reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Uf co za dzień. Krystianowi znów troszkę temperatura spadła i ma "tylko" stan podgorączkowy, ale nie za bardzo apetyt mu dopisuje. Właśnie zjedli kolacje, musiałam go straszyć, że wyłączę bajkę, żeby jadł.
Wyskoczyłam na chwilę do sklepu bo jutro z IzabellL wybieramy się na Zumbę a nie miałam żadnych sportowych spodni.
Co do łóżeczek to ja kupiłam w ikei IKEA | Children | Children's beds | GULLIVER | Bed frame with slatted bed base tutaj nie ma tego zabezpieczenia przed wypadnięciem, a w naszych są. Bardzo jestem zadowolona z tych łóżek. Też niby są do jakiejś tam wagi a czasem jak mi się nie chce jeszcze wstawać a jeden Bobek się już obudzi to się koło niego kładę i jakoś nic się nie stało. Do tego dokupiłam takie właśnie szufladki jak ma to łóżeczko z pepą kosztowały grosze. Chyba 4 Ł za jedno.

reklama
przerazona - ja sie na ten wozek zdecydowalam po ogladaniu wielu modeli:
Just4Baby.co.uk BabyStyle Oyster Pushchair Carry Cot and Car Seat in Orange on Silver Chassis
myslalam nad kupnem uzywanego ale w koncu zdecydowalam sie na nowy, min innymi dlatego ze nie mam zaufanej osoby od ktorej moge kupic uzywany no i fajnie miec gwarancje :) Oprocz wozka nowy chce kupic materacyk do lozeczka, reszte uzywane (to co sie da oczywiscie).
Wybralam ten wozek bo jest bardzo lekki (ja bede wnosic po schodach, z lekkich podobal mi sie jeszcze Graco Symbio ale jego sie dosyc ciezko skladalo i rozkladalo), bardzo latwy w obsludze :), mozna go ustawic "do mamy" i "do swiata", miesci sie nam w bagazniku, na stelazy mozna zamontowac fotelik samochodowy no i jeszcze mi sie podoba :) nie zalezalo mi np na pompowanych kolach (w Polsce to jest wazne bo snieg, wertepy itd). Ode mnie do parku po chodniczku dojade, sniegu pewnie nie bedzie - a nawet jak to nie bede wychodzic (w zeszlym roku u nas w ogole chodnikow nie odsniezali wiec byla slizgawka caly czas - zupelnie nie na spacery).
Generalnie jak wybierasz wozek to zastanow sie co jest dla ciebie wazne, ktore funkcje i czego potrzebujesz. Polaz po sklepach i poogladaj, poskladaj je i poroskladaj a potem zawsze mozna tego samego na necie taniej szukac.

Przerazona co do wozka to ja przywozilam z polski gondola z fotelikiem I spacerowka a tutaj pozniej kupilm lune I tez bylam zadowolona
Bzyczek dzieki moze I zle nie wygladam ale przynajmniej do wagi sprzed ciezy chcialabym wrocic, czyli jakies 6kg mi brakuje. Jak tam Krystian? Lepiej juz?
Doty sukienki super, ja mam 2 z tej firmy I jakosciowo sa napawde fajne, wiem ze New Look niektore z nich sprzedaje

azorku ale ty wiesz ze te szuflady pod lozkiem sa takie z materialu na suwak?????
tak kochana wiem:-D:-D:-D ogladalam te wyrko z kazdej strony heheheh no i tak mam wyrko+materac+szuflady z wysylka razem za 137Ł a np guliwer z ikei 100+jakies 35Łmaterac+ szuflady i trzeba dowozic a peppa tyle radosci jej sprawi ze juz sie zdecydowalam na 100% :-):tak::-D:-D

Co to jest to A6w.....a to aqua slim- to sobie chyba kupie :-) zawsze...kiedys rozmiar spodni byl 12 - teraz juz tez ale brzuchol mi wystaje i tak jakos jestem jeszcze spasla.kiedys bylo to 56kg a teraz mam 68kg wiec trzeba cos z tym zrobic szczegolnie ze po cc ciezko brzuch doprowadzic do poprzedniego stanu.

Co do mamy: stan juz lepszy ale jeszcze ma urojenia. Stan jest jeszcze taki ze jest ryzyko bo jeszcze moze podniesc sie cisnienie krwi a wtedy juz z gorki wiec ciagle lezy w pasach. Z tego co sie dowiedzialam od znajomej psycholog wlasnie ktora pracuje w tym szpitalu to ze wszystko zalezy od ordynator. Jezeli ona stwierdzi ze mama jest juz zdrowa to moze jechac do domu.
Rozmawiam z mama ale ona chce do domu. Stwierdza ze nic jej nie jest, jej to wmawiaja i ze moj tata jak przyjedzie z rejsu w piatek ma ja wypisac. Powiedzialam ze nie wiadomo kiedy wyjdzie i ze dopiero jak bedzie zdrowa a onana to ze wyskoczy przez okno- stara spiewka zreszta. No tak ze do ciotki powiedzialaze bedzie dalej pic bo jej to smakuje.

przerazona- trzymaj sie, pamietaj z czasem bedzielepiej az minie 40 tyg.
doty- kiecki sliczne , chyba bardziej podoba mi sie ta pierwsza.
anitha,isabell- co prawda dopiero za dwa mies wyjezdzamy do PL na wakacje ale tez juz mysle co i jak zapakowac a co do problemu co wziasc to zawsze go mam.
anitha- sukienki i tuniki super ale niestety nie dla mnie, troszke jeszcze jestem grubasna po ciazy a uda to zawsze mialam duze bo w biodrach od zawsze bylo 100cm....
gwiazdeczka- no to mialas urwanie glowy w pracy.... wiem co robi alkohol bo juz (wlasciwie oboje mama i tata sa juz dlugo uzaleznieni z tym ze mama gozej bo gozej alk. wplywa na kobiety mocniej sie uzalezniaja) Wlasciwie to wiesz jak jest nie am co duzo pisac, zyje juz z tym jakies 10 lat wiec po czesci sie przyzwyczailam do roznych mysli. Juz leczyla sie 5 razy i nic z tego nie bylo bo ona nie chce i w tym problem.Ona lubi i koniec i nic jej nie jest. Najgorsze jest to tez ze ma depresje (probowala popelnic samobujstwo kilka razy, ma padaczke alk i na poprzednim odwyku okazalo sie ze ma guza w piersi- czego wogole nie sprawdzala po wypisaniu) Ponoc moja babcia wystapila juz o ubezwasnowolnienie ale jeszcze naciskam tate by on zlozyl o wniosek o przymusowe leczenie odwykowe - jak nie to mnie to czeka za 2 mies. Bo ratowac trzeba chociaz tego nie chce.
azorek- fajowske to wyrko!!!!

Wlasnie przecztalam ten watek o Calder na emito.Gwiazdeczka zal mi tej twojej kolezanki.Zjechali ja rowno.Czy to taka hanba miec mieszkanie socjalne???Boze poczulam sie jak wyrodna matka...Szok
Mozna by pomyslec ze tam calymi dniam ludzie chleja i lataja z siekierami...
Wszyscy pisza-wynajmij mieszkanie i dfostaniesz hb.Buahahahah Ewa pol roku starala sie o hb i dupa.Ciagle im czegos brakowalo.Ja na macierzynskim i Romek na najnizszej krajowej przekraczalismy dochody na hb , a mieszkanko razem z ct kosztuje nas 600.Madrale...

Doveinred to cwiczenia- A6W - Aerobiczna 6 Weidera, aerobiczna szóstka Weidera, płaski brzuch, kulturystyka, ćwiczenia brzucha

reklama
doveinred kochana przymusowe leczenie nic nie da jesli mama sama nie bedzie chciala przestac pic to nie pomoze za zadne skarby swiata :-(zalatwiajac jej przymusowe leczenie odwykowe napewno jej tym nie pomozesz bo wyjdzie i bedzie znow pila i znow bedzie musial sie wstawic jak sie nie wstawi to policja po nia przyjedzieitd a zalatwienie formalnosci tez troche potrwa ..............eh zycie powiedz komu chcesz pomoc sobie czy mamie tak szczerze????
azorku ciesze sie ze wiesz o tym lozku wszystko ja mysle ze warto naprawde pepa jest the best .alan ma thomasa i mysle ze przynajmniej do 7 roku moze spac w thomasie a co przecierz to dziecko

Do góry