reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

ja tez mialam kilka ubranek i husteczki do dupki. u nas pampersy daje szpital , tak jak i sami kapia dziecko albo raczej plukaja :-) duzo rzeczy nie ma sensu brac tymbardziej jesli bedziesz miala cc. napewno polezysz w szpitalu kilka dni wiec maz na bierzaco moze ci donosic to czego bedziesz potrzebowala:-)
w ktorym szpitalu bedziesz rodzila ?

reklama
Nam wykapali mala.Ale jakbysmy chcieli to polozna pokazalaby nam jak to zrobic.Romek mogl byc z nami od 9.00 doza 21 wiec sporo czasu zeby cos podrzucic:)

emilia mi dzieci tez wykapali ale tak ze dominik mial skrzepy krwi we wlosach! pozniej jak to zaschlo to w domu dopiero po 2 kapielach sie zmylo. a patrykowi rozwalila glowke podczas porodu(przebijajac wody) i leciala mu krew, tego tez nie zmyli- no chyba ze nalecialo spowrotem...

Ostatnia edycja:
witajcie :)
nie straszcie mnie...mi tylko położne powiedziały-ze mam bardzo ładna blizne po cesarce-i ze pewnie w Polsce rodziłam..wiec nawet nie chce sobie wyobrazac jak mi tu zrobia..
a bede rodzic w Princess Royal Maternity -na Alexandra Parade.
w moim sz\pitalu w Polsce to miałam dziecko dopiero przy sobie na trzeci dzien na stale-choc do kapieli nam je brali...i tylko wyprawke do domu musiałąm miec.teraz mam wszystko-ale pewnie jak mówicie-beda mi dowozic w miare potrzeb. a jeszcze chciałam zapytac o pas poporodowy-tutajk pewnie nie trzeba? poprzednio nie spionowali by mnie bez pasa.przywiozlam sobie-bo mysle ze to bardzo pomaga-przynajmniej po cc-nie boli tak brzuch .

nikt cie nie chce straszyc beti :-) ja rodzilam w tym szpitalu dwa razy i wiem ze wszystko zalezy na kogo sie trafi. za pierwszym razem opieke i wszystko mialam ... nienajlepsza, a za drugim nie moge narzekac ale to pewnie tez dlatego ze juz inaczej patrzylam na to wszystko wiedzialam co mnie czeka i mialam swoj pokoj z lazienka :-) przy cc napewno bedzie inaczej bo idziesz w wybrany dzien i ci robia a porod naturalny trwa roznie dlugo wiec i polozne sie w tym czasie zmieniaja co chwile :-)
nie bedzie tak zle zobaczysz tylko moge ci powiedziec ze okropnie tam karmia wiec przygotuj meza na to zeby cos ci przynosil ;-)

co do tego co szpital oferuje i czego ty nie musisz brac to : pampersy, podpaski, nawet ubranka jakies tam maja jak by ci braklo :-) wszedzie pisza zeby wziasc szlafrok.. ale jest tam tak goraco ze sie nie przydaje chyba ze lubisz.. ale uwazam ze to zbedny bagaz. aa i wez sobie pieniadze taka babka chodzi i robi zdjecia dziecom ,fajna pamiatka . ja niestety nie mam bo za pierwszym razem nie mialam kasy a za 2 wyszlam po 11 godzinach do domu.

witajcie :)
nie straszcie mnie...mi tylko położne powiedziały-ze mam bardzo ładna blizne po cesarce-i ze pewnie w Polsce rodziłam..wiec nawet nie chce sobie wyobrazac jak mi tu zrobia..
a bede rodzic w Princess Royal Maternity -na Alexandra Parade.
w moim sz\pitalu w Polsce to miałam dziecko dopiero przy sobie na trzeci dzien na stale-choc do kapieli nam je brali...i tylko wyprawke do domu musiałąm miec.teraz mam wszystko-ale pewnie jak mówicie-beda mi dowozic w miare potrzeb. a jeszcze chciałam zapytac o pas poporodowy-tutajk pewnie nie trzeba? poprzednio nie spionowali by mnie bez pasa.przywiozlam sobie-bo mysle ze to bardzo pomaga-przynajmniej po cc-nie boli tak brzuch .

Hej no ja mialam cesarke tutaj i powiem ze blizny wogole nie widac i jest calkiem malutka. Pas.. jaki pas... ja nic takiego nie mialam teraz jakao tako kojaze co to jest i sobie takie cos musze sprawic bo nie wiem czy bede normalnie rodzic czy cesarka znowu wiec na wszelki wypadek dobrze miec.. Tu jak masz cesarke to i tak masz dziecko przy sobie .. no niectety mozesz zawolac polozna by Ci podala dziecko do karmienia, polezenia czy do przewiniecia ale z doswiadczenia wiem ze nie zabardzo chetnie przychodza (pierwszy i drogi raz spoko ake jak wiecej sie bazuje to juz im mina zrzednie wiec jest sie skazanym na siebie......Pamietam jak nie bolak brzuch jak bralam malego brrrrr...

A sco u nas.. bylam tydzien w domku nie bylam w pracy bo troche mnie brzuszek bolal i na wszelki wypadek wrazie czego zostalam w domu, ale dzic trzeba isc i sie pomeczyc. Narazie czuje sie dobrze, poranne mdlosci nie zabardzo dokuczaja, napina mnie ale nie wymiotuje. Mam zachcianki..... przedewszystkim na kwasne choc lodami nie pogardze.
Bylismy dzis na basenie z Barnimkiem troche sie pomoczyc i odmoczyc.
Zo baczymy jak reszta dniz minie.
W sierpniu czeka mnie troche wizyt bo 4 mam skan 12 wizyta z polozna a 25 znowu skan ten na 12 tyg. normalnie co tydzien cos.

Beti kazda z nas ma inne doswiadczenia wiec nie ma co brac do siebie i sie nie martw na pewno bedzie dobrze,ja narzekac nie moge jedzenia dobre opieka super i to najwazniejsze a ty sie nie stresuj tylko odpoczywaj i czekaj na swoje malenstwo:-)

b_eti ja miałam cesarkę w ostatnim momencie, przecięta jestem na całą długość podbrzusza ale akurat w takim miejscu że przy normalnej bieliznie nie widać. U mnie w szpitalu mieli pampersy, chusteczki i podkłady i podpsaki ale trzeba było o nie poprosić. ja miałam swoje, tak samo koszulę do spania to tak conajmniej 2 bo jest tak gorąco że będziesz się strasznie pocić. Mnie po cesarce pielęgniarku umyły i dały ich koszulę zeby swojej niepotrzebnie nie brudziła. Położna zależy jaka, jednej nocy była taka że robiła łaskę że wogle zajżała do sali ale reszta była ok w nocy pomagały w ciągu dnia też co chwilę przychodziły i pytały czy w czymś pomóc. Ciuszki dla dziecka będziesz potrzebowac no i dla siebie jakies kosmetyki, ewentualnie krem na piersi ja nie nie miałam i żałowałam bo już w szpitalu mała bardzo mi poraniła i potem przez kolejne 3 dni jej nie karmiłam tylko odciągałam bo mi mleko z krwią leciało.
A ja jeszcze do 7 sierpnia wolność a potem powrót do pracy, szczerze to nie chce mi się bardzo ale 2 dni w tyg narazie więc jakoś przeżyję. Dzisiaj jedziemy na imprezę, w niedziele chrzciny a potem niestety do teściów co mnie wogle nie cieszy ale co zrobić. Dzisiaj byłam u fryzjera zrobiłam sobie blond pasemka

HEJ
my dzis zaliczylysmy basen:)Troche sie zawiodlam bo myslalam, ze beda specjalne zajecia dla maluchow a okazalo sie, ze to czas dla nich.Chyba zapisze mala do water babies.
Krem malej nie pomaga, w pon idziemy do lekarza.
Ja jestem zadowolona z opieki.Babki byly super,mile i opiekuncze.

reklama
Hej
Chyba mleczko mi sie konczy...wczoraj wieczorem Mala dala taki koncert,ze lecialam do sklepu kupic mleczko.Wypila 100 ml herbatki koperkowej(myslalam ze moze brzuszek ja boli) a potem 100 ml mleka.Dzis rano nakarmilam ja,a po pol godz byla glodna i wciagnela 200 ml mleka:szok:
wiec dzis kupilismy puszke SMA i zobaczymy.Nie bardzo wiem jak to zrobic.Postaram sie ja karmic napierw piersia a potem butelka.Bedzie dobrze?

Do góry