pomogla i rozwiala wszelkie watpliwosci,ja rozne zupki czy owoce najpierw podawalam stopniowo,co do karmienia to radzic za duzo nie moge bo prawie wogole nie karmilam ale jak bardzo ci zalezy to moze probuj dalej albo na zmiane raz cyca potem butla,ale wiadomo ze po butli bedzie dluze najedzona
Emila najlepiej bedzie ak skontaktujesz sie z hv,mi bardzo duzo pomogla i rozwiala wszelkie watpliwosci,ja rozne zupki czy owoce najpierw podawalam stopniowo,co do karmienia to radzic za duzo nie moge bo prawie wogole nie karmilam ale jak bardzo ci zalezy to moze probuj dalej albo na zmiane raz cyca potem butla,ale wiadomo ze po butli bedzie dluze najedzona
reklama
Podziel się: