reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam i ja prawie z rana

Muszę się pochwalić. Dziś dostałam paszport małej. W sumie załatwiałam wszystko w poniedziałek, cała impreza potrwała 4 dni, dzisiaj kurier przyniósł. :-D:-D:laugh2::laugh2::-):-)
Jestem cholernie zadowolona ;-)

Miisialula, wiem dobrze o czym mówisz, bo mam tak samo. Niby mój zapewnia mnie, że wyglądam dobrze, cieszę się strasznie, że tak mówi i mam nadzieję, że naprawdę tak myśli, ale jeśli chodzi o mnie, to czuję się tragicznie. Brzuch jak stoję wyprostowana jest ok, ale jak już się schylę to niestety widać i fałdki i to, że skóra niestety nie jest napięta, robi się taka pomarszczona i brzydka :-( Poza tym biust.... No płakać mi się chce, jak widzę swoje cycki. W ciąży mi strasznie urosły, rozstępy mam na nich okropne, a poza tym... są mniejsze niż przed ciążą, no i oczywiście wyglądają jak u afrykańskiej kobiety... :-:)zawstydzona/y::wściekła/y: I wiem, kurka, że o ile z brzuchem ewentualnie mogłabym coś zrobić, to piersi musiałabym po prostu zoperować :dry::frown:
A nie mam 4 tys na zbyciu :laugh2:

Przerażona w Edim każdy prawie ciucholand oferuje rzeczy dla dzieciaczków, wiem, że jeden typowo dziecięcy jest na bodajże Clerk St. Ale tak jak dziewczyny mówią, najlepiej skoczyć na Sunday Market- jest naprawdę super wybór i przystępne ceny

Widzę, że niemal każda z nas ma problem z alkoholikami w bliższej lub dalszej rodzinie... Mój ojciec też jest alkoholikiem, gówniara byłam, ale niektóre rzeczy pamiętam... Nic przyjemnego... Ale wydaje mi się, że to jest tak- spróbować trzeba wszystkiego, ale tak naprawdę rezultat końcowy zależy tylko od chorego. Jeśli naprawdę chce skończyć z piciem to skończy- oczywiście z pomocą lekarzy, bliskich, jeżeli nie chce, to nawet po leczeniu znajdzie sposób, żeby się napić. Wszystko zależy od woli, determinacji, motywacji i oczywiście od pomocy bliskich. W przypadku mamy Doveinred i teścia Azorek trzeba po prostu mieć nadzieję, że w pewnym momencie na tym leczeniu ci ludzie uświadomią sobie, jak wiele z życia tracą pijąc, i że naprawdę nie potrzebują tego do życia... Piszę frazesy, ale wydaje mi się, że tak to wygląda...

Doveinred, zapraszam do siebie na kawkę, jeśli masz ochotę :tak:

reklama
misiula ja jak pierwszy raz zrobilam sobie slim aqua to tez mi nie smakowal.. w drugi dzien wylalam chyba z polowe bo nie zdazylam tego wypic ( trzeba to wypic w ciagu 12 godz) ale wkoncu sie przyzwyczailam , pozniej juz nie czulam tego slodkiego smaku :)

przerazona ja jechalam autem w 6 mcu i bylo ok :)

anitha ja tez juz mam zamowione to aqua slim justa zamowila nam po 35 sztuk heheheh wiec mam nadzieje ze pomoze choc wlasnie czytalam na forum ze takie nie zabardzo w smaku
ale w razie co mozna p[odobno cytrune wcisnac do butelki
ja co prawda nie mam rozstepow ani na piersiach a ni na brzuczu ale niestety nadwaga widoczna jest i tez sie zle czuje obojetnie co zaloze :-( wiec wiem o czy piszecie dziewczyny no i jeszcze staszny celulit na nogach ehhhhh znacie jakies kremy ktore moga choc troche pomoc pozbyc sie tego celulitu??

vampiria grat odebrania paszportu szybko wam poszlo :DD:

Ja dzisiaj caly dzien w domu bo na kuriera czekam, co za pogoda. Zaraz biore sie za dokonczenie sprzatania i obiad.
Wkurzylam sie dzisiaj, bo kolezanka ktora opiekuje mi sie dzieckiem najpierw mi mowila ze nie wybiera sie do polski a teraz to ona nie wie czy sie wybiera czy nie i mowie jej zeby dala mi znac bo ja musze sobie z praca wszystko ustalic a nie wezme dodatkowego urlopu na jej wyjazd bo po pierwsze nie chce, po drugie nie dostane. Przypuszczam ze pojedzie do Polski tylko ciekawe kiedy mi o tym powie bo ja wtedy bede musiala jakos grafik w pracy pozmieniac bo co z dzieckiem zrobie. Jak ja nie lubie takich niejasnych sytuacji.
Powiedzielismy jej w poniedzialek ze nie wiadomo czy moj J nie straci pracy bo maja zwolnienia w firmie i ze jak straci to wtedy dopoki nie bedzie mial innej to nie bedzie do nas przychodzic bo po prostu nie bedzie nas na to stac a poza tym moj J bedzie rano w domu i juz widze ze chodzi nie zadowolona i juz gada ze bedzie szukala czegos innego a do tej pory 4 lata siedzial i nie prcowala i nawet nie myslala zeby isc do pracy. Skonczy sie na tym ze ja bede musiala z pracy zrezygnowac

Witajcie dziewczynki:-)
Mój Krystek czuje się lepiej, nawet lepiej wygląda ale spał dziś ze mną bo wczoraj za nim poszłam spać mierzyłam mu temperaturę i miał 38.9. Taki był gorący jak kaloryfer. Wciąż ma lekko podwyższoną temp ale już nie tak.

Doveinred bardzo mi przykro i szczerze Ci współczuję. Przykre jest to, że rodzina zamiast Cię wspierać robi jeszcze wyrzuty.

Gwiazdeczka i Przerażona wiecie co dziewczyny myślę, że jest tak jak obie piszecie. Z własnej rodziny wiem, że przymusowe leczenie właściwie nic nie da. Po członka mojej rodziny to nawet Policja nie dotarła przychodziły tylko listy z sądu o grożących karach. Ale też znam przypadki gdzie miało to ręce i nogi. Gdzie faktycznie doprowadzała policja, lekarze się starali zatrzymać pacjenta, był psycholog itd. I myślę, że w PL jak to w PL co miasto to inne zasady.
Ja uważam, że próbować zawsze warto. Stracić można już nie wiele w takiej sytuacji jak się nie uda natomiast zyskać mnóstwo. Ale ta decyzja już nie należy do nas tylko do Doveinred. Dlatego trzymam za nią kciuki.

Dziś mój wielki dzień. Postanowiłam ruszyć moje szanowne 4 litery z kanapy i idę na Zumbę. Ciekawe jak będę się czuła jutro...:-D

Bzyczek dzieki ale ty chyba tez wybierasz sie na wakacje do Polski? Kube zostawiam w pl ale zostaje mi Maja i jestem zla jak nie wiem co. Bo kurde pytalam sie wiele ray i mowilam ze do polowy maja musze wiedziec, wtedy bym sobie ustalila urlop w pracy na inny termin a tu teraz mi mowi ze moze pojedzie, jeszcze przyszedl list z pracy mojego J ze dzisiaj jest jego osatni dzien pracy a pytal sie od poniedzialku co i jak i oni niby nie wiedza a w poniedzialek list napisali, nawet dzisiaj mowili ze w przyszlym tyg chyba do angli jada. Ciekawe co jeszcze dzisiaj, dobrze, ze na zumbe idziemy to moze sie troche odstresuje

isabell wspolczuje dobrze ze ty jeszcze pracujem mam nadzieje ze ta opiekunka wkoncu da ci jakas podpowiec
bzyczek dobrze ze synek ma sie juz lepiej :-) ja tez zawsze z moim spie jak mi choruje

Gwiazdeczka pracuje ale moj w niecale 2 tyg zarabial tyle co ja w miesiac wiec nie wyobrazam sobie tego, nawet jak cos znajdzie to raczej nie za takie pieniadze jak teraz

reklama
Ach... my po grupie, jakos sie dalo Barnim byl wzglednie grzeczny a Mestwin wszystko przespal :-). Teraz Barnim spi a Mestwin sie bawi choc juz zaczyna byc bardziej domagajacy. Najlepiej to by tylko siedzial a jeszcze lepiej to udawal ze chodzi dotykajac leciutko paluszkami- no ale bez pzesady bo za lekki to on nie jest i jeszcze wpakujemy sie w tarapaty chodzenia po domu za rece jak bedzie juz zdolny do tego.
Czasami go nie rozumiem bo na noc opycha sie jedzeniem potrafi wypic 8oz(180ml) a w dzien jak mu zrobie 4oz to wypije tylko 2oz......Przedwczoraj dalam mu posmakowac baby rice - jenki jaku byl szcesliwy- tak sie smial - poprostu zadowolony na maxa.

Co do kawusi to dzieki dziewczyny za zaproszenie. teraz musze wybrac do ktorej z was pierwszej przyjade. Moze po kolei - misiaula do Ciebie juterko a do vampiri w nastepnym tyg. w jakis dzien :)

Smutne jest to dziewczynki ze tak wiele z nas ma jakies doswiadczenia zwiazane z alkoholem.......:no::no:.

Do góry