reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

ja rowniez witam nowa mamusie :-)

misiula moj dominik tez byl caly wysypany po j&j i tez uzywalam oilatum i balneum do kapieli a do smarowania double base. z tymi receptami to ja robie tak ze ide do lekarza raz on przepisuje to i tamto a pozniej jak mi sie konczy to chodze do recepcji i prosze o nowa recepte. wiem ze mozna sie zapisac do apteki ale jakos nigdy tego nie zrobilam.

ja dzis bylam pierwszy dzien w pracy i nawet nie bylo tak zle jak sie tego spodziewalam :) bede chodzic 2 dni w tygodniu wiec duzo sie nie namecze :-D moj maz tak sie zmeczyl przy dzieciach ze teraz spi :szok:

reklama
witam:-D:-D:-D:-D:-D ja juz po urlopie i tesciu krwi mi napsul ze szok!!! szkoda slow...(jest alkoholikiem):no:
temperatury w Polsce to przegiecie jakies....przyzwyczailam sie do chlodku w szkocji i te 40 stopni to o conajmniej 20 za duzo:szok::tak:bylismy nad jeziorkiem-maz sie wychlapal w wodzie a ja niestety rano na sam wyjazd nad jeziorko dostalam okres:baffled:no niech to szlag...zawsze tak jest jak gdzies jedziemy:wściekła/y: heheheh ale karkowce z grilla nie odpuscilam,kielbaski i ziemniaczki i inne smakolyki tez wchlanialam:-p i nic nie przytylam:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D wczoraj zrobilam pranie i troche ogarnelam w domku..po 16 polozylam sie zeby sie zdrzemnac i obudzilam sie o .....8 rano!!:szok::szok::szok:
mezasty (blady jak sciana) nie odpuszczal i wylegiwal sie na sloncu calymi dniami hihi a mnie od samego patrzenia goraco bylo:-Di tak kupil sobie przyspieszacz opalania i nic nie pomoglo hihi nadal blady;-):tak: ale wmawiam mu ze jest "lekko musniety" opalenizna;-) hihihi

Emilia co do rutyny to u nas rano mlesio i tak co ok 3-3,5h. jak juz malej dawalam normalne jedzonko to mniej wiecej tak wygladal nasz dzien:
7-- mleko
10--kaszka
13--obiadek
16--mleko
19--jogurcik z owockami
22--mleko
a i ytak mloda swoja tutynke wprowadzala i miedzy 10 a13 jeszcze mleko doila raz albo 2 razy nawet:tak: czasem jeszcze po obiadku jakies 90-120ml mlesia dopijala:-D
teraz to sie juz przestawila calkowicie i jesc dostaje jak zawola bo przez urlop to rutynka nam sie rozwiala hehehe

Dzieki Azorek.Mow jak tam praca?
Izabell jakie sa wymabania zeby starac sie o dofinansowanie do przedszkola?
Jutro idziemy z Romkiem zwiedzac przedszkole.Sa gotowo i wziasc mala na 4 polowki ale Romek zaczyna cos mowic ze roczek to za szybko i zebysmy poczekali jak bedzie miala 2 latka.hmmm
a to domek ktory mi sie podoba:) Projekt "Jesion"
Choc jakby czesciej dopuszczam mysl ze moze tu zostaniemy?Moze Joasia bedzie miala tu wieksze mozliwosci niz w Pl?

w racy niezle dzis drugi dzien jakos minal jeszcze jutro i wt :-) a pozniej dopiero za tydz.
emilia pracuje w hotelu na pokojach obecnie . wczesniej robilam na recepcji na zmiane z mezem ale jak zaszlam w ciaze to nie dawalam rady ciagnac nocek. do tego wszystkiego mijalismy sie w domu a przy 2 dzieci to taka opcja nie wchodzi w gre. szefowa moja idzie mi super na reke tymbardziej ze i ja i maz pracujemy w tym samym hotelu, sama sobie wybieram dni kiedy moge pracowac (jak moj ma wolne) wiec nie jest zle. jutro wlasnie musze jej przyniesc grafik na jakis czas zeby wiedziala kiedy moge byc w pracy.

co do pogody to ja bym chetnie chciala zeby tu sie cieplej zrobilo bo u mnie nic tylko leje i wieje:baffled:

Hej hej
Ja również witam nową mamusię. Napisz coś o sobie. W jakim wieku masz dziecko? Gdzie mieszkasz?
Co do temperatury w Polsce to naprawdę jakaś masakra,ja lubię jak jest ciepło ale codziennie ponad 40 i zero wiatru to się normalnie wytrzymac nie dało a teraz dla odmiany 3 dzień leje.
Anitha dobrze że z pracą się układa, sprzątasz pokoje tak? A jak tam dzieciaczki, przeszedł wirus?
Emilia żeby dostać dofinansowanie oboje rodzice muszą pracować conajmniej 16 godz tyg, w przedszkolu mówisz że potrzebujesz dane do dofinansowania z child tax i oni ci dadza, potrzebny jest taki specjalny numer który musisz podać jak bedziesz dzwonic do child tax i zglaszac od kiedy dziecko chodzi i ile płacisz tyg. Co do wieku to moim zdaniem jak dziecko ma rok to lepiej juz zaczac niz jak bedzie mialo 2, moj Kuba zaczal jak mial 2,5 i bylo bardzo ciezko. A domek super też mi się podoba
Azorek fajnie że udalo się nie przytyc, mi nawet udało się jakies 2kg zrzucic, teraz mi sie zatrzymalo bo okres dostalam, zobaczymy po okresie
Co do apteki to tak jest ze masz leki za darmo dla dziecka i dla siebie jesli masz ta karte nhs lub jak narazie dla nas do roku po porodzie, owszem jest to duza wygoda bo no ja mam czesto problem zeby od razu dostac sie do lekarza a przeciez nie bede czekac 2 dni zeby dziecku jakis lek podac. Jest tez opcja ze dzwonisz na nhs24 jesli apteka jest juz zamknieta wtedy kieruja cie do szpitala i tam od razu dostajesz leki.
Mysmy w sobote wrocili z nad jeziora, moj J jez w sobote przyjechal, wczoraj musielismy jechac do tescia na obiad bo mial urodziny ale nie bylo tak zle teraz kolejna wizyta w przyszlym tyg no chyba ze moj J sie uprze i w tym pojedziemy na jeden dzien z czego nie bylabym zadowolona.

Dzieki Izabell.
AMELKAciocia jest slepa wiec spoznione ale szczere zyczonka urodzinowe!!!!!!!Duuuuzo zdrowka, pogody ducha i usmiechu:)
Wlasnie wrocilismy z wycieczki po przedszkolu,milo bylo.Tatus w szoku ze bedzie musial oddac coreczke tam na kilka godzin.Narazie twardo upiera sie przy dwoch latach.Zobaczymy...
W ogrodku lezy zdechly ptak:(Jakis lis zostawil nam przekaske...

dzieciakom wirus przeszedl tyle o ile, robie po 2-3 kupki dziennie ale po za tym jest ok. w tej chwili to przeszedl na nas ale wiadomo dorosly znosi to inaczej...

wszystkiego najlepszego spoznione zyczonka dla solenizantki :-)

reklama
Do góry