reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Wlasnie przecztalam ten watek o Calder na emito.Gwiazdeczka zal mi tej twojej kolezanki.Zjechali ja rowno.Czy to taka hanba miec mieszkanie socjalne???Boze poczulam sie jak wyrodna matka...Szok
Mozna by pomyslec ze tam calymi dniam ludzie chleja i lataja z siekierami...
Wszyscy pisza-wynajmij mieszkanie i dfostaniesz hb.Buahahahah Ewa pol roku starala sie o hb i dupa.Ciagle im czegos brakowalo.Ja na macierzynskim i Romek na najnizszej krajowej przekraczalismy dochody na hb , a mieszkanko razem z ct kosztuje nas 600.Madrale...

Doveinred to cwiczenia- A6W - Aerobiczna 6 Weidera, aerobiczna szóstka Weidera, płaski brzuch, kulturystyka, ćwiczenia brzucha

tak straqsznie po niej pojechali .... ja tez sie zle poczolam heh bo tez mamy councilowkie ale akurat mojej dzielnicy nikt sie nie czepial jak ja kiedys dalm podobny watek na emito......... dokladnie tak jest ze nie ma sily zawsze wynajmowane drozej wynosi i nieprawda ze na councilowskim nie mozna brac hb ... fakt zle trafila z tym wiezowcem ....ale inaczej jest ciagle wynajmowac i miec takie meble jakie ma landlord i magniolie na scianach a inaczej miec ,,swoje,, mieszkanie swoje meble i czerwono w sypialni jak u mnie ;-)

reklama
isabel nie mam tych ksiazek zawsze czytam na kompie , wogule z tego co sie orientuje to w sklepach nie ma chyba jeszcze tej ksiazki w pl wersji.. ta dziewczyna sama ja tlumaczy ale robi to rewelacyjnie :)

doveinred a6w- to zestaw cwiczen ktore robisz codziennie po iles tam powtorzen, z kazdym dniem coraz wiecej serji i wiece powtorzen.. tu masz linka A6W - Aerobiczna 6 Weidera, aerobiczna szóstka Weidera, płaski brzuch, kulturystyka, ćwiczenia brzucha a to cwiczenia z abs ABS - ćwiczenia na uda , pośladki i płaski brzuch

hewhe widze ze siepowtorzylam :)

tez czytalam na emito ten watek o mieszkaniu.. ciekawe ze tyle ludzi mialo mieszkania z councila i oddalo? i wola zyc na wynajmie? nie powiem ze moje mieszkanie jest zaje...biste ale nie jest gorsze od tych ktore wynajmowalam, do tego ma centralne ogrzewanie.. o cenie nie wspomne bo za 2 bed place mniej niz za 1 na wynajmie.. oni na emito nie maja co robic tylko ludzi gnoic..

gwiazdeczka ja w sypialni mam czerwono czarna sciane i rozowy dywan :D

Ostatnia edycja:
gwiazdeczka- komu pomoc....mmm sobie- chyba nie no chyba ze liczyc swiety spokoj rodziny by nie gadala za plecami albo w prost ze mialam ja gdzies. Jej pewnie troche pomuc tez bo niestety wiem ze mic to nie da i ze tak czy tak dlugo nie pociagnie ale chociaz troszke przedluzyc jej zycie by bardziej poznala dzieciaki (choc z drugiej strony lepiej by moglo byc by one jej nie pamietaly takiej). Ale wlasnie pytanie co zrobic.... juz i tak cala rodzina wiesza na mnie koty. Ostatnio tak na mnie wsiedli ze ja kucalam na podlodze jeszcze w ciazy -rycze a 3 dorosle osoby nad moja glowa i maja pretesje do mnie i do mnie na tate. No nie powiem tez dla mojego spokoju ze cos zrobilam, bo wiem ze przyszlosci nie ma i takie sa realia i najgorsze jest to ze ja o tym wiem ale reszta rodziny nie, oni uwazaja ze leczenie da rezultat i koniec.
Mowisz ze to nie da nic to czy jest cos co da? bo ona dobrowolnie nie pojdzie i nie przestanieCzy tylko pozostaje czekac???.

oo ja anitha ale zajebiscie ja tez chcilam czerono czarno ale balam sie ze bedzie za ciemno i mam czerono kremowo ale superrr bo j mowie sypialnia jest po to zeby wchodzac do niej chialo sie bzykac hehehehhe

gwiazdeczka- komu pomoc....mmm sobie- chyba nie no chyba ze liczyc swiety spokoj rodziny by nie gadala za plecami albo w prost ze mialam ja gdzies. Jej pewnie troche pomuc tez bo niestety wiem ze mic to nie da i ze tak czy tak dlugo nie pociagnie ale chociaz troszke przedluzyc jej zycie by bardziej poznala dzieciaki (choc z drugiej strony lepiej by moglo byc by one jej nie pamietaly takiej). Ale wlasnie pytanie co zrobic.... juz i tak cala rodzina wiesza na mnie koty. Ostatnio tak na mnie wsiedli ze ja kucalam na podlodze jeszcze w ciazy -rycze a 3 dorosle osoby nad moja glowa i maja pretesje do mnie i do mnie na tate. No nie powiem tez dla mojego spokoju ze cos zrobilam, bo wiem ze przyszlosci nie ma i takie sa realia i najgorsze jest to ze ja o tym wiem ale reszta rodziny nie, oni uwazaja ze leczenie da rezultat i koniec.
Mowisz ze to nie da nic to czy jest cos co da? bo ona dobrowolnie nie pojdzie i nie przestanieCzy tylko pozostaje czekac???.

Dove ..hmm ciezko mi jest troszke bo nie znam twojej mamy wiec napewno mogla bym ci powiedziec jak bym mogla z nia porozmawiac .....1 co to mi sie nasuwa co to za ludzie na ciebie tak naskoczylii??daj mi ich tu to im wygarne co o nich mysle!!!!!! leczenie przymusowie nic nie da jesli mama sama nie bedzie chcial oczywiscie sprobuj zeby rodzina przestala sie czepiac lae miej ja gleboko gdzies.... mama bedac juz na leczeniu 5 razy dokladnie wie co i jak bo kazdo leczenie 7 czy 8 tyg wygladaq tak samo prawie ta sama wiedza zalezay tylko jaki terapeuta prowadzi ale gwarantuje ci ze wiedze na ten temat twoja mama ma !!! pojdzie teraz na przymusowe iz now bedzie pisac w swoich pracach to samo co pisala za 1 3 czy 5 razem i to samo w dzienniczku uczuc bo jakie moze miec inne uczucia wiadomo ze poczucie winy smutek zal itd...wiec dla niej bedzie to kolejne odbebnienie czegos ...a w myslach powie i tak bede pic bo chcce !!! ja nie pisze tez ze tak napewno bedzie bo moze pojdzie i przestanie pic ale zasada jest jedna musi chciec to jest jej zycie i ona musi przestac sama z wlasnej woli musi siegnac swojego wlasnego dna i albo sie podniesie albo nie ..(i nie mozemy pisac tu ze dna juz siegnela bo dla kazdej uzaleznionej osoby to dno inaczej wyglada) i nie jest powiedziane ze mama kiedys przestanie pic albo ze nie przestanie nie mozna tego zalozyc !! chcesz ja zglosic -zglos masz takie prawo ale przedewszystkim mysl o sobie i o swojej rodzinie !! pamietaj to jest priorytet!!! wiem jedno nie mozesz myslec tak ze mama juz nie przestanie nie takie osoby znam ktore z tego wyszly naprawde.powiedz a dlaczego te 3 osoby dorosle nic nie zrobily???? skoro sa z rodziny!! najlepeij jest zrzucic cala odpowiedzialnosc na kogos .pamietaj nie obwiniaj sie tez o nic to nie twoja wina nie masz wplywu na to i bez wzgledu co bys zrobila zalatwila jej najlepszy osrodek w pl gdzie jakies 3 -4 tys kosztuje 8 tyg terapia to mamam nie przestanie jak nie bedzie chcciec!! to nie twoja wina !!!!!!!!!!

Doveinred, strasznie mi przykro z powodu twojej mamy... Zgodzę się z tobą, że trzeba ją wysłać na przymusowe leczenie, choćby po to, żeby być pewnym, że zrobiło się wszystko, co mogło się zrobić... Ale Gwiazdeczka ma rację, jeżeli nie chce, to nawet przymusowe leczenie jej nie pomoże...

Emilia
, po co ty właściwie czytasz te rzeczy na emito?! Przecież to piszą ludzie, którzy nie potrafią robić nic innego, jak tylko poniżać innych, jakby miało im to podnieść samoocenę... Ciesz się lepiej dziewczyno urządzaniem mieszkania :-):tak: Założę się, że to niesamowita przyjemność robić wszystko po swojemu... :tak: A co do HB to masz absolutną rację- dostanie się, albo i nie- ja też już czekam sporo...

Widzę, że czas letnich zakupów się zaczął :blink: I narzekań na figurę po ciąży :-D Ja kupuję ubrania w ciemno, z racji tego, że na zakupy chodzę sama z dziumką, a nie chcę jej zostawiać ekspedientkom do popilnowania... Niby rozmiar 8 zazwyczaj pasuje, ale najgorzej jest ze spodniami, bo chyba mi się biodra rozlazły... :-D:wściekła/y: Poza tym, kiedy zakładam jeansy nawet dobre to strasznie uwierają mnie w bliznę po cesarce i na dłuższą metę to dosyć bolesne... Miałam plan schudnąć do 53kg przed urlopem, ale oczywiście nie wyszło... :zawstydzona/y: Mi nigdy nie wychodzą diety... :baffled:

Gwiazdeczka,doveinred moja mama tez niedawno byla na tym kilkutyg odwyku. teraz nawet po smierci babci pilnuje sie i tak na prawde to od roku upila sie moze 2 razy. szansa jest choc i ja mialam juz czarne mysli bo dzialy sie rozne rzeczy... a teraz tesciu moj ( o czym jeszcze sam nie wie) bedzie mial odwyk przymusowy. zalatwianie poszlo szybko bo w niecaly miesiac juz dostali tel ze na komisje chca go wziasc (akurat wyjechal do niemiec wiec tesciowa przelozyla). tyle ze on byl agresywny bardzo i nieobliczalny, juz ma tez urojenia,jak wpadnie w ciag to nawet nie wie jaki dzien miesiac godzine czy rok mamy :O jesli teraz jak zjedzie z niemiec zrobi choc jedna awanture to go zabieraja od reki na leczenie. tesciowa nawet przy jakies awanturze [pomyslala ze moze jak policja go zawinie na dolek to mu sie jakos naprawi ...ale poprawa byla na 3 dni tylko i znowu wpadl w ciag kilkutygodniowy. byl juz moment ze nie pil prawie rok ale po smierci brata zaczal znowu i tak do tej pory. wszyscy wierzymy ze teraz sie uda jednak go wyciagnac,rodzina wie i kazdy unika alkoholu w jego towarzystwie jakos kazdy sie stara z wlasnej strrony pomagac i wspolnymi sielami moze gdziesik go dopchamy i przywrocimy do ladu i skladu choc bedzie baaardzo ciezko

sorki ze teraz odpisuje Grzes zawolal mnie bo wybieramy kolor okien.

No te 3 osoby to moja babcia(mieszkajaca obok zaraz w domu, jej matka) brat i bratowa. tez mieszkajacy obok. No wiele gadaja a malo dzialali. Tlumacza sie oczywiscie ze pozno sie dowiedzieli, ze to nalezy do mojego ojca by sie za to wziasc albo do mnie. Tam to juz wojna od lat jest pomiedzy nimi jak w samich swoich. Babcia dawala na detox czy kombinowala skerowanie do szpitaka ale poza tym to nic. Boi sie mojego taty bo on do najmilszych nie nalezy i juz nie raz z babcia by sie potlukli.
Nie obwiniam sie ale wiesz kazdemu moze pojsc po kosciach jak kilka osob wiedzie na ciebie i ti jeszcze w stanie blogoslawionym, zreszta dlugo by pisac..

azorek-tez ci wspolczuje taki life niestety. No moja mam to cos jak twoj tesciu. Pije codziennie i juz pila od jakiegos czasu denaturat. Zaniki pamieci juz ma dawno a ostatnio wlasnie mylila dzien z noca i dni. W nocy potrafila isc na zakupy bo zabraklo i pamietam wiele razy musialam ja wnosic z tata na gore do lozka.

gwiazdeczka- no moze wyjsc i jest jak mowisz musi czlowiek osiagnac dno i dla kazdego jest to co innego. Ale nigdy nie bedzie juz w spelni zdrowa umyslowo niestety. Nie lubie tam jezdzic na wakacje bo moja nerwica sie wtedy poglebia a juz kilka razy potrafilam cos rozwalic podczas rozmowy z nia.....- hi hi tak to jest , choc ostatnio jestem jak na mnie spokojna :)

A azorek widzisz ma wsparcie rodziny bo unikaja alkoholu a mij tata na pytanie czemy jej kupuje powiedzial - bo to ja uspokaja a na pytanie czemu tata zez z nia pije powiedzial- przy mamie sie nie da..

Ide spac dziewczynki. Wczoraj Mestwin przespal cala noc od 7@30 do 5:30 wiec nie moge byc pewna ze dzis bedzie tak samo.

Ostatnia edycja:
reklama
doveinred to rzeczywiscie ciezka sytuacja ja tez w rodzinie mam rozne przypadki zwiazane z alkoholem - wiem ze nie jest latwo - trzymaj sie

Do góry