reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

onesmile / ZOBENA- WITAM :-D
Przybywa nas tu a przybywa :)

Magdziarz- no z jesnej strony to super a zdrogiej troche upierdliwe. Przynajmniej u mnie. Nie rob tego nie tamtego - z jak sie zapomne i wezme z polki wyzej jakas rzecz to moj G boczy sie i krzyczy ze - sobie czegos narobie i ze po to on jest by mi pomoc.... ( tak ale on np. na serio bierze przesad o podnoszeniu rak do gory- dla niego to juz sie liczy na sekinde..... ale nie bieze pod uwage ze wiele jest innych czynnosci ktore musze wykonac by podniesc rece do gory......:sorry: )
Isabelll- ladne niektore kolczyki szczegolnie te wiszace :) a jakie ma ceny????

Ja dzis w domku. Pogoda beznadziejna i samopoczucie jeszcze takie se. Dzis strasznie mnie uwiera brzych. Nie boli ale tylko tak uwiera. Jakby maly sie cisnol i mial malo miejsca i brzuch sie napreza. Czasami take uczucie jakby mialo mi rozerwac skore.....

reklama
1. Onyks 16.00
2. Te zielone 13.00
3. Zielone 10.00
4. ciemne 10.00
5. Piasek pustyni 15.00
6. Bursztyn 10.00
7 w koplecie z zawieszką 23.00
8. różowe z zawieszką 30.00 plus pierścionek 10.00
9. kółka onyks z cyrkonią 10.00
10. łezki ciemny róż 18.00
11. pierścionek turkus z cyrkonią 25.00
12 srebro oxydowane z ametystem 18.00
13 pierscionek 25.00
14 pierscionek 20.00
15 kolczyki dlugie biale 19.00

to są jej ceny ale jeśli macie propozycje to piszcie

aaaahh troszke drogo jak dla mnie - bo ja to sknera jestem....... ale najbardziej podobaja mi sie zdjecia 1 i 3.

A ja mam znowu dola..... :-(
Poprostu nie wiem co z tego bedzie wszystkiego....... Jak zaczyna rozmowe z G na jakis temat ktory mnie trapi to on zachowuje sie tak jakbym to ja przesadzala i wszystko konczy sie mala klotnia i obrazeniem sie G.
Mowie mu ze boje sie jak to bedzie np z karmieniem i zaczynam mowic moje odczucia- to mnie neguje.
Ogolnie chce sprobowac cycusiem ale troszke jestem zrezygnowana po Barnimie ( nie powiem ze bylo zle - troszke zle sie postepowalo co do czasow i takich tam co dawalo ze maly byl czesto glodny) ale ma taki troszke uraz do tego wszystkiego.
Na to moj jak uslyszal ze nie zabardzo mi sie chce karmic- o jeja!!!! to dopiero sie poobrazal i pokomentowal tak ze szkoda gadac- no a teraz czuje sie zmuszona do tego by karmic bo inaczej bedzie mial fochy ( bo chce na latwizne, czemu Mectwin ma byc gorszy od Barnima itp).
Dzis mu mowie ze nie wiem jak to bedzie zebym w spokoju karmila malego przez 40 minut no i co z Barnimem.
1. nie bedzie ciszy i spokoju ( wiec dzidzia moze poprostu sie rozpraszac i bedzie kiepsko jadla- co da w rezultacie znow nieprzespane noce)
2. Jak to ma zrobic by siedziec z dzidzia na kolanach i odganiac skaczacego ( na kanapie przy nas ) i zaczepiajacego Barnima.
Na to on ze przesadzam , dam sobie rade- duzo mam bylo w podobnej sytuacji i sobie radzily wiec zmyslam. I ze mam i tak dobrze bo miesiac po urodzeniu bedzie w domu wiec nie ma na co narzekac.......

Ja wiem ze troche zmyslam , no trudno mysle o takich sprawach bo wiem jaki jest Barnim. I wiem ze podczas karmienia Mestwina bede dodatkowo wrzeszczec na drogiego - bo sama spokojan nie jestem.
A moze byc i tak ze wszystko super sie ulozy.
Ale przez to wszystko czuje ze co kolwiek powiem mu to bedzie i tak potepione i nie mam racji....

Ach musialam sie wyzalaic.....

azorek jutro wykorzystam twoj przepis na pyzy ;-) isabellL dzieki za slowa otuchy :-) w srode nastepne ogladamy co jedno to gorsze od drugiego:-( chyba mam pecha. ale pogode mamy rewelacja ciagle pada i snieg jeszcze do tego wszystkiego tylko siedziec w domu:-( co do lekarza to ja jutro tez ide z mala bo dostala jakis kropek na pachwinie i cholera pozbyc sie tego nie idze za nic w swiecie zadna mascia zobaczymy co mi jutro da gp. witam nowe mamy:-) i dobrej nocki zycze wszystkim:-)

Doveinred... nie łam się :) Twój Grześ pewnie tez w stresie teraz i dlatego reaguje tak, a nie inaczej. Trochę to frustrujące, wiem bo mój Łukasz zachowuje się podobnie. Dla kobiety ważne jest, żeby po prostu wyrzucić z siebie te nastroje, obawy i wszystko, a mężczyźni...cóż, inaczej chyba po prostu jesteśmy skonstruowani.. Mój mi za każdym razem powtarza, że jak się czymś martwię, to mam mu mówić od razu, ale jak już mówię, to marudzi, że go stresuję ;) Tak źle i tak nie dobrze :)

nie zabardzo bo G jest taki jak zawsze i w stresie to zabardzo nie jest- no chyba ze inne stresy typu: terminy z arytykulami czy ksiazkami ale nie napewno z ciaza...
To jest jego normalne zachowanie. Poprostu on ma racje i powinno byc pod niego. On sobie cos juz pouklada to tak musi byc- a taka jest racja ze ja za mocna w te kulki nie jestem i wiem ze ciezko sie przyznac ale kiedyb bylam pod dominacja taty teraz meza :tak:. Zreszta czasami tak sie czuje ze musze sie tlumaczyc i czasami nasze rozmowy wygladala podobnie jak moje i taty jak go sluchalam z opuszczona glowa....

Ale i tak troszke sie zmienial bo czesto miawal fochy i poprostu sie obrazal i koniec. Po namowach i nauce rozmowy juz sam czasami przychodzi pogadac o tym co zaszlo- wiec krok do przodu

Ale w tym zdaniu to masz racje: Mój mi za każdym razem powtarza, że jak się czymś martwię, to mam mu mówić od razu, ale jak już mówię, to marudzi, że go stresuję ;) Tak źle i tak nie dobrze :) -taka tez prawda....

doveinred:-), magdziarz:-) teraz mi sie przypomnialo niepotrzebyjecie fotelika samochodowego bo mam do oddania tak biedny lezy i sie kurzy a szkoda mi go na smietnik wystawic przepraszam za literowki ale moja corcia biedna ciagle sie budzi 3 zabek wychodzi i pewnie nocka z glowy:-(

Kinga - ja podziekuje. Kupilismy trawel system za Barnimka wiec mamyale moze magdziarz by sie reflektowala.

Kinga, dziękuje bardzo, ale ja z fotelika też nie skorzystam-mamy od razu w wózku, przynajmniej to jedno z głowy odpadło od razu ;) Doveinred, no to całkiem sympatycznie masz ze swoim Mężczyzną ;) No ale co, najważniejsze ze jest Wam ze sobą dobrze :) Rzekomo tak jest, że kobieta wybiera sobie na partnera mężczyznę, który jest podobny do jej ojca-gdzieś to wyczytałam ;) Z resztą mój też podobny jest do mojego Taty-ma być tak, jak on chce, bo i tak zawsze ma rację. I zgodnie z tą zasadą dzisiaj na ten przykład znowu gwizdnął mi klucze od mieszkania.... Eh...

reklama
noo to mi sie trafil wyjatek od regoly hihi:-):-):-) ciesze sie z tego:-D pomaga w domku (choc zapomina czesto i wtedy ja przypominam i znowu pomaga;-)), wogole kochany jest tylko sporo czasu przed kompem teraz spedza i na telefonie nawet jak jest po pracy to jeszcze cos zawsze musi zrobic:-( no ale takie zycie, grunt ze wreszcie lubi sawaja prace i ma bezstresowa:tak::-D

ja sobie siedze amelka juz ziewa:szok: wstala dzis przed 8 rano jak codzien i jakos dziwnie zmeczona juz jest:confused:chyba na drzemke wczesniej ja poloze dzisiaj..moze pogoda tak na nia wplywa?:confused:
zaraz jeszcze pranie puszcze i siebie ogarne bo jakos nuda mam dzisiaj hihi w pizamce juz nie latam co prawda ale wloski znowu trzeb aumyc ehhhh mam pecha po musze codziennie bo inaczej kluchy takie wisza ze szok:no: a moj z kolei ma geste i grube wlosy i moze myc raz na 5 dni choc i tak nadal wygladaja swiezo:dry: i gdzie tu sprawiedliwosc?? heheheheh

Magdziarz ty sie poprostu wymigujesz hehehehe;-):-D

Do góry