reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
przpraszam ja to sie nawet nie przedstawilam :) ostatnio tak z zaskoczenia weszlam :)

mieszkam a Aberdeen... mam 20miesiecznego synka Kacperka a teraz jestem w 17tym tygodniu ciazy :) termin mam na 2 kwietnia a co z tego wyjdzie to zobaczymy :)

hej rudzia789 , milo mi Cie widziec na forum. Jak tam z tym spodkaniem w sprawie godzin w pracy? pozmieniaja czy nie?

no tak i nie zadzwonila do mnie skruszona szefowa i pytala czy moglabym robic w ta niedziele... ale na pralni oczywiscie... powiedzialam ze jasne ale wczoraj bylam u poloznej i umowilam sie na 12go listopada do GP i uciekam na chorobowe... mam nadzieje ze nie bedzie problemu... a ja przy nastepnej wizycie polozna ma mi wypisac zaswiadczenie do maciezynskiego i od 26 tygodnia uciekam na maciezynski....

Hej rudzia
A to tak mozna od 26 tyg isc na macierzynski? Nie za wczesnie? chyba dopiero po 29 mozna isc na macierzynski, takie bynajmniej ja znam przepisy.
Jak mozesz to siedz jak najdluzej na chorobowym, wtedy bedzuesz mogla wiecej czasu spedzic z dzieckiem. Ja odeszlam na macierzynski na 12 tyg przed porodem, tak czy tak tydzien pozniej by mnie wyslali na ten macierzynski bo wlasnie na chorobowym siedzialam, ale moglam to sobie inaczej rozwiazac i isc na macierzynski na 6 lub 5 tyg przed terminem, ale trudno juz tego nie zmienie

Hej rudzia
A to tak mozna od 26 tyg isc na macierzynski? Nie za wczesnie? chyba dopiero po 29 mozna isc na macierzynski, takie bynajmniej ja znam przepisy.
Jak mozesz to siedz jak najdluzej na chorobowym, wtedy bedzuesz mogla wiecej czasu spedzic z dzieckiem. Ja odeszlam na macierzynski na 12 tyg przed porodem, tak czy tak tydzien pozniej by mnie wyslali na ten macierzynski bo wlasnie na chorobowym siedzialam, ale moglam to sobie inaczej rozwiazac i isc na macierzynski na 6 lub 5 tyg przed terminem, ale trudno juz tego nie zmienie
tak mi powiedziala polozna ze od 26 tygodnia mozna rozpoczac macieznski.... raz slysze ze 26 raz 29 no ale skoro ona tak mowila to chyba tak jest.....:eek::eek::eek:

chcialabym jak najdluzej siedziec na chorobowym i mam nadzieje ze lekarz nie bedzie robil wiekszych klopotow co do wypisania....
jak to z toba bylo esli moge zapytac???
nigdy nie bylam na chorobowym wiec nie bardzo wiem co powiedziec....

Czesc:)Rudzia jesli moge cos dorzucic spedzilam prawie dwa miesiace na zwolnieniu za
raz na poczatku ciazy-u mnie bylo latwo-wymiotowalam calymi dniami,a potem to juz bylam tak oslabiona za krecilo mi sie w glowie a na 3 pietro wchodzilam z 5 przystankami i super zadyszka:)
z tego co wiem to chyba nikt tu nie robi problemu ze daniem zwolnienie w ciazy.Moja kolezanka dostala jak bolaly ja nogi.

doveinred dobre wiadomosci-mysz spoczywa w smietniku!!!!!!!!hahahahahahahah juz nic nie smierdzi-moge oddychac.Teraz spokojnie mozesz wpadac na kawke.11 jest idealna:)Mi pasuje i jutro i poniedzialek,co wolisz.Jesli oczywiscie sa INNE CHETNE TO ZAPRASZAM.

reklama
Hej dziewczyny troche sie martwie bo moj Piotrus jakis senny jest a to do niego nie podobne,w nocy strasznie twardo spal i dzisiaj prawie caly dzien tylko z przerwa na jedzenie i krotka zabawe,ostatnie wyniki na hemogl.byly ok ale juz sama nie wiem,mialyscie tez tak?

Do góry