reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Misialula, wszystkiego najlepszego dla Dominika :-D:-) I dobrej zabawy Wam życzę, szkoda tylko, że pogoda nie dopisała...
Swoją drogą twój Dominik jest starszy od mojej Natalii o dokładnie 5 miesięcy ;)
A odnośnie paszportu to po prostu stwierdziliśmy z moim, że skoro możemy, to wyrobimy dziumce brytyjski, ja zresztą też się chcę starać w przyszłym roku, ale jeszcze się nie dowiadywałam, jak to działa....

Widzę, że o żłobkach/ przedszkolach mowa... Ja chyba też będę musiała pod koniec roku rozważyć wysłanie małej do żłobka, bo na prywatną opiekunkę to ciężko będzie wyrobić.... Tak, wiem, że to niby też jest dofinansowywane, ale ja muszę zatrudnić znajomą po prostu, bo żadna kwalifikowana niania od 6tej pracy nie zacznie :sorry2:

Byłam dzisiaj na sunday markecie i muszę powiedzieć, że łowy udane :-) Zakupy naprawdę poprawiają humor każdej babce, choć na dobrą sprawę nie kupiłam nic dla siebie. Dopiero potem w sklepie kupiłam sobie stanik, ale ostatnio kupowanie bielizny bardziej mnie dołuje niż cieszy :-(
Mojej dziumce zapalenie ucha już chyba przeszło, nie ma ani gorączki, ani się za nie nie szarpie, więc obyło się bez antybiotyku na szczęście.... Ale za to marudna jest ta moja córa ostatnimi czasy straaaasznie.... Zupełnie nie wiem, co jej jest. Od rana do wieczora słyszę tylko yyyyyyyyy yyyyyyyyyy yyyyyyyyy :baffled: Modlę się, żeby to były zęby, a nie nagła zmiana charakteru ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jak widac ja pierwsza dzisiaj na forum:-) niewiem co ostatnio sie ze mna dzieje ale chodze jakas nabuzowana i wszystkiego oraz wszystkich sie czepiam.. :-( najchetniej to bym spakowala manatki i pojechala do PL.. chyba jakies doly lapie..

:-)witam sie i ja widac jak weekend zimny to ciezko was nadrobic :-) a wiec z tego co pamietam to :
emilia gratuluje mieszkanka
azorek Amelkowa jest urocza
misialula wszystkiego najlepszego dla synka
doty86 taka pogoda jest to czlowiek lapie doly inaczej jak slonko swieci to sie troszke energii nalapie
manolka grat coreczki !!!:-)

dziewczyny jesli chodzi o doplate do przedszkola to od kwietnia sie to zmienilo troszke - mozna tylko dostac do 70% zwrotu za przedszkole i jest tez tam maksymalna kwota za tydzien chyba ponizej 200funtow ale nie pamietam dokladnie.

tu sa szczegoly
Help with childcare costs - do you qualify for extra tax credits? : Directgov - Money, tax and benefits

justa ja chodze do pracy w kompletnie innych godzinach niz moje dziecko do przedszkola wiec nie wiem do konca jak to jest moze poprostu nikt nie zwrocil na to uwagi w moim przypadku

Ostatnia edycja:
ale paskudny dzien dzis brrr ja juz pije 2 kawke zupka 8ugotowana 2 pranie sie robi zaraz iziemy do przedszkola i powiesic pranie na dworze mam nadzieje ze padac nie bedzie bo chyba od wtorku znow ma byc pare dni deszczoeo milego dnia dziewczyny juz niemoge doczekac sie urlopu

Witam :-) ja jeszcze nie do końca obudzona. Ale melduję się na posterunku:-D
Anitha jeśli Twoje dziecko ma ukończone 3 lata i pójdzie do przedszkola na 2,5 godz to za to nie płacisz. Mówię tu o publicznym przedszkolu. Nie wiem jak to wygląda w przypadku prywatnego.
Izabelll ta druga fryzjerka ma na imię Wiola.
Ale dziś dzień a mnie sie tak nic nie chce. Dziś obiad gotuje Bobkowy tata i wymyślił sobie kluski śląskie, które ja muszę zrobić na co kompletnie nie mam ochoty:wściekła/y:.
Jak wróciłam w nocy z pracy, zajrzałam do moich synów. Aleksik był mokry jak by z wody wyszedł. Ale dziś już nie ma gorączki i wygląda na to, że jest ok. Więc nie mam pojęcia co to wczoraj było. Najważniejsze, że jest ok:-)

Witam i ja, dzien w pracy jakos zlecial, aby do 15 i jazda do domu. Ja w przedszkolu jestem obcykana. Jak dziecko ma skonczone 3 lata to do prywatnego tez doplacaja poza tym co sie dostanie z wtc ale jest to mala kwota. Nie ma znaczenia czy dziecko chodzi do przedszkola w te same dni co sie pracuje mozna wysylac jak sie chce wazne zebydruga osoba pracowala conajmnie 16 godz tyg

Dzieki za wszystkie odpowiedzi dotyczace przedszkola. Bede musiala przysiasc i poczytac wiecej i poobliczac ile nam oddadza... nie wiedzialam ze w ogole jest taka opcja :-)

bzyczek ja nie mam pojecia jakie to przedszkole.. polecila mi go hv wiec tam poszlam.. w kazdym razie jak juz sie kiedys pytalam to powiedziala mi ze za patryka bede musiala placic wiec jego chce narazie wyslac na 2-3 dni po 2.5 godz.
super ze synek ma sie juz lepiej

ja mam dzis jakis beznadziejny dzien.. nic mi sie nie chce.. dominik wisi na mnie caly dzien, patryk tez jest nie lepszy.. pomalu staram sie cos myslec o wyjezdzie , przepatrywalam dzis ubrania ktore sa za male i okazalo sie ze polowa ubran poszla do wora...

reklama
Do góry