reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

no witam serdecznie :)
myslalam ze bede miala duzo do nadrabiania a tu prosze jaka cisza.... ja weekend spedzilam w domku to moj pierwszy od bardzo dlugiego czasu kiedy nie poszlam do pracy... piasalam wam ze w poniedzialek powiedzieli mi ze juz mnie nie ma w grafiku... a w niedziele telefon z pracy o godzinie 12 gdzie normalnie chodze na 8 z pytaniem GDZIE ja jestem i dlaczego nie ma mnie w pracy:szok::szok::szok::szok: no idiotke ze mnie robia na kazdym kroku :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mnie nie bylo akurat w domu maz powiedzial ze nie ma mnie w grafiku i maja sobie to sprawdzic bo ja dzis NIE pracuje!!!! no ale sie wkurzylam:wściekła/y::wściekła/y: rece mi opadaja:no::no::no:

a od wczoraj dopadlo mnie jakies grypsko i PASKUDNIE sie czuje.. na szczesnie nie ma goraczki tylko okropny katar i strasznie boli mnie gardlo wiec jade na samych witaminkach co by nie brac zadnych tabletek.... eh

ta pogoda mnie wykonczy ;(

reklama
Rudzia niezłe masz przeboje z tą pracą, no i zdrówka życzę.
A tak wogle to cześć wszystkim. Ja od dzisiaj odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, jeszcze nigdy tak czesto nie bolała mnie głowa jak w ciągu ostatnich 2 tyg, czyli od kiedy brałam tabletki a na dodatek był to taki ból który po tabletkach przeciwbólowych tylko łagodniał a nie przechodził. Wczoraj miałam taką migrenę że aż mdłości miałam i przez całą noc tak się męczyłam. Nawet wygoniłam męża z Mają do drugiego pokoju i kazałam karmić ją butelką bo nie byłam w stanie wstać z łóżka. Koszmar.
Trafiłam na fajną promocję "chicco polly magic" na kiddicare jest za 99 to wg mnie super cena, chyba zamówię, co prawda kolor mało mi się podoba ale to chyba akurat jest najmniej ważne. A jak wy myślicie.
Mam wrażenie że wszystkie dziewczyny jakaś chandra dopadła bo straszna tu cisza ostatnio.
Ja dopiero się ubrałam i właśnie herbatkę piję a moje słońce buja się na huśtawcę więc chwilkę mam dla siebie

Szaro, buro za oknam i pada kapusniaczek ehh... ale to lepsze niz -23 w nocy i -16 w dzien jak to dzis w Polsce jest brrr...

My dzis od rana zabralismy sie za sprzatanie u Kuby w pokoju. Wystawiamy kolejne pudlo pelne za malych ubran na strych. Dobrze, ze on tak szybko nie rosnie. Dopiero jestesmy w rozmiarze 9-12 m-c.

Rudzia ty to masz faktycznie przejscia z tym swoim pracodawca, nie zazdroszcze. Ale juz niedlugo nie bedziesz musiala sie tym przejmowac przez conajmniej 9 m-cy. A na przeziebienie to cieplo sie ubieraj, znob sobie napar z vick'a to ci zatoki przeczysci i pij cieple napoje. Mam nadzieje ze za kilka dni ci przejdzie.

Izabell_ ja mialam to samo po tabletkach i tez dalam sobie z nimi spokoj. Porozmawiaj z GP to moze Ci inne przepisze i bedziesz sie lepiej czula. Co do chicco polly magic to kolor nie jest taki straszny, uniwersalny bym powiedziala a £15 taniej. Nie powiem ci jak w uzytkowaniu, bo ja w prezencie dostalam kompletnie inny (drewniany). Moj rozkalda sie na stolik i krzeselko jak Kuba bedzie wiekszy.

Magda ja ostatnio też zrobiłam porządki u dzieciaczków, Kubie przy okazji cały pokój poprzestawiałam, po majce też mam sporo małych ubrań, narazie te w rozmiarze newborn, na szczęscie jet malutka i te w rom 0-3 spokojnie na nia wchodza

Z tego co wiem to dla kobiet karmiących nie ma zbyt dużego wyboru, chyba 2 lub 3 rodzaje tabletek. Tak wlasnie myslalam zeby isc do gp a z drugiej strony po co mam eksperymentowac. przed Kuba bralam chyba 3 rodzaje tabletek i strasznie sie po nich czułam wiec chyba dam sobie spokoj, po co mam sie truc.
Co do krzeselka to akurat te z magic to chyba wszystkie sa takie uniwersalne tylko pozostale kosztuja juz akurat na tej stronce o 15 wiecej to i tak mniej niz gdzie indziej

a wiecie z ta praca to juz naprawde nie mam sily rozbrajaja mnie.... ale mam ich w nosie....

rety paskudnie sie czuje a przy tym moim diabolcu to moge tylko pomarzyc zeby wskoczyc do lozeczka

Isabell ja nie pomoge wiele w krzeselkach bo dla Kacpra nie uzywalam a dla Frania bede musiala sobie juz chyba sprawic :) wiec podpatruje wasze sugestie ;)

Magda dzięki za info, akurat nie zwróciłam uwagi że ta promocja im się kończy. Chyba jednak się zdecyduję bo normalnie to krzesełko jest o 50 droższe a to duuużo a używanych nigdzie nie znalazłam

reklama
a tabletki??? hmmmm ciezka sprawa dla mnie bo nie biore juz ladnych pare lat.... jak urodzilam Kacpra to nie chcialam brac bo zalezalo mi na tym zeby zajsc w ciaze w ciagu 2 lat i sie udalo..... ale teraz bede musiala pomyslec o jakies antykoncepcji... narazie dwojeczka mi starczy ;) ale nie wiem czy sie zdecyduje na tabletki myslalam raczej o plasterkach??? co o tym myslicie???

Do góry