reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Witam

Azorek, na pewno dacie radę, jeśli trzeba coś pomóc, to daj znać. A w ogóle, jeśli dziewczyna brała leki i leczyła się w Polsce- leczyła się?- to tutaj nawet najbardziej tępy GP powinien wziąć to pod uwagę.... A nawet jeśli nie, to skoro jej matka jest chora też musi zareagować...

Manolka, Justaa ma rację, uważaj z tymi brzuszkami. Widziałam kobitkę, która po porodzie chciała szybko wrócić do formy, no i niestety chciała to zrobić za szybko i teraz wygląda... hm... nieładnie....

Przerażona, co do brzucha, to kiedy byłam w Polsce na badaniu i mówię babce ( z kilkudziesięcioletnim stażem), że jestem w ciąży ta patrzy na mnie krytycznie i pyta skąd wiem.... A potem, w trakcie badania- dodam, że jeszcze nie wiedziałam dokładnie który to tydzień- mówi do mnie "no, faktycznie, to już będzie pewnie szósty miesiąc" Myślałam, że z fotela spadnę. Okazało się, że niewiele się pomyliła, to był 20 tydzień, a brzucha też praktycznie nie miałam i spokojnie wchodziłam we wszystkie spodnie...

Gwiazdeczka, pewnie chodzi ci o mnie.... Ja ciągle z nimi walczę, dziś dzwoniłam, jak wygląda postęp i... No, jeszcze co najmniej dwa tygodnie.... Powiedziałam facetowi, że super, tylko, że ja w tej chwili już nie mam za co żyć, a odwołanie złożyłam w połowie kwietnia... Zobaczą, czy da się przyspieszyć... Nie powiem, co mnie trafiło....

Witam sie i ja z okropna migrena.ylko
Doty dzieki, fajnie ze mozna na was liczyc. No wsciekla jestem strasznie bo po prostu tak sie nie robi. Chyba za bardzo przyjacielskie stosunki miedzy nami powstaly i przestala na to patrzec jak na prace. Ja bym potrzebowala od 18 lipca na 2-3 tyg 3 dni w tyg najlepiej z rana a potem odstawic mloda do przedszkola. Zumba byla super wiec jesli tylko jakis z tych dni bedzie ci odpowiadal to dawaj znac. Ja chyba bede chodzic jeszcze w poniedzialek wieczorem albo w piatek na 12
Misialula mi maz nigdy nie powiedzial ze jestm gruba, raz tylko ze moglabym tak ze 2kg zrzucic ale nie wiecej a i tak mu sie za to oberwalo
Azorek niezla historia ale nie obwiniaj sie kobieto. Ja nie wiem jak tutaj ten system dziala ale ja bym od razu dzwonila na pogotowie
Ja juz pranie na dworze powiesilam i oby nie padalo bo kolejne sie pierze. Dzisiaj robie swoje odrosty a w czwartek do fryzjera podciac wlosy. Po wakacjach zmieniam juz ten blond na cos ciemniejszego bo dobija mnie to ze po max 2 tyg odrosty widac

azorek:

system dziala jak opisalam wczesniej:
-GP (mozna zawsze umowic emergency appointment albo home visit po wytlumaczeniu sytuacji).
-Jesli sie nie da/osoba nie chce NHS24 i oni wysla karetke, w Edynburgu dziala tez Mental Healt Crisis Team, moga przyjechac do domu, wtedy to beda osoby ktore pracuja z osobami z zaburzeniami psychicznymi a nie zwykli ratownicy medyczni.
- karetka
- policja
- zawiesc ja na A&E
takie sa opcje... jak chcesz wiedziec wiecej pisz, na priv wysle ci numer mojej komorki.
Ja pracuje z osobami ktore sa zagrozone samobojstwem i wyprobowalam juz niektore opcje (oprocz policji i karetki). GP duzo zalezy na jakiego trafisz, niektorzy zalatwia wszystko od reki, ktos inny powie ze nic nie moze zrobic. NHS24 - sa ok, prawdopodobnie umowiliby wizyte dla niej w szpitalu - i teraz tylko pytanie czy pojedzie? jesli nie to mozna zadzwonic jeszcze raz - powinni wtedy wyslac ta Crisis team albo karetke.

emilia dzięki za namiary, na bank się wybiorę;)

co do luny to muszę przejść się do sklepu bo widzę na stronie M&P promocje;/ carrycot z 70 na 35f a sam wózek ze 195 na 155f. powiedzcie mi czy da się jak założę ten wkład ala gondola, która już ma daszek mogę zdjąć ten drugi. zresztą wszystko jedno który byleby był jeden;p? bo mi się tak z dwoma nie podoba;/

przerazona, daszek z luny (czesc spacerowa) mozna sciagnac zreszta bardzo łatwo.
Mi znowu super bylo w lunie to ze on mnie nie widzi, bo ja mu zaslanialam caly widok:)
Wiec domis uradowany, ze widzi caly swiat:)

A co do meza , to cóż ten typ tak ma, troche jest mojej winy bo ciagle mu mowie ze sie patrzec na siebie nie moge, ze chcialabym wygladac sexi(tak jak przed przyjazdem do uk). Czesciej pewnie zartuje, ale ja biore to do siebie na serio.
I w sumie masz babo za swoje:(:)

no wlasnie w poniedzialek ide do fizjoterapeuty na cwsiczena bo miesnie brzucha mam rozciagniete. Moze zatem do pon sie wstrezymam.
Dzis sie nie pohamowalam i zjadlam frytki oraz paluszki rybne, mam ochote na pepsi ale od urodzenia Igorka nie pje gazowanych. Atak mam ochote na lodowate pepsi......

ja wychodzę za założenia, że dla przyjaciół jestem przyjacielem, dla sąsiadki jestem sąsiadką a nie psychologiem. nawet jak Twoja koleżanka nie zagraża sobie to wymaga przyjmowania leków a takowe może przepisać tylko lekarz. a wiesz czy przestała brać leki czy w ogóle nie miała przepisanych?

DZIEWCZYNY dzieki bardzo za pomoc. dzisiaj wstalam przed 8 rano,obdzwonilam przychodznie bo nie wiedzialam w ktorej dokladnie zarejestrowana jest X.bylam u GP pani super podeszla do tematu i pol godz pozniej bylysmy juz z GP w mieszkaniu X :) X oczywiscie nadL BUJA W OBLOKACH I MA SWOJE MANIE PRZESLADOWCZE wiec pani doktor krotko i na temat podpytala dopytala i umowila jej wizyte z psychiatra. X ma dostac list z powiadomieniem na kiedy gdzie i o ktorej ma sie stawic. zeby tego dopilnowac pani doktor jest w kontakcie i ma dac znac do mnie badz do drugiej kolezanki dane spotkania zebysmy dopilnowaly ze tam pojdzie. rodzina X przylatuje w pon (na 80%...) i ma kontakt z pl lekarzem X. przywiezie jej karte pacjenta +tabletki. mam kontakt z lekarzem X tym z pl wiec reka na pulsie kochane. ZEBYM MIALA POL EUROPY OBDZWONIC ALBO I KSIEZYC TO QRWA NA RZESACH STANE I JEJ POMOGE siedzialam do 3 nad ranem obmyslalam planowalam i wsio juz zalatwione.... tylko po dzisiejszej akcji z GP kochana X nie chce mnie na oczy widziec aLE SPOKO SPOKO dostanie leki i ibedzie ok to jej minie wiec sie nie orzejmuje :)

reklama
Dziewczyny, która ma pożyczyć spacerówkę na 10 dni? Bo tak liczę i liczę i nie wyrobię z kasą, żeby kupić, a tego mojego wozu nie idzie złożyć... Sprawdzę jeszcze na sunday markecie i może coś upatrzę taniego, ale nie nastawiam się na to...

Azorek, dobrze, że ci się udało wszystko załatwić, a dziewczyna jak dojdzie do siebie pewnie ci jeszcze podziękuje. Swoją drogą szczęściara z niej, że ma taką kumpelę jak ty, nie każdy by się przejął, większość z ludzi których znam stwierdziłaby, że cóż, szkoda, ale to nie ich problem

Do góry