reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Czesc dziewczyny te ktore znam i te ktore mam nadzieje poznam :-)

Dawno tu nie zagladalam i widze ze forum sie ruszylo :-) Fantastycznie... pogoda dzis (i nie tylko dzis) paskudna. Nie wiem jak wy ale ja to w depresje zaczynam popadac. Ja potrzebuje slonca do zycia a nie deszczu, mam wystarczajaco duzo wody w kranie i nie potrzeba mi wiecej - dziekuje.

Brown.kate - podzielam twoj los. Kubie ida kolejne zabki i od wczoraj ma goraczke i okropny katar. Biedaczysko nie moze spac. Vick troche pomaga, ale nie moge mu za duzo smarowac, bo silny jest. Nie dosypiam juz 4 dni.

Jutro Kuba idzie do przedszkola i mam nadzieje, ze mi go nie odesla, bo w pracy mam sajgon i wsciekna sie jak bede potrzebowala wolnego z powodu kataru dziecka.

Pozdrawiam wszystkie "przyszle mamy" i bede teraz regularnie zagladac :-)

Mx

reklama
Makta trzymam kciuki aby wszystko dobrze sie skonczylo, zreszta musi byc dobrze, juz niedlugo bedziesz tulic swoje malenstwo.
Brown. kate dla mnie Kuba to wciaz maly smyk. Tym bardziej ze to naprawde mamusi synek i dla mnie jest oczkiem w glowie. Ciekawe czy to sie zmieni jak sie drugie dziecko urodzi. Postaram sie wrzucic jego zdjecie tylko nie bardzo wiem jak to zrobic. Jak wiesz to napisz. Wspolczuje tego katarku, pamietam jak to z Kuba przechodzilam wiele razy.
Magda uk nie powinni Ci dziecka odeslac z powodu kataru. Mi tak mojego odsylali bo brzuszek go boli (a tak naprawde potrzebowal isc tylko do ubikacji) bo jest przeziebiony, bo ma goraczke a jak przyjezdzalam to wcale tej goraczki nie mial a moj jak ma goraczke to od razu 40 i powyzej i bardzo ciezko to zbic. A inne dzieci chodzily do przedszkola chore a mamusie tylko antybiotyk zostawialy i podawaly godz kiedy trzeba podac. Wiec ja tez w koncu sie wkurzylam bo juz w pracy zaczeli sie na mnie krzywo patrzec jak mowilam ze musze wyjsc bo z przedszkola dzwonili i jak dzwonili to mowilam o ktorej moge byc po dziecko i zeby mu cos podali.

Jupiiii dwa dni w przedszkolu i mi malego nie odeslali, a jeszcze pochwalili, ze taki grzeczny byl :-) Jak fantastycznie. A w przyszlym tygodniu jeszcze lepiej, bo mam urlop a i tak na pol dnia go do przedszkola wysle :-)
Macie jakies plany na weekend, bo ma byc ladna pogoda. My chyba w sobote zrobimy grilla. Pewnie juz ostatniego w tym roku...
Milego weekendu
Mx

Magda.uk no to fajnie
Ja to bym najchetniej gdzies z domu wybyla na jakals wycieczke bo juz szalu dostaje ale z tym moim rosnacym brzuchem i stala potrzeba toalety to mam ograniczone mozliwosci a grill to dobry pomysl. Na szczescie jutro piatek wiec ostatni dzien do szkoly i bede mogla dluzej pospac przez weekend a tego bardzo mi brakuje

Witam wszystkie mamy! Własnie znalazłam to forum i jestem tu nowa :-) Jestem mamą 3-5 letniego Kamila, mieszkamy na północy Glasgow. Ja pracuję, a Kamiś chodzi do przedszkola. Chciałabym nawiązac kontakt z mamami dzieci w podobnym wieku. Pozdrowienia! Jola

Hej jola jak widzisz fajnie ze forum jest ale niestety cisza tutaj. Ja tez mialam nadzieje na znalezienie innej mamy ale szukam juz od roku glownie przez internet bo jak sie pracuje to troche ciezko. Ja mieszkam w Airdie, moj Kubus jest ponad rok starszy od twojego i w tym roku zaczal szkole a za jakies 2 miesiace bedziemy miec drugie malenstwo, podobno dziewczynke. Pozdrawiam

reklama
My dzis bylismy na zakupkach i kupilismy Malej z okazji 1-wszych urodzin Trika:-): Smart trike plus : mothercare. Jest jest super, tylko daszek nie bardzo sie sprawdza (kicha....)
magda.uk - strasznie zazdroszcze Ci pracy:zawstydzona/y:....
Ja jak na razie siedze z Mala w domu, nie chcialam teraz jeszcze posylac jej do przedszkola, straszna mamincora z niej...ale okropnie jestem napalona na studia , zobaczymy, moze uda sie zaczac w styczniu, wtedu mloda pojdzie do przedszkola....
Ale u nas dzis slonko grzalo, super:tak::tak::tak:.

Do góry