reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Anitha a możesz mi powiedzieć jakie mleka pepti są dostępne? Bo ja z moją lekarką mam tak że musze wiedzieć co chce bo inaczej to mi jakieś g... wciska. Wiem że ha jest dla tych z lekka alergia ale niestety wiem ze takiego nie ma w uk wiec zostaje mi pepti mam nadzieje ze mała się przekona, bo już po 2 dniach widzę poprawę.
A ja dziewczyny chętnie bym już wróciła do szkocji tylko jak czytam że tam pogoda do kitu to mi się trochę odechciewa. Ja moje dziecko ciągle męczę z leżeniem na brzuchu i widzę już duże postępy.

reklama
Witam:)
Gasiorek juz mialysmy z Asiek wysylac za toba list gonczy:)
W piatek wybieramy sie na basen (o 10.30) sa zajecia dla dzidziek.Zapraszamy!Moze jek sie umowie z ekipa to nie zaspie:D
B_eti to juz ostatnie chwile!Pewnie nie mozesz sie doczekac...Trzymamy kciuki.
Asiek ja jestem za.Zwlaszcza jak bedzie sernik:p
My dzis po szczepiace.Teraz mamy spokuj do roczku.Asia przespala caly dzien i juz chrapie.
Isabell nie zapytalam hv o to mleko-zapomnialam, ale widze ze dziewczyny sie tu znaja na tym.
Pa

sernik jest!! studzi się!!

Zapraszam na jutro, bo jak mąż przyjdzie jutro z pracy to sernik może zniknąć w niewyjaśnionych okolicznościach ;-) :-D.

uciekam spać do jutra!!

A ten list gończy to teraz Ewy się dotyczy!! hiii

isabela nie pamietam jakie sa inne tylko to pepti junior mi tak utkwilo w pamieci bo chcialam zmienic na nie jesli patryk nie chcial by nutramigenu. ale dodawalam mu kaszke smakowa , mieszalam zwykle mleko z nutramigenem i po miesiacu zaczol pic normalnie. najlepiej bylo w nocy jak nie zwracal uwagi na to co je:-)
najgorsze jest doprosic sie tu o takie mleko ja nalegalam na nutramigen i wkoncu sie udalo. jak sie okazalo ze patryk nie chce go pic to bylo mi glupio isc do gp i prosic o zmiane bo mu nie smakuje:baffled: wiec probowalam do skutku. teraz ma sliczna skore choc czasem pojawiaja sie plamki bo wiadomo nowe pokarmy to roznie z tym bywa. ale na takie delikatne zaczerwienienia hydrocortizon dziala super.

bylam dzis z dominikiem u gp i dostal antybiotyk na infekcje siusiaka. mam nadzieje ze szybciutko mu przejdzie:-)

a co do pogody to dzis bylo strasznie u mnie od 12 w poludnie caly czas pada!!!!!!!!!!

No ja tak myślałam że ciężko doprosić się o takie mleko, tam wogle ciężko doprosić się o cokolwiek a hydrocortison masz z poski czy tam mozna dostac? Ja dzisiaj wprosilam sie na emergency wizyte do ginekologa bo juz nie moglam wytrzymac a moj jest na urlopie. Po tych wczasach jakas zaraza mnie dopadla najpierw swedzenie a potem takie pieczenie ze chodzic nie moglam, dal mi jakis kwas borowy i po 2 godz jest o niebo lepiej. Tutaj znowu upaly straszne

tez sie nabawilam czegos takiego w pl jak bylam :/

hydrocortizon mam z tad , tak samo jak jakis krem z antybiotykiem ale malo pomagal. do tego inne balsamy do smarowania i oilatum.

No juz jestem dziewczyny i tez za wami tesknilam:tak:
Asiek dopiero dzis przeczytalam o spotkaniu wy juz pewnie po wiec nastepnym razem sie moze jakos umowimy?:-)
Emila rozmawialam z Gosia i moze z wami bede chodzila na ten basen ale najpierw musze kupic pare rzeczy wiec moze w przyszlym tyg:-)
Dziewczyny jak wasze dzieci przeszly to szczepienie na MMR? my mamy na poczatku sierpnia i tak troche sie obawiam
Beti trzymam mocno kciuki za was:-)

Gasiorek kawa nadal w planach:)
Teraz zastanawiamy sie z Asiek kiedy nawiedzic Azorek:)chyba ze ona ma ochote nawiedzic nas:)
Joasi wysusza sie skora na buzce.Dostalysmy krem z apteki ale nie pomaga.Musze zarejestrowac sie do lek to mmoze da nam to oilatum.

dziewuszki... a jak tu jest : trzeba miec wszystko dla dzidzi do porodu??od razu jak sie do szpitala idzie??
i czy takie rzeczy jak kąpanie Malenstwa w szpitalu tez trzeba samemu?jestem całkiem zielona-a strasznie ciekawa-bo spotkanie przed cesarka mam dopiero 30 lipca.

reklama
Do góry