reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Co do porodu w wannie to tak jak już było napisane, nie możesz mieć znieczulenia i można złapać infekcje a ja ze swojej strony dodam ze jakos tak bym nie chciala przez caly porod byc nago przed obcymi ludzmi.

reklama
ooooo porod w wannie??? oj to juz wogole nie dla mnie - to prawda nie dalabym rady siedziec nago we wodzie przed tyloma ludzmi czekajac az sie to skonczy zbyt duzy stres... dlatego nigdy sie nie interesowalam tym tematem ;)
chociaz wiele kobiet bardzo pochwala taki porod ale do tego trzeba chyba naprawde trzeba byc dobrze przygotowanym psychicznie ;)

Czesc dziewczynki a mnie dalej meczy,maz dzisiaj wrocil szybciej z pracy bo juz nie dalam rady zajmowac sie malym i domem,mam nadzieje ze w koncu kiedys minie:-(
Dziewczynki dla was rowniez zdrowka:-)
Co do antykoncepcji to ja nigdy nie bralam nic i chyba nie bede ale bo tez bym chciala gdzies za 2 lata drugiego babla ale coraz czesciej sie zastanawiam bo ten moj okres,ciagle spoznienia a co za tym idzie stres:no:
Tak jak juz mowialam ja probowalam w basenie ale to nie dla mnie,nic mi nie pomoglo,ulgi zadej nie bylo wiec poszlam na lozko i wzielam epi.Ja siedzialam tam w koszuli i majtkach tylko mialam ja podwinieta i do mnie przychodzila tylko jedna polozna i przy porodzie tez byla jedna choc fakt ze przez caly porod przewinelo sie ich od groma

hej kobietki!!!
Porod w wannie zawsze mi sie marzyl. Tylko ze wzgledu na problemy zdrowotne nie bylo mi to dane...no ale moze przy kolejnym dziecku he he he
A co do hormonow to ja teraz po ciazy zaczelam brac tabletki dla kobiet karmiacych piersia i mam wrazenie ze przestalam spadac na wadze. Ciekawa jestem czy to jest mozliwe....

Co do porodu w wannie to ja tez sie zastanawialam, ale potem polozna mi odradzila, bo powiedziala ze w szpitalu w ktorym mialam rodzic jest tylko jedna. Wiec radzila sie nastawic na normalny porod, zeby nie byc rozczarowanym jak wanna bedzie zajeta. Potem jeszcze sie okazalo ze nie moglam byc nawet na tym oddziale, bo moje BMI bylo za male i odeslali mnie na normalny :-(

Co do hormonow to ja bralam w Polsce tabletki przez 5lat dwuskladnikowe, a teraz po porodzie mam zakaz ze wzgledu na historie nowotworowa w najblizszej rodzinie. Az mnie zamurowalo jak GP powiedzial ze mi nie przepisze i wyslal mnie do onkologa a potem do genetykow. W sumie to sie strachu najadlam, ale wyszlo mi na dobre bo za kilka lat beda miec mnie pod lupa. Ze swojej strony to radze isc do GP. Slyszalam tez o jakichs zastrzykach hormonalnych co sie dostaje raz lub dwa razy w roku. Ja poki co odstawilam jednoskladnikowe bo sie bardzo zle po nich czulam.

Makta to chyba możliwe, bo koleżanka brała i dopiero jak je odtawiła to zaczęła spadać z wagi. Ja swoje odstawiłam, dzisiaj popołudniu w końcu pozbyłam się bólu głowy i teraz poczekam na okres a potem założę spirale, bo nic innego mi nie zostaje.
A jeśłi chodzi o zastrzyki to są one dobre dla osób które dobrze reagują na tabletki

Hej.Ja bralam pigulki ale dobrze sie po nich czulam wiec nie probowalam nic innego.U nas za to prezerwatywy odpadaja.
Moje kochanie cos ostatni odwaznie wspomnina o drugiej dzidzce w niedlugim czasie:)
hmmmm zobaczymy jak nam bedzie szlo z ta:)

Emilia no to dobre wiadomoci. Ja za to zołożyłam dzisiaj aplikacje o housing benefit, zobaczymy co mi odpowiedzą. A tak wogle to moj J jedzie w przyszłym tyg do Polski i sprowadza vana, stwierdzil ze sprobuje zajac sie przewozami i przeprowadzkami, zobaczymy. Niestety przez 3 dni bede z 2 dzieciakow sama, ciekawe jak dam rade.
Maja spala dzisiaj do 6, co prawda poszla spac kolo polnocy bo po 10 na usmiechy jej sie zebralo i nie bylo mowy o spaniu ale przynajmniej pobudek w nocy nie miala a o 6 zjadla i jeszcze troche razem pozspalysmy
Zimno, mokro i wietrzenie, dzisiaj odpuszczam sobie spacer

reklama
no dzień dobry kochane witam i dzisiaj
IsabellL mam pytanko skąd wzięłaś formularz na benefity na dom?? Chciałabym też złożyć tylko nie wiem skąd wziąć byłabym wdzięczna za informację

Nie wiedziałam że jak się rodzi w wannie to nie można dostać znieczulenia i że to takie krępujące ale rzeczywiście to nie bardzo przyjemne

Do góry